December 14, 2012

BROKEN PROMISE

Assalamualaikum.
 
Salam Jumaat 14 Disember 2012.
 
6 months ago, when I started my working life I promised to myself to have a good and expensive meal once a month with SI DIA or just alone. At first, it worked!
 
Now, I'm having delicious meal once a week. Oh my! *sambil menaip perut berbunyi* Bukan saje dah lari bajet Disember ku, malah merosakkan dietku. Masak! RM150 left for my next 17 days before payday. Blergghh!
 
Bulan ni aku mkn Nando's and Jhonny's. Steamboat mmg aku dh mintak lama dh. Akhirnya, housemates tunaikan. Syg depa ketat2! Semalam, aku tension. Jawapannya, I need food! Gigih p Old Town sorang2. Mkn nasi lemak supreme. Kenyang! Puas hati!
 
Maybe dh tiba hari cuti utkku, sbb tu mood swing semacam. Nevermind! bab makan toksah berkira. katok kepala baru tau! Dah, nak g lunch! Jom p makan nasi campur! Bismillah.

November 9, 2012

WORD!

Assalamualaikum..

There is always a first time for everything. Try it or not. You choose. You won't know if it could be turn to a lesson or a sweet memory. So, make a move and don't turn back.

Happy weekend!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 24, 2012

Simply Earn!




September 26, 2012

RAYA+HATYAI+TUNANG

Assalamualaikum.
 
Seperti mana yg aku hebohkn dlm entry sblm ni, meh nk kabor pasal raya, psl hatyai, psl tunang. Aku satukn suma cerita, sbb mmg xde gmbr. Yang ada hanyalah gmbr Hatyai yg mmg dh ada dlm laptop ofis ni. X edit pn. Original mali!
 
Alhamdulillah, aku selamat beraya dgn ma familia. Even raya kedua baru dpt kumpul 1 famili, lengkap 7 adik beradik aku. Yang bestnya, raya kali ni aku beraya dgn ma baby! He's such a cute lil baby to me. Love him! Oh, miss him so much. Seperti biasa, tradisi famili keluarga belah mak aku, raya kedua kami buat kenduri arwah. Slh satu cara utk adik beradik mak aku kumpul. Selebihnya, aku lepak kt umah tgk tv. Raya pd aku hanya 2 ari tu je. Heh! 
 
Raya ke 6, aku dh kalut nk balik Penang. Hatyai trip! Disebabkn ia adalah company trip, means company byr suma skali, aku redah jer! Kami pergi 15 org dgn 2 van through agent. Stay Diamond Hotel kot nama dia. Haha. Aku lupe der! Smpai je check in, then trus pi Hatyai Plaza. Tak de pe yg aku nk beli. Disebabkn aku sorg je melayu yg pi, maka mcm xbest la aku nk shopping sorang2 kan.
 
Aku dpt rasa naik tut tut. Syok gak. Hehe. Ptg tu pi floating market. Syok tgk org berniaga atas sampan ni. Agak2 klu kt Malaysia ada, nk wat kt mne? Huhu. Malam, kami just pusing area town. Aku ikut je la mmber sorang ni shopping. Aku just beli baju "I love Hatyai" shelai n kasut 2 pasang. Balik dh penat, xleh nk tido. Penat sgt!
 
Second day morning, dorang yg lain pi join aktiviti agama Buddha kt bawah hotel. Patut la sesak imigresen masa kami nk pi. Aku dh terjaga pkul 7 pg time dorang kalut nk turun. Last2 aku yg xleh nk sambung tido. So, aku pn layan la movie. Pukul 12 kami check out, then ada masa 3 jam utk pusing2. Time ni la yg duit aku abis. Nak abiskan duit Thai Baht sbnrnya. Aku beli kasut sepasang, beg n shades sepasang.Makan yg mahal sbnrnya. Sbb aku sorang melayu, so kena survive cri makan sndri. Restoran la jawabnya kan. Harga brg pun xdela murah sgt pun. Abis pusing, jam 3 kami gerak balik.
 
Second day balik dr Hatyai, aku lepak giler. So aku amek half day leave. Sambung cerita, second week raya, cuti merdeka plak. Aku balik lg. My closest cousin engagement day. Sbb tu la balik jugak. Dr kecik smpai besar mmg kami rapat. Nak kata rewang, xde pun, tp letih bdn mmg x hilang lagi. Dh selamat jd tunang org pn. Dua beradik tunang skali dlm 1 ari. Senang!
 
Dipendekkn cite, ari ahad aku gerak balik Penang. Dr JB 10.30 pg, smpai Penang 10.30 mlm. 12jam! Hampeh giler! Stop kt pudu kena tukar bas Lepas tu ntah pape je driver tu. Dgn aku x makan 1 ari, letih bdn yg seminggu xhilang lg, mabuk der! smpai je umah, trus aku muntah. Lepas tu aku rileks mkn nasi lauk sardin. Haha. Siap leh kuar g celebrate birthday member. Tp balik umah lpas tu muntah lg skali. Keesokkan harinya, aku MC trus. Trus g klinik. Huh! 2 minggu bdn aku keletihan tanpa rehat yg cukup, tu la natijahnya.
 
So, abis dh hutang aku. Terpanjang plak entry ni. Confirm korg boring nk baca. So, lyn la gmbr secoet kt bwh ni ye. See u!
 
 


September 19, 2012

SHORT LISTED UPDATE

Assalamualaikum.

Oh, giler lama x update blog *sambil tepis sawang* Punah! Nasib leh buka. Yang aku ingat start keje ni aku dh x update blog. Even via phone pn aku x update. Ngeh! Pemalas sungguh! Tak sempat la nyah. Mak busy. Muahaha. Ok2. Sorry la merepek pulek. 

Suppose aku kena update pasal raya, psl pertunangan n pasal hatyai.Soon k! Nak update psl Hatyai, tp gmbr xde dlm laptop ni plak. Ada dlm pendrive tp punyala pemalas nk cucuk pendrive tu. Haha. Tgk la mood aku esok kt ofis ke, eh, xleh la. Nak kena edit gmbr dulu noks!

Sabar ye! Coming soon aku punya update. See you!

July 21, 2012

CINTA HATI

Assalamualaikum.

Satu pengajaran yg berguna utk aku,
Yg membantu aku kenal erti cinta sebenar,
Dugaan yg dtg sebelum Ramadhan tiba,
Sakit yg dirasa sewaktu Muslim berpuasa pd hari pertama,
Kawan yg selalu ada disisi,
Kawan yg meninggalkan kita,
Kawan yg dtg dan pergi,
Cinta x semudah itu untuk diganti,
Tertutupnya pintu hatiku selama ini telah dibuka,
Percaturan yg silap,
Pengakhiran sebuah duka,
Penyesalan hadir,
Positiviti diperlukan,
Seandainya ku masih diperlukan,
Perlu ada sempadan pemisah,
Agar hati ini tidak menangis lagi,
Pengakhirannya....

Pintu hati ini ditutup kemas kembali.

-THE END-

June 8, 2012

BENGANG!!

Assalamualaikum.

Maaf. Lama x update. Ni nk update trus psl kebengangan aku ari ni. Nak mengadu dgn korang. Susah duduk dgn org selfish ni. Bukan sorang je. Tp 1 umah cmtu! Mangkuk megi tul!

Menyakitkan hati. That is why dunia aku hanya lah office and bilik. Ye, life aku mmg sgt bosan. Hujung minggu cuti pun dunia aku dlm bilik je. Sgt bosan kn?

Tutup mulut! Talk to my hand! Jgn ckp pape. Aku dlm usaha nak cari rumah lain. Yang puaskan hati aku. Persekitaran yg selamat, priority rumah yg ada guard. Selamat utk aku jln kaki, p tunggu bus, pegi n balik keje. Sng dpt kemudahan. Harga yg murah semestinya. Ye, aku harus mngaku kos hidup kt cni mmg tinggi. Terima kasih sbb ckp. Aku dh tau.

