May 25, 2012

BUDGET

Assalamualaikum.

Ehem! Baru nk rajin update kan. Korg xmrh kn. Ahaks! Mls nak wat mukadimah pjg, so trus masuk cite la ye. Stat keje tetap ni aku dh wat azam utk ikut bajet yg dh ditetapkan. Ada la utk simpanan masa depan, utk belanja, utk memanjakan diri, utk award diri sendiri. Salah satunya adalah mkn besar, yg sodap sekali sebulan. Kira utk award diri sendiri la kan.

Alkisahnya, my first gaji aku dh sogok kt SI DIA. Ngee~~ Nak wat camno. SI DIA yg dekat nak jumpa. *alasan* Kami dah tibai penuhkan perut dgn Pizza Hut. Alhamdulillah. Konyang den. Lepas tu kata nak jimat la. Mkn biasa2 je. 

1 Rejab bru lepas bbrp ari sudah. Rmai yg