April 20, 2012

A SHORTCUT

Assalamualaikum.

Maaf, aku tpaksa shortcut je entry kali ni even aku dh lme x update. Bkn xbuka blog ni. Blogwalking je. Nak update xde idea. Skrg ni nk update xde masa plak. *poyo*

Ok2. Shortcut eh. Last week, aku kan g Kota Lumpur utk interview. Otw back to Penang, hp mati. Battery flat trus. So, smpai je bilik, trus aku cahrge phone. My senior while I'm doing my practical asked me to call him back. Then, he told me that my supervisor tgh cari org utk keje. Luckily, senior aku sebut nama aku. Alhamdulillah, rezeki.

Esoknya, ejon plak call. Offer jd helper kt kilang. Tp utk smntra. Stlh timbang tara, n final decision was made after I discussed with my mom. I chose to be in the audit firm which where am I now. Alhamdulillah. ALLAH permudahkan rezeki aku.

So, plan utk bhnti keje lama n nk blik kg tergendala la. Aku rush bhnti keje n trus msuk keje cni. So far so good. Kena refresh balik la blaja pe time praktikal dlu. My senior dh resign. Dia move out to new job. Thanks to him sbb propose nama aku kt supervisor aku.

ALLAH sntiasa dgr doa hambanya. Alhamdulillah. Murah lg rezeki aku. Hari ni, mmbr aku tlg jugak. Mmbr dia cri org bhgn akaun. Tp aku kena tolak la kn. Xpe, rezeki tu ada cuma kena cari. Now, I'm sharing with u guys. If interested dgn keje helper kt kilang Blaupunkt Penang, or akauntan kt shah alam, or nak wat praktikal utk undergraduate accounting student kt Penang, do let me know yah! InsyaAllah, aku tlg tnyakan ada kosong lg x. Tp utk praktikal tu mmg ada. Kt tmpt keje aku skrg ni, audit firm. Tmptnya, kt Goergetown, Penang. Nk tau lg lanjut, leave me a comment. Or leh email aku kt miss[dot]sheda[at]yahoo[dot]com..

Semoga rezeki kalian lebih murah. Oh! Pd sape2 yg tlg amin kan doa aku ari tu, terima kasih byk2. Semoga rezeki anda lebih murah dr aku. Amin. Good night!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Nazatul shima said...

wey babe... congrats on ur new job! Alhamdulillah....:)

whiteapple said...

thank you!! xsia2 tompang umah ko 2 kali..hehe.. rezeki..dtg bergolek cmtu je..alhamdulillah, sng dpt keje even kna tggu 8 bln.. :)