Dah tu je nk cite. Nnti kang lebih2 korang menyampah pulak. So, good night!

May 31, 2012

LAST BIG MEAL OF THE MONTH!

Assalamualaikum.

Ingat lg last entry aku psl pe? Psl aku mkn besar utk bulan 5 yg dh terlebih muatan tu. Dan kononnya aku akn serang Secret Recipe utk gaji bulan ni. Dan itu adalah omongan kosong. Haha. Ops! Bukan nk mungkir janji. Kali ni mmg xleh nk elak sbb aku kena buat keje luar. So, Black Canyon Coffee makan dia. Hah!

Nak tak nak mmg kena mkn besar la kn. Nasib still ada simpanan utk ujung bulan. Hekhek. Aku baru tau kewujudan kedai ni. Haha. Kolot? Tak kot. Oleh sbb aku nampak mmg ada org melayu, bertudung mkn kt situ so aku pun turn on my signal.

Kami berempat, amek set E. Untuk 4-5 person. Malangnya, aku xamek gmbr n aku xigt lgsg nama menu dia. Haha. *lari!!* Yang aku tau nasi stim, spicy tomyam, sayur, ayam n udang sambal. Terbaik! Tomyam dia sedap gilos!

Yummy Appertizers


Ada appertizer, ala carte, steaks, noodles, rice, drinks for sure. Ngeh! Aku x google plak ada mana kedai ni. Yang aku g mkn ni kt Jusco Seberang Prai. Ada mcm2 lg menu. Yang terbaiknya g terus kedai dia. Ha, pilihlah mana satu yg korang nk. U should give it a try!

Selamat membuncitkan perut! ^_-

May 25, 2012

BUDGET

Assalamualaikum.

Ehem! Baru nk rajin update kan. Korg xmrh kn. Ahaks! Mls nak wat mukadimah pjg, so trus masuk cite la ye. Stat keje tetap ni aku dh wat azam utk ikut bajet yg dh ditetapkan. Ada la utk simpanan masa depan, utk belanja, utk memanjakan diri, utk award diri sendiri. Salah satunya adalah mkn besar, yg sodap sekali sebulan. Kira utk award diri sendiri la kan.

Alkisahnya, my first gaji aku dh sogok kt SI DIA. Ngee~~ Nak wat camno. SI DIA yg dekat nak jumpa. *alasan* Kami dah tibai penuhkan perut dgn Pizza Hut. Alhamdulillah. Konyang den. Lepas tu kata nak jimat la. Mkn biasa2 je. 

1 Rejab bru lepas bbrp ari sudah. Rmai yg puasa kn? Termasuk la aku. Tp ni xnk cite psl 1 Rejab. Cite psl puasa 2 Rejab. Tgh syok buat keje kt ofis, *syok la sgt kan* teringin mkn KFC plop. Hekhek. SI DIA menghasut, 'pergi je la. nnti kempunan plak'. Oh, SI DIA berjaya. Ceh! Makanya, memang aku berbuka dgn Snack Plate la ye. Iklan jap. Since when Snack Plate KFC dh jd 10 hengget without tax ha?? Aku ketinggalan zaman ke?

Nak tambah perisa blackberry dlm cite aku ni. *blackberry? Silalah rasa. Haha* Tghari td, officemate ajak lunch sekali kt Old Town. Oh yeah! Seharusnya aku terima. Sbb bkn selalu. Kebetulan duit ada. Jalan je la. Old Town pun belakang ofis je. 

So, kira2 dah 3 kali mkn besar bulan ni. Oh man! Dh lari bajet. Camno nk kawen copat ni? *tersipu-sipu malu* Makanya, gaji bulan ni haruslah berhati-hati bila berbelanja. Mmg xmampu utk berjimat. Haha. Nasib baik aku dh xde gang kt sini. Kalau tak ujung minggu aku keluar n shopping. Wah! *sila muntah kuning*

Gaji next week. Yeay! Secret Recipe, I'm coming!!! Eh? \(*_*)/

May 13, 2012

CHANGED!

Assalamualaikum.

Sihat ye semuanya? Harap2 begitulah. Sekarang ni jadual aku dh berubah. Kalau dulu online 24/7 smpai lebam, smpai lappy ni pn bosan ngadap muka aku, smpai dh xtau nk buka website pe. Sekarang ni kena curi2 online time ofis hour. Kihkih. Sila jgn tiru ye! Even aku tau ramai je wat cm aku kn. Heh!

Nak menaip kt blog ni pun mcm malas je rasa. Xde cite, xde idea. Ada pun mmg ku mls. Haha. Awal pg pukul 7 dh kuar cari rezeki. Balik smpai umah dh pkul 8 mlm. Mmg xnmpk byg la nk online kn. Nak mkn, mandi, kmas2 ckit, iron baju. Tgk2 dh pkul 11mlm. Mata dh sepet. So, trus mimpi je la. 

Klu dating lg la. Balik trus mandi, kmas2 beg g keje esoknya, terus wish good night. Hehe. Ujung minggu harapan nk lepak pun x kesampaian lagi ni. Xde gang wooo. Nak harap aku kuar sorang? Boleh je. Aku gamble je jln sorang2. Tp pikir ujung minggu mesti ramai org kn, wat aku jd mls. Lain la klu ada gang aku on je. 

Pe aku merepek pun xtau. Xde cite best nk kongsi pun. Nti la, aku cari idea best share dgn korang ye. Take care kawan!

April 23, 2012

ALA-ALA

Asaalamualaikum.

(Entry update ala-ala update status Twitter) *Ubersocial 140 space je*

Alhamdulillah, 24434. Semoga kekal. Slowly ubah. Doakn ia kekal n aku tabah ngadap cabaran. Syukur sgt2!! Hrp2 xtewas dgn godaan. Smga dia phm n leh terima. Amin.. http://t.co.endofstory/

(Update status ala-ala Facebook)

Masih berusaha utk bekerja keras. Hrp2 org terima hasil kerja. Berusaha! - bawah gerobok dalam katil, Taman Dalam Hati Adnan Sempit

Like Comment Share 5468687210 seconds ago
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

April 20, 2012

A SHORTCUT

Assalamualaikum.

Maaf, aku tpaksa shortcut je entry kali ni even aku dh lme x update. Bkn xbuka blog ni. Blogwalking je. Nak update xde idea. Skrg ni nk update xde masa plak. *poyo*

Ok2. Shortcut eh. Last week, aku kan g Kota Lumpur utk interview. Otw back to Penang, hp mati. Battery flat trus. So, smpai je bilik, trus aku cahrge phone. My senior while I'm doing my practical asked me to call him back. Then, he told me that my supervisor tgh cari org utk keje. Luckily, senior aku sebut nama aku. Alhamdulillah, rezeki.

Esoknya, ejon plak call. Offer jd helper kt kilang. Tp utk smntra. Stlh timbang tara, n final decision was made after I discussed with my mom. I chose to be in the audit firm which where am I now. Alhamdulillah. ALLAH permudahkan rezeki aku.

So, plan utk bhnti keje lama n nk blik kg tergendala la. Aku rush bhnti keje n trus msuk keje cni. So far so good. Kena refresh balik la blaja pe time praktikal dlu. My senior dh resign. Dia move out to new job. Thanks to him sbb propose nama aku kt supervisor aku.

ALLAH sntiasa dgr doa hambanya. Alhamdulillah. Murah lg rezeki aku. Hari ni, mmbr aku tlg jugak. Mmbr dia cri org bhgn akaun. Tp aku kena tolak la kn. Xpe, rezeki tu ada cuma kena cari. Now, I'm sharing with u guys. If interested dgn keje helper kt kilang Blaupunkt Penang, or akauntan kt shah alam, or nak wat praktikal utk undergraduate accounting student kt Penang, do let me know yah! InsyaAllah, aku tlg tnyakan ada kosong lg x. Tp utk praktikal tu mmg ada. Kt tmpt keje aku skrg ni, audit firm. Tmptnya, kt Goergetown, Penang. Nk tau lg lanjut, leave me a comment. Or leh email aku kt miss[dot]sheda[at]yahoo[dot]com..

Semoga rezeki kalian lebih murah. Oh! Pd sape2 yg tlg amin kan doa aku ari tu, terima kasih byk2. Semoga rezeki anda lebih murah dr aku. Amin. Good night!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

April 5, 2012

DATING!

Assalamualaikum.

Akibat kemalasan nak menaip, tp nk update. So aku up entri through email je la. Hoho. Buka dh blog tp cm mls nak menaip. Sepatutnya aku tgh study ni utk exam next week, tp sbb otak aku ni cpt je menjengah tingkap angan2 curi masa ckit nk menaip ni. Gigih!

Semalam, 4412 dpt jgak dating! Ek eleh, dating pn nak kecoh ke? Eh? Suka hati aku la. Blog aku. AAK! Sbnrnya dh lama kami xdating. Mmg la kerap jmpa. Adalah sehari sekali. Haha. Nmpak sgt bohong. At least sbln 2kali jmpa. JE! Jumpa tp xdating pn. Xphm? Kami jmpa utk mkn bersama sje. Lpas tu SI DIA trus balik.

So smlm definisi dating pd aku adalah keluar bersama utk spend time together. Merendek gitu! Hehe. X ke mana, cuma keluar g cuci tpk kaki. Mmg aku bising kt SI DIA mntk baju bru. Gatal nk shopping. Tp cm biasa la kn. SI DIA yg shppg. Dpt la 2 helai bju n spsg kasut. Hate u!

Selalu dlm pkul 9 or 10 SI DIA dh nk balik. Smlm, kul 12 bru SI DIA balik. Syok! Happy even kuar jap je. Maklumlah, aku ni kn jrg jmpa dunia luar. Keje 24/7. Mne x mcm jakun. Kan! Hihi. Dan plg best, aku withdraw duit, tp xkuar 1 sen pn. Haha.

Thank you Nget for yesterday. I was so happy! Anggap la tu celebration utk your birthday last month eh. Jimat duit aku. Haha. Oh, aku ada nama baru utk SI DIA. Ciwi! Comey kn? Ok, thanks bye!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

March 31, 2012

PSSTT!!

Assalamualaikum.

KLIK KLIK:




March 30, 2012

MIMPI: HAPPY ATAU NGERI??

Assalamualaikum.

Sihat ke? Rupanya dh nk hujung bulan Mac dah. X terasa pun masa berlalu. Rasa mcm byk masa aku dah sia-siakan, xmenghargai waktu dgn betul. Aku rasa aku manusia yg rugi. Lg dua hari nak masuk bln April. Aku dh plan sesuatu utk diri aku sndri. InsyaAllah, masa dpn aku akan aku rancang dgn sebaiknya. Walau masih samar lagi perancangan lpas ni, tp aku akn usahakn yg terbaik.

Cerita psl mimpi ni. Rasa dh kali ketiga aku mimpi topik yg sama. Minggu ni je dh 2 kali. Kali ketiga ni, aku rasa nk cerita plak kt cni. Mimpi pe? Psl kahwin. Ye, kahwin. Satu agenda yg belum ada dlm kamus hidup dan tak terlintas lagi dlm fikiran. Bukan menidakkan ketentuan, walau aku ada rasa cemburu melihat kawan-kawan seorang demi seorang menukar status. Aku sedar, jauh di sudut hati aku masih belum bersedia. Belum bersedia utk buka pintu hati, belum bersedia meletakkn kepercayaan, belum bersedia memikul tanggungjawab.  

Kali pertama aku mimpi, masa tu dh abis knduri kahwin. Waktu makan malam kedua-dua keluarga. Aku nmpk pelamin, rumah bersepah, mcm masa knduri akak aku ari tu. Kami mkn mlm bersama. Aku sibuk lyn anak sedara suami aku. 

Kali kedua, bbrapa hari lepas. Aku mimpi aku dh kawen. Dgn seseorg yg good looking, romantic, caring. Aku rasa bahagia sgt. Mmg happy sgt smpai aku terlajak tido. Masuk keje lmbat. -_-" 

Kali ketiga adalah mlm td. Actually aku rasa pg td. Huhu. Mak aku dh tetapkan tarikh kahwin aku! Walau aku belum rasa nak kahwin, tp mak aku ckp xkira. Buat kenduri tarikh tu jugak. Xtau nk gambarkan rasa cmne waktu tu. Yg pasti aku tak bersedia. n mcm kena paksa kawen pd tarikh tu jugak. Tarikhnya adalah bln ogos thn ni. Dan adik dia akan kahwin bln 10. Rasa cm perlu ke buat 2 kenduri sekali? Xsempat abis mimpi, dh terjaga. Sekali lagi, aku bgn lambat. -_-"

Aku xtau la ni mainan tido atau petunjuk Allah nk bg kt aku. Tp rezeki masih belum berpihak pd aku. So aku anggap tu hnya mainan tido. Mainan tido yg membuatkan aku masuk keje lmbat. So not good. Papepun, aku masih belum terpikir ke arah itu. 

Jom lyn ideo lagu ni. Baru dilancarkan pg td pkul 10am. Cinta Bersatu by Liyana Jasmay. Enjoy!

March 26, 2012

IKANSENDIRI

Assalamualaikum.

Sihat semuanya? No Monday Blues okengs. Kena semangat positif tiap-tiap ari. Bersyukur masih bernafas. Maksudnya kita ada peluang utk melakukan kesalahan dan ada juga peluang utk membetulkannya serta memperbaiki diri. Ewah! Bermadah jap pagi-pagi dah nk tghari ni. Kata positif. Kan?

IKANSENDIRI? Pe tu? Ikansendiri kalau translate p english jd SELFISH. Sekian, terima kasih. Haha. Betul la. Gabungan SELF+FISH. Kan jd sendiri ikan. Muahaha. Ok, x kelakar pun. -_-"

Mmg la kdg-kdg aku pn selfish juge. Ulang tayang, KDG-KDG je! Tp aku xphm dgn org yg sentiasa pentingkan diri ni. Besar sgt ke pangkat ko tu?! Hamboi! Ko sape?! Mak ai! Mati nanti kita semua sama taraf. So, sblm kena kt muka sndri, baik ko sedar diri. Aku plak jenis cpt mengalah, so aku layankan je la perangai x semenggah org pentingkan diri ni. Buku belum jumpa dgn ruas lagi. Satu hari Allah akan bg petunjuk dekat org yg jenis cmni. Amin.

Bukan nak doa yg xelok kt org lain. Tp jgn la terlalu pentingkan diri sendri dr semua segi. Ada situasi kita kena utamakan diri. Ye, aku tau tu. Tp klu buah limau sekotak tu, ko nak amek dulu, amek yg elok2 je, HAMBOI! Dah tau ada buah xelok, ko wat xtau je bia org lain amek. Kan?

So, org mcm ni kita xperlu sesakkan kepala. Kita yg berfikiran positif ni kena terus maju ke depan. Kalau dh ditegur pun xnk berubah, biakan mereka dgn dunia mereka. Satu hari nanti mereka akan sedar. 

Merepek ntah hape-hape je aku ni. Mesti korang pening baca kan. Abaikan. Bye!

March 21, 2012

SPM!!

Assalamualaikum.

What a lovely boring day. Mmg aku dh give up ni. Seriously. mmg terlalu ikutkan kata hati ni. Tp aku cm dh bulatkan tekad hati ni utk bungkus almari pos balik kg. Xpela, tggu masa je ni. 

Seperti diketahui umum, hari ni result SPM keluar. Adik aku slh sorg drpd mereka. Alhamdulillah, result dia ok. Cuma cm ada yg unexpected gak. Dia amek aliran sains tp paper sains dia suma ckup mkn je. Dah terbukti, drpd 7 org adik beradik aku, ni dh smpai yg ke-6 mmg sains xmasuk dlm jiwa kami. Haha. SPM amek sains, tp sambung belajar kos lain. Kami more to business and accounts. Ye, kami otak kira-kira punya, tp x kaya harta jua. Hekhek.

But, it's okay adik-adik. Wah! Jd ahkak jap. Ini satu permulaan utk korg tempuh dunia sbnr. Kalau sblm ni fokus korang hanya utk sekolah n enjoy korg pnya dunia remaja, skrg dh tiba masa utk korang kenal dunia realiti. Pengalaman cikgu terbaik utk mematangkan diri. Ececeh!

Dulu, masa amek result SPM, awal pagi aku dh kuar. Dh janji dgn my bestfren nak dtg awal, amek awal, blah awal. So, kwn2 xde yg tnya. Hihi. Disebabkan aku sklh asrama sbb tu la kena kuar rumah awal. Gigih naek bus, n sampai tatkala kwn2 yg lain bru nk bersiap. -_-"

Dah amek result, syukur Alhamdulillah. Result aku ok. Jangkaan aku mmg xlari byk la. Suma subjek berkenaan nombor aku score. Gooooolll!!!! Dh amek tu, tggu la kwn2 yg lum smpai. Bestfren aku ni sbb dia dtg dgn ayah dia so dia blah dulu. Aku plak yg gigih tggu kwn2 dtg sbb nk jmpa. ABG siap dtg sbb nk tau result aku. Hehe.

Mak aku dh pesan, dh amek result nnti msg suma pakcik n makcik aku. So, otw nak balik tu aku msg la pakciks n makciks aku. Aku igt g sorg pakcik aku reply, "Sbb dpt separuh A, Pak Nik wish separuh tahniah je la". Aku sengih sorg2 je baca msg tu. Kihkih.

Esoknya, ikut ayah aku g amek adik lelaki aku kt asrama Putrajaya. Pakcik aku dtg jugak. Bila abah bgtau result aku, dia ckp tahniah. Dia hulur duit 50hengget. Wow! Malu cheq! Tp terima kasih la ye. Huhu.

Sekarang, dh x excited nk amek result. Cuma debar nak tau lulus ke x, bkn debar nk tau brp A aku score. Kenapa? Sbb aku lalai dgn tggjwb aku as a student. Huhu. Ye, tu kesilapan aku sndri. Tp Alhamdulillah. skrg aku dh bergelar graduan sejak 6 bulan yg lalu. Masih menanti pekerjaan tetap. Doakan lah murah rezeki aku ye.

Later guys!

March 19, 2012

CING CING!!

Assalamualaikum.





Ok. Thank you for now. ^_^

HAPPY BIRTHDAY BF!

Assalamualaikum.

HAPPY BIRTHDAY TO SI DIA! ^_^

Wish your dreams come true

May joy and happiness will be yours

Wish you all the best in whatever you do

I will always be by your side to walk together through your journey

Me loves you!

*hugsnkisses*

March 14, 2012

KACING!!!!

Assalamualaikum.






Thanks for clicking. For those who are not clicking it yet, please do it. Just sharing some information to you. Have fun reading it!

March 13, 2012

TELUR BUNGKUS CARA ORANG BARU BELAJAR MASAK!

Assalamualaikum.

Uwaaa. Rajin pulak kn aku hari ni. Update smpai 2 kali. Tebus balik sbb dh seminggu x ngedate. Eh? Update. Saje nk tyg kt korang hasil aku masak. Hua hua hua. *jauhi sifat riak ye*  Disebabkan kematu otak ni pikir mlm ni nk dinner apa, scra x langsung aku tnya SI DIA, any idea he wants me to cook. SI DIA bg cdgn msk telur sos, ala sweet sour tu. Tau kn? Aku xtu pe nama masakan tu. Hehe.

Scara tiba2 dgn sepantas kilat dtg idea nk try telur bistik a.k.a telur bungkus. Yummy! Aku terus google resipinya. Ops! Dah nama pun bru nak blaja msk kn, haruslah google. Kan? Hekhek. Aiyoo, Ada brg yg aku xde. So, aku gagahkan diri, gi mandi, tunaikan kewajipan dulu. Hehe. Sabar ye. Nak share la ni. Jgn gelojoh kawan2.

Disebabkan aku ni jenis msk utk aku sorang mkn, maka mestilah xbyk brg mentah kn. Ikut mulut sndri makan, asal kenyang sudah. Ok, mula2 aku msk nasi dulu. Yg ni aku xpnh fail. Mesti dgn jayanya aku msk. *angkat hidung* Ikutkan resipi sbnrnya lain. Korang google la resipi sbnrnya eh. Ni aku adjust ckit bhn2 ikut bhn2 yg aku ada. Ok, here they are.

Telur sejibik
Garam 
Bawang Merah
Bawang Putih
Cili Padi
Udang
Cendawan
Lada Benggala
Baby Lobak
Kacang Panjang
Sos Cili
Kicap
Kiub Ayam
Minyak adalah wajib!

Langkah 1: Panaskan minyak. Bila minyak dh panas, tumis bwg merah, bwg putih dgn cili padi yg dh dicincang halus. Korg ada lesung batu leh tumbuk kasi hancur la. Klu nk pedas tambah la cili lebih ckit. Oh, aku letak blackpepper ckit sje konon2 nk bg ada lebih rasa. Xtaula ada effect ke x. Hahaha.

Langkah 2: Masukkan sos cili, sedikit kicap dgn kiub ayam. Aku buh separuh je kiub tu. Kicap pn dlm 1 sudu je. Bg tambah rasa n kaler. Kacau bg dia sebati ckit. Masukkan air ckit.

Langkah 3: Masukkan lobak, lada benggala, kcg pjg yg dh dipotong kecik2 bg muat nk masuk mulut korg. Tunggu dlm seminit dua bg dia lmbut ckit supaya gigi korg xpatah bila mkn.

Langkah 4: Masukkan cendawan n udang yg dh potong kecik2 jugak. Senang nk kunyah. Klu cm pekat sgt korg leh tambah air lg. Ala, pandai2 la nk bajet.

Langkah 5: Dah siap! Heee. Angkat, letak tepi dulu. Masak telur plak.

Langkah 6: Pecahkan telur, buh garam. Pukul telur. Aku ada terbaca petua nk telur goreng yg sedap. Ada yg kata tmbh air ckit nk bg garing. Ada yg kata bila nk msk bru pecahkan telur. Jgn bg ia terdedah pd udara lama sgt. Nnti xsedap.

Langkah 7: Panaskan minyak. Masukkan telur. Msk la cm org nk wat nasi greg pattaya tu. Aku try buat tp xjd. Haha.Klu msk nasi pattaya org buh nasi kt tgh2 kn. Ni korg buh la bhn yg dh msk td kt tgh2. Then, bungkus.

Langkah 8: Siap utk dimakan. Nyum2!


Ni la rupanya pe yg aku msk td. Mcm aku ckp la, aku try wat telur tu nk bungkus tp xjd. So, aku buh je atas inti tu. Ngeh3. Gmbr last tu rupa inti dia yg dh separuh aku mkn. Leh thn la. Aku knyg je mkn. Klu bg kt org mmg aku ckp xsedap. *malu sbb xreti msk* Hihi. Td aku mkn dgn ikan bilis rangup punya. perghh! Mmg terangkat la. Xpandang kiri kanan dh. *puji diri sendiri. jgn lempang aku*

Ok, dh lebih had plak entry ni. Pjg sgt, korg pn bosan dh baca. So, selamat mencuba la ye. Dah cuba leh la share yg korang msk. Leh la aku tumpang rasa through picture. Eh?

KEMATIAN??

Assalamualaikum.

Selamat pagi semuanya! Diringkaskan cerita, smlm dua berita kematian yg aku dengar. Satu, kematian adik kecil Nurul Nadirah yg diculik sejak 1 Mac lalu. Smlm, mayat dia dh dijumpai, mati dibakar! Astaghfirullah. Pe punya kejam la manusia ni. Ikutkan hati, ikutkan hasutan syaitan. Bdk tu kecik lagi kot. Dendam org dewasa, kanak-kanak yg jd mangsa. Agknya, org yg bunuh tu xde anak sbb tu dia xtau pe rasa bila anak sndri kena mati bunuh dgn kejam.

Terfikir x? Waktu dia culik bdk tu, xde rasa takut kena tangkap ke? Waktu dia bunuh bdk tu, xde rasa keinsafan ke? Waktu dia bakar bdk tu, pe yg dia fikir waktu tu ek? Dia bakar org kot! Bkn bakar sampah! Camne dia leh sanggup nk bakar org? Mana pergi sifat kemanusiaan dia.

Ni aku sertakan sekali link laporan akhbar hari ni:




Diharap, semua ibu bapa akan lebih peka ttg keselamatan anak-anak. Bkn bdk kecik je. Kaum hawa  termasuk aku pn kena berhati-hati. Skrg jenayah ni xkira masa, xkira siapa. Possibility tu ada klu org skrg lebih pntgkan dunia dr akhirat. Hentikanlah kutukan, kirimkanlah semangat buat keluarga arwah dan kirimkanlah doa utk arwah. Anggaplah ini satu peringatan utk kita lebih peka dgn keadaan sekeliling. Org kata selagi xkena selagi tu kite xberingat kan. "Dah terhantuk baru terngadah". Semoga arwah adik Dirang aman di sana. Amin.

Kes kedua. USM student bunuh diri. Oh my! Dekat je dgn rumah aku. Khabarnya, bunuh diri sbb tertekan dgn result. Dh final year, final sem pn. Dah hampir stgh semester pun. Masih ada masa nak belajar sungguh2. Kenapa perlu ada niat nk bunuh diri sbg jln penyelesaian. Klu sanggup nk hadapi kesakitan sblm kematian, kenapa xsanggup nak hadapi cabaran dlm kehidupan?

Jika terus hidup, kita msih ada peluang nk baiki kelemahan. Masih ada peluang nak rasa kejayaan lpas tu. Tp klu dh mati? Dh xrasa pape. Hanya tinggalkan kelukaan dlm hati keluarga. Nauzubillah. Jauhkanlah aku dr niat itu. Klu korang baca paper hari ni, korang jmpa la artikel tu. 

Sama-samalah kita tingkatkan prestasi diri, tingkatkan amalan. InsyaAllah, Allah akan bersama kita selalu kalau kite selalu cari Dia. Later guys!

p/s Please do not take or copy anything from this site without permission. TQ!

March 4, 2012

DESSERT

Assalamualaikum.

Yahoo! Esok cuti! Akhirnya, dpt gak rehat stlh sbln buat2 gigih bekerja. Yeehaa! Plan nak g cabut gigi. Tu pun klu gaji dh masuk la kan. Menunggu gaji yg xreti2 nak masuk dlm akaun aku. Hoh! Dijadikan cerita, mood baik aku mengundang nafsu mkn aku. Pe lagi, nak cari aiskrim. Sedap kan dpt mkn aiskrim waktu cuaca panas ni. 

p/s baru dpt call gaji dh masuk. Gigih xnak delete pe aku dh taip tu. Haha

Ok, sambung cerita. Aku pun teringat la baru-baru ni Magnum kuar perisa baru kan? Choco Cappuccino xsilap aku. Aku pun berangan la nk rembat satu. Balik keje terus singgah kedai 24jam ada no 7 tu, yeay! Dah ada stok! Terus amek 1, byr duit RM 3.90. Berbaloi dgn rasa dia. Sedap!


Ha, ni la rupanya Magnum Choco Cappuccino. Tinggal sampul dia je la. Time ni aku dh abis mkn aiskrimnya. Hehe. Xthn godaan. Dh abis mkn bru nk snap gmbr. So delicious! Puas hati! Dia perisa Vanilla campur kopi disalut dgn Chocolate Belgium ada gula karamel. Yummy! *kesat air liur tepi mulut*

Inilah mknan tea-time aku utk ari ni. Sblm ni aku pnh rsa gak yg Chocolate Truffle. Pun sedap. Mmg penuh mulut dgn rasa colkat. Mood xde pun jd ada. Dh xguna perumpamaan chipsmore dh. Lpas ni aku tkar cm Magnum, jap ada jap xde. Hekhek.

Ni ada review majlis pelancaran Magnum ni. SENSASI SELEBRITI 

So, apa tunggu lagi? Go get it for yourself! Mkn time dating ke, lg nyaman! Mkn dgn family pun leh bangkitkan emosi happy korg. Caya la. Xcaya, g cuba. Hehe. Selamat berlari ke kedai ye!

p/s please do not take or copy anything from this site without permission.TQ!

March 3, 2012

I'M LATE!

Assalamualaikum.

Kesinambungan entry smlm la ye. Smlm aku propa lebih kn kt korang. Haha. Saje je tambah emosi lebih sikit spya korang pcya citer aku. Ngeh3. Ok, stop baling bantal tu. *tepis bantal*

Alkisahnya, pagi td aku lmbat masuk keje. Huhu. Aku bangun elok je pkul 9.30, waktu aku masuk keje. Cara x? Tp aku xrasa kelam kabut cm first time bln lepas. Ntah, rileks je aku bsiap walau aku tau aku mybe kena mrh even bos xde kt cni pun. Jujur beb! Aku xnk mkn duit bkn hasil keje aku sndri.

Sampai2 kedai dh pkul 10. Mmg aku tulis aku masuk keje pkul 10 je la. Lantak la nak ckp pe lpas ni. Aku redha. 3minggu aku keje non-stop, cuti 2 ari. Tu pun bkn cuti berehat. Kena gagah gi KL. Balik trus masuk keje 13 jam. Senak otak wey! Akibatnya, tu la. Masuk keje lambat. Nyaman!

Xjanji x buat lagi. Tp aku cuba la. Bkn xnk jaga etika kerja, tp xsengaja beb! Yg pasti, aku xmenipu ok. Ni dh kebosanan la sbb xde customer walaupn skrg ni awal bln. Perut pun dh lapar. Saje nak merapu lebih2 bg pjg ckit entry ni. Ok la, go get your lunch. Don't skip your meal ok. Take care!

March 2, 2012

MARCH!

Assalamualaikum.

It's already March! Aku terlambat sedikit gara2 busy menghabiskan February. Baru angan2 nk update last entry for February, tp xtercapai jugak. Xpe, at least bln March ni ada gak entry aku. Kan?

Bercerita kisah travel aku. Jemputan ke Ampang aku cuba penuhi sedaya upaya yg mungkin. Tanpa preparation, disebabkan pertukaran jadual last minute, aku berusaha gigih travel sorang2. Berani kerana benar! Ye, aku travel sorang2 dgn keberanian dibuat-buat. Disebabkan aku x pikir lgsg psl kebahayaan, maka aku berani giler la! Redah jer! *merapu lebih sgt neh!*

Ok, alright. Diteruskan ceritera aku ni. Smpai Key Ell, kewajipan semulajadi ditunaikan n aku perlu utk menyalin baju yg lebih elok. Kemudian, dgn langkah yakin berani mencari tempat nk menyuap mulut. Kebulur wey! Cari Mr Kepsi jugak yg senang. Dah menyental, hujan pulak. Redah jugak gigih ke LRT station. Even, masa byk lagi tp aku perlukan rehat. *pikir aku masa tu*

Smpai je Ampang, no seats available. Cesh! Masa byk lagi n aku xde tmpt nk duduk. Damn! Berdiri sejam 15 minit sgt cool ok! Menguatkan otot kaki dgn tumit setinggi 2 inci. Ada bran? Nak meneruskan perjalanan takut xde tmpt duduk jugak, so aku decide utk stay. Cm org bodoh tggu bnda yg xde utk ditunggu. *pening*

Selesai jd model x berbayar utk LRT Ampang Station, aku redah ke tmpt destinasi. Masih awal dr waktunya. Rupanya byk je kedai kwsn tu. *nyesal 10minit*. Aku lepak kedai, minum teh o panas utk jaga suara. Eh? *poyo jap ye*. Kemudian selesaikan apa yg patut, xsampai sejam dh settle. Oh man!

Gerak ke KLCC dgn muka condifent! Smpat jumpa CIP CIMA makan malam bersama sblm dia rush masuk keje balik. Aku tau KLCC ada tygn gala Bunohan The Movie. Aku pn menepek muka kt dpn TGV berkira2 utk ptut x tgk wyg. Sementara nk bunuh masa dh xtau nk wat pe. Tgh termenung tu tiba2 Bront Palarae lalu dpn aku. Ces! Terlepas peluang! Dr jauh nmpk la Dira Abu Zahar, wartawan Melodi. Sygnya, aku xjmpa Fazura, Amy Search, Nabila Huda, Aaron Aziz pn ada ko!

Aku masuk hall sebaik je dibenarkan masuk. Oh, jgn silap ye. Aku xmasuk tgk Bunohan tu lagi. Gi lyn Adnan Sempit 2 lu. Terbaik utk mengisi masa terluang aku. Xdela aku bosan sgt melanguk sorang2 kt KLCC tanpa wang yg boleh buat aku shopping. DAMN! 

Habis wyg aku kuar dorang still xkuar lg. So, aku pn bkn gedik sgt nak jmpa artis *walhal nak kejar masa je.uhuk!* terus g ExxonMobil tggu CIP CIMA. Bermalam semalaman kemudian aku pulang ke tmpt mencari rezeki. Alhamdulillah dh slmt smpai. N spt yg korang tau, aku seorang yg sgt gigih. Hari ni aku dh masuk keje. Full time tau! 13 jam. Kau boleh??

Utk Cip Cima, thanks for the hospitality. Sorry xdpt nk lepak lama lagi. Maybe next time ye. Tunggu aku dpt kerja tetap, kita lepak bercuti plak. Entry ni xde gambr pn sbb aku amek gmbr pemandangan je, tu pn dlm bus. Muahaha. Sadis! Ok, till we meet again.


p/s please do not take or copy anything from this site withour permission. TQ!

February 22, 2012

FLU

Assalamualaikum.

I'm having flu right now. Spt yg aku katakan sblm ni, mmg dh lama aku x demam. Setakat bdn panas pg, tghari dh ok tu ada la. Skrg ni dgn bendera merah, skali selesema dtg. Oh my! Kepala dh rasa berat, bdn dh panas, tekak dh start loya. Mmg aku rasa nak muntah skrg ni. Nak cari ubat selsema, tp klu aku mkn pn I need sleep after that. Xleh nk tido coz aku tgh keje ni. So,aku cuba bertahan smpai abis waktu keje nnti. InsyaAllah, I'll be fine *off course I'm not*.

Kwn2 jaga kesihatan ye. Time sakit ni la kite rasa lbih mghargai kesihatan kan. Doakan aku cpt sembuh. BRB. Take care!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

February 20, 2012

JIWA KACAU

Assalamualaikum.

Dimulakan dgn cerita mimpi aku smlm. Aku mimpi kena urut 1 bdn. Mcm kt spa tu, Perghh! mmg syok giler la! Bgn pg, lenguh bdn cm dh kurang ckit radar dia. Apakah? Duk terpikir gak. Tp aku anggap tu hanya mainan tido n ilusi semata2. Bak ilustrasi katun Lat. Eh?

Selalunya, jd kebiasaan aku bila balik keje aku akan trus landing atas katil n on laptop. Gigih la online pape patut, tgk cite ke sambil mulut mengunyah cekedis, colkat or whatever else yg sodap. Konon as my tea-time la. Sbb tu aku agak risau dgn berat bdn aku skrg ni. Tp hari ni aku rasa lain semacam.

Apa yg aku rasa? Cam ada ruang kosong kt tingkat seploh ratus enam dlm hati ni. Aku ni dh la jenis cpt je pikir yg bukan2. Tiba2 aku rasa takut mati. Tiba2 aku rasa cam nk kuar amek angin, jln2. Sekejap kemudian, rasa nak buat baik kt semua org, anggap mcm tarikan nafas aku lepas ni adalah yg terakhir. Dan tiba2, SI DIA call. Ceh! Putus angan2 jap.

Dah ckp jap, sambung tiba2. Tiba2 rasa syg sgt kt SI DIA. terus msg bgtau. Tiba2, terselinap rasa tanggungjawab ats ucapan tu. Apakah? Byk sgt rasa dtg dlm masa 10 minit ni. Dush! Apakah?

Dan skrg aku mengabaikan perasaan tiba2 aku tu. Mls pikirkan sgt. Aku cuma perlukan sesuatu utk hilangkan rasa bosan ni. Yela, dh cukup 14hari aku keje non-stop 8jam+13jam ok. Xde cuti lagi. Mslh duit lagi. Hmmmm.

Ok la, dh azan maghrib. Selamat solat ye! Opssie! Tlg doakan aku cpt dpt keje tetap okies? Makaseh. Syg ketat-ketat!

February 19, 2012

SELINGAN

Assalamualaikum.

Setelah beberapa hari diam, ari ni still xde idea nak celoteh kt cni. Coz I know, no one will read this. It's ok. Tujuan aku buat blog ni utk buat luahan perasaan sbnrnya. Baru aku x tension sorg2. lama2 boleh giler wooo! *merepek*

Masih dlm misi pencarian. Dan aku dh nekad utk bhenti keje. Even masih belum dpt offer keje tetap, tp aku akn bhenti. Bkn mengeluh atau menolak rezeki Tuhan bagi. Aku cuma xnak tertekan dgn hidup aku. Keje dgn xde life, xde masa utk diri sendiri. Nak basuh baju pun kena buh btg mancis kt mata thn ngantuk *aku tipu*. Ni bilik x bermop dh sebulan dh. Stkt sapu habuk2 yg aku nmpk je. Habuk kt kipas belum dinyahkn lg. Silap2 ujung bln ke seploh nnti aku ada asma. Oh no! *melodrama berlebihan saje*

Pe aku nak buat lepas ni? Still thinking. Dpt duk lepak cm sblm ni best gak kn. Confirm kena bebel. Ngeh3. Ye, aku akan balik. Kemas brg, bungkus tanaman balik umah. Tu yg korg nak kn? Muak dgn soalan:

1) Nape keje jauh sgt? kt kg xde keje ke?

2) Ada degree tp nape keje kt sini?

3) Pergilah cari keje lain, apply je mana2

Derrr!! Dh 7 bulan aku abis blaja, keje ni je satu2nya yg offer aku tau! Mmg aku plan keje ni utk sementara. Bukan nk sehidup semati dgn keje ni. Hello! Degree x menjamin kejayaan seseorg. Tau? Aku blaja tinggi2 bukan utk bermegah dgn kepandaian aku. *pandai la sgt* Aku pun ada misi aku sndri. Nak tlg mak bapak aku. Klu aku nk mati dn keje ni, aku xheret laptop aku tiap ari g kedai. Tiap ari ngadap blog cari keje, ngadap jobstreet, jenjobs dan segala job. Dorg pun muak kena tenung tiap2 ari.

Ok, aku emosi sekejap. Tau, korg dh ada keje. Even dpt keje mak bapak tlg, org dlm tlg, kwn2 tlg. Aku? Tuhan belum nak bg rezeki kt aku lg. Inisiatif aku, bhenti keje. Eh? Bkn sbb tekanan dr korg, tp aku tertekan dgn keje yg xsebati dgn jiwa. Eceh!

Ok2, stop right here. Dr selingan jd luahan tekanan plak. Doakan la ye aku dpt berbakti utk ibu bapa aku. Amin.

February 13, 2012

AWESOME!! *doublethumbsup*


Assalamualaikum.

CAN'T STOP WATCHING THIS!



February 11, 2012

MUNTAHAN PERASAAN

Assalamualaikum.

Bukan mahu mengutuk, mengeji atau mengungkit. Cuma nak muntahkn pe yg aku rasa. Dh lepas suma InsyaAllah aku akn lega.

Aku bengang sbb slalu sgt kena keje full time LAST MINUTE! Ari ni xpe lg la, kul 1230pm dh call bgtau nk cuti. Slalu tu aku dh excited nak balik, dh siap plan nk wat pe, lg sejam nk balik dpt call kena full. Baran x baran la kan. Alasan yg slalu diberi, "dh tua2 ni biasala kn, asik xlarat cpt penat je" Hoh! Aku muda2 g ni pun klu asik keje je jammed gak bdn woo!

Bkn xnk trus terang, dh dia bg alasan sakit xkan aku ckp xleh cuti. Aku bkn kejam ok! Tp stkt bdn penat xlarat nak keje for 5 hours nak cuti, kering la aku! Time aku cuti dia leh plak ckp klu nk cuti bgtau. Klu xcuti nak plan dgn mmbr, xnk cuti lg bgus. BOLEH??!! Tu lg aku bengang dgr dia ckp cmtu. Lg 1 hal ada 2 pkrja je. Dh klu dia cuti aku la kena keje. Xde org ganti!

Aku nak bg alasan bdn xlarat, penat pun boleh. Aku naik bus 8jam, smpai kul 4 pg. Kul 930pg aku msuk gak keje smpai kul 530pm. Smpai ari ni aku xcuti n dh 2ari berturut2 aku keje 13jam. Tp aku xwat. Sbb pe? Sbb kesian. Dia kn org tua, tkut xlarat plak. Nnti ckp kt boss aku xkomited nk keje plak. Huh!

Xcukup dgn tu, duk terang kt aku sakit ni la sakit tu la smpai xlrat bgn. Aku muak la wey! Cm ko sengaja bg alasan xnk dtg keje tau?! Klu aku sng je. Aku bg alsan aku mls keje. BOLEH??!!

Aku tau ada anggapan kt fikiran korg psl aku. Suka hati la nk ckp aku apa pn. Aku cuma nk luahkn je pe yg aku rasa. Bkn korg ada offer aku keje ke, byr gaji aku ke, bg aku duit utk hidup. Aku nk bhenti tp mmbr suma ckp tggu dpt keje lain bru bhenti. Mslhnya dh byk aku apply satu pn xsgkut! Org plak slalu tnya nape keje cmni. Bkn pndg hina tp rzeki aku takat ni je.

Ye, mmg betul! Ni rezeki ALLAH bg aku. Bkn aku xbersyukur. Tp aku dh mls lyn bnda2 xperlu ni. Baik2 ikhlas keje trus xde mood nak keje. Dh la bosan! Baik aku keje guard je cmni!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

February 8, 2012

AQIQAH

Assalamualaikum.

Baru kembali dr tempat asal ku. Org kata tempat jatuh lagikan dikenang, pe lagi tempat permainan. Ye idak? Ye la tu. Baru sampai pagi td, sempat tido jap, n now I'm working. Yes, I'm working. Komited sgt kan? Pdhal.....

Aku kembali utk meraikan My Baby, Harith Haziq. Oh, I miss him so much. Like I said, he is my 'bum bum'. First jumpa dia masih dlm buaian tgh tido. I was like, Oh my! Aku slh anak ke? Haha. He is a big boy now. Then, aku pn dengki la. Kejut dia bgn. Hekhek. Dia bdk baik, xde nk meragam. Xsempat ilang mamai dia tu, aku bawak turun bwh jumpa atuk dan neneknya. 

Lawaknya bdk ni, dia xmo kuar suara lgsung. Hampeh tul! Dh pandai termenung plak tu. My sis ckp dia pandai tahan ngantuk. Patut la dh waktu tido pun mata dia bulat je lagi. Rupanya dia termenung! Haha. Aku lambai2 dpn mata dia pun mata still terbukak, xberkelip. Somel la adik ni. Hehe.

Dah nak masuk maghrib, my sis bawak dia pegi mandi. As usual, aku dgn adik aku g menyibuk. Hehe. Pakaikan dia baju melayu. Oh my! So cutteee! Still, dgn mata bulat dia. Haha. Then, tugas aku la jaga dia smntra my sis n bro-in-law bersiap. Dah pandai meniarap sendiri, n dia xnk bersandar. So, minum susu pun aku dudukkan je la. Sanggup agkt kepala dia dr bersandar or baring. Nakal!

Alhamdulillah, dia xbyk ragam waktu majlis. Termenung spt biasa. Tergamam kot tgk org ramai sgt. He is a good boy, mestilah xmeragam kn? Smpai waktu aku nak balik pun dia still xtido. Dah salinkan baju sbb dia kuat berpeluh. Masam sgt adik neh! Sblm balik, aku gomol2 dia la cm biasa. Hehe. Rindu!! Mcm tau2 je kami nak balik, dia meraung2. Xtau la sbb kami nak balik or sbb suma gomol dia sdgkn dia dh mngntuk waktu tu. Hehe.

So, lyn la gmbr xseberapa ni. Jgn cilok ye!

Saje nak tunjuk hidung mahal dia tu :p

Ok, cukup la tu aku tunjuk. Xleh lebih2. Hehe. Till we meet again!

p/s please do not copy or take anything from this site without permission. TQ!

February 1, 2012

TAHAN MARAH

Assalamualaikum.

Sori kwn2 for the last entry. Mmg aku tgh mrh time post entry tu. Skrg ada lg sisanya, tp under control. Don't worry. I won't sembur korg kt cni k. I kan penyayang. Muahaha. Ok, sila jgn jelir lidah or tarik muka. Senyum je. Sedekah kt aku k.

Spt biasa, bila aku thn marah, aku akn nangis or aku xakan ckp sepatah pktaan pun. Plg koman pun, aku hembus nafas kuat2. Konon rasa mrh tu leh lepas ikut nafas la kn. Sekali bijih timah yg kuar kot hidung. Eeewww! Hekhek. Seriously, aku mmg cpt melenting. Tp cpt gak aku control mrh aku. Even aku sembur pun jap je lpas tu aku snyp. Xsanggup tgk muka kesian org yg kena marah tu. Huhu.

Kalau aku thn marah, cuba control dr sembur org aku akan diam je. Aku xlayan lgsg org tu. Lpas tu aku akn nangis. Nangis ni standard la kan bila org thn marah? Kan3? Sbb bila terlalu pendam rasa tu satu emosi lain keluar. Tp,org kata jgn jolok sarang tebuan! Silap haribulan bkn nangis. Lahar gunung berapi ko dpt. Haha.

Ada sorg kwn aku ni, cara dia thn marah pelik ckit. Dia akan bersin xberhenti. Seriously. Continuously bersin. Cam kucing pn ada bunyinya. Haha. Kan cip cima kan? (^_o)

Ok la. Nak mandi, semayang. Bg cool down sisa2 marah ni. See u guys so soon!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MENYAMPAH!

Assalamualaikum.

Maaf,entry berbaur kemarahan dan kebengangan. Gaji aku xmasuk lagi!!!!! Bangang betul!! Aku nak beli brg utk knduri. Esok lusa xsempat dh. Ni yg aku plg benci, bila org lain yg membantutkan plan aku. Damn you!

Aku sgt geram hari ni. So, aku xkan tulis byk2. Sbb nanti korg plak yg menyampah dgn aku. Hoh!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

January 30, 2012

PLANNING FOR SURPRISE..

Assalamualaikum.

Selamat pagi, selamat tengahari, selamat petang n selamat malam. Semoga selamat sentiasa. Hehe. Pe cite smlm? Puas tgk AJL? Biasala, mesti tertonggeng frust sbb yg korg minat xmenang kan? Lepas tu kuar la statement yg memaki hamun buat peminat lain nk berperang. Chillax! Nama pun pertandingan. Kite senyum je k.

Hmm, straight to the point. Nak mintak pendapat korang ler. I'm planning to give SI DIA a surprise for his coming birthday. Anyone? First celebrate dah bg mandi tepung dah. Kihkihkih. Tu aku plan baek punya dgn gang aku n his friends. Hampir kantoi jugak la. Kuikuikui. Tp aku pandai menipu. Pandai ke? Aku mmg xpndai nk tipu SI DIA. T__T

Sekali aku bg hp aku, jam n last year aku bg duit, SI DIA g rembat jeans sebijik kt Levi's. Thn ni xtau nak bg pe. Selalu cmni la. Dtg part hadiah lelaki mmg ssh nk decide. Nak bg surprise la jugak. Tp yg mcm mana. TOLONG!!

Takkan nk buat birthday party kot. Budget aku xde lor. Huhu. Mmg la xpenting suma tu. Murah xpe, yg penting nak kasi hati SI DIA ada kejutan letrik ckit. Hekhek. Apa ye? Hmmmm. *think*

Silap aku dah bg poster SI DIA awal2 ari tu. Huhu. Erk? Hehe. Yes, aku ada buat poster muka SI DIA n dah bagi pun. Bkn aku ada cite dah ke? Thank God, he loved it! Ngeh3.

Tak pela. Ada idea pape drop ur comments kt bwh tu ye. Appreciated much! Tlg ye kwn2. Peace!

p/s please do not take or copy anything from this site without permission. TQ!

MOODY!

Assalamualaikum.

Maaf ye kwn2. Idea tu mmg dh ada. Serius xtipu! Mmg nak cite. Tp ada je bnda yg buat aku moody ari ni. So, xjadi update. Dan seperti biasa, SI DIA tkg lembutkn hatiku. Ececeh. Hekhek.

Ye, SI DIA dtg kedai td time aku keje. Bkn dtg melawat ye. Hanya utk settle borg apply keje aku je. Thanks a lot! Appreciated much! Dpt la jumpa jap even xsampai sejam. Dgn keadaan kesihatan SI DIA skrg ni aku lynkn je la. Doakan SI DIA segera sembuh ye kwn2.

Now, I'm laying on my bed trying to off my mind and I'm missing him! T_T
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

January 28, 2012

I'M A HAPPY GIRL

Assalamualaikum.

27th January 2012, 09:38pm - We've decided to stick together, no declaration and no promises till our last breath. Thank God I have such a wonderful person who understand my situation. May happiness will be ours forever. I'm a happy girl! \o/
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

January 26, 2012

BAHAGIA DALAM BERPISAH

Assalamualaikum.

Sebelum cite lebih lanjut, aku nak korg lyn dulu lagu ni. 0_o


Amacam? Dah dpt mood? Mood dia lgsg xsama dgn pe yg aku nak cite. Hekhek. Namoo mrh2. Senyum je. Stay cute! Ngeee. *kenaketukkepala*

Ok2. Nak cite la ni. Smlm, dgn xdijangka, without plan, SI DIA ckp nak dtg. Oh yeah! Rasa nak melompat2 mcm bdk 3thn dpt mainan. Tp kena control cun sbb still kt kedai. Kihkih. Disingkatkn cite, balik tu aku perlu ke kedai utk sttle hal fotostat sgla sijil bagai. Semua tu pntg utk dpt cop pngesahan. Nak apply keje perlu kn semua tu kn. So, tunaikn tggjwb dulu ye kwn2.

Dlm pd penat berjalan, kedai byk tutup lg sbb public holiday kn. Patah balik otw balik rumah singgah kedai dkt area rumah plak. Fuhh! Nasib buka dh. Smntra nak tggu fotostat siap, SI DIA dh sampai dh. Aku suh SI DIA cari parking dulu sbb kwsn umah tu mmg ssh nak dpt parking. Dah settle suma, kami pun ketemu. Ala2 malu2 kuceng gitu. Dr jauh dh nmpk SI DIA aku dh tersengih sorg2. Kihkih.

Aku salin baju. Nak pakai jugak baju 1 set yg plan mmg nak pakai for the first time bila jumpa SI DIA. Semangat sungguh! Haha. Sori, bkn gmbr xde tp gmbr buruk sbb org xsantek. Huhu.

Pegi print borang apply keje jap then terus ke kedai mkn. Lapar sungguh. Dlm tggu mknan smpai aku pn settlekan isi borg tu n smpaikn ke tgn SI DIA utk settlekan hal selebihnya. Ada part dlm borg tu aku isi, aku tau niat SI DIA utk tlg aku. Tp SI DIA mcm malu2 nak terus terang. Aku plak dh tau niat SI DIA, lg la aku suka nyakat. Haha. Xmeriah la klu x usik kn. Ngeh3. Xpe, terima syg utk perhatian itu. *sipu-sipumalu*

Ops! Saksi diperlukan! Damn! SI DIA cdgkn akak yg keje skali dgn aku ni. Oh man! Segan sgt nak bwk SI DIA ke kedai n dgn pakaian aku. Pd aku, hal kerja n peribadi aku xsuka campur. Hmm. Nothing is wrong with my outfit. But, ada la yg xkena disebalik cerita. Haha. Ok2, aku kasik korg ketuk kepala.

Dtg kedai, settle isi borg. SI DIA kena interview kejap. Hoho. Segannya. Aku buat muka 5 sen je kt situ. Huh! Lepas tu terus balik. SI DIA kurang sihat sbnrnya. Disebabkan telinga bermasalah. Anyway, thanks to u! You made my day! *hugs*

Maaf! Aku dh merapu pjg2. Walaupun berpisah tp aku ttp boleh senyum. Ye, spt biasa tiap kali jumpa ada bnda yg aku terasa. But, it's ok now. I can handle it. Smile!

p/s Please do not take or copy anything form this site without permission. TQ!

January 23, 2012

IT'S ALL ABOUT ME & YOU

Assalamualaikum.

Selamat Tahun Baru Cina! Happy Chinese New Year! May you have a prosperity year ahead. Be safe on the road and happy holiday for those who are off duty. Not me off course. -_-"

It's ok. Nak buka cite psl rowing. What is rowing? Go google it. Mls la nak terangkn. Sbb aku sndri xpndai nk explain kt org. Hekhek. Mmg xramai yg tau lg psl rowing ni. Mcm aku pnh kabarkn kt korg la kn. Tujuan aku bkn nak cite pe itu rowing. Cuma nak share, aku rindu team rowing aku. Sob sob. 

Giler rindu punya la. Sbb aku had fun join the team. Ye, pnglmn plg berharga sepjg sesi pengajian di universiti. Dlm byk2 game, aku plg seronok dgn team masa Asean Varsity Boat Race 2009. Don't know why. Maybe sbb smgt 1 pasukan. Mcm2 berlaku msa tu. Pahit, sedih, gembira suma kami harung sama2. Smgt 1 pasukan tu  lain mcm. Xsama mcm dlm game lain. Huhu. Mmg best! And i"ll never forget it!

If I have a chance to row again, I wanna do it with my A-Team. Odi, Jasmine, Siti n Nad. Ok, I'm not the rower. I'm just a coxswain. Hehe. It was so memorable with u guys! Pe ceritanya? Dlm bot punya cite dlm bot je. Naek atas abis cite. Kan? Hehe. Rindunya nak jerit2, nak mrh2 (even aku xgarang katanya), rindu nak hilang suara gak. Huhu.

It'll be remain in my heart forever n ever. Won't forget it. Thanks for the moment. Unforgettable memories. 

p/s please do not take or copy anything from this site without permission. TQ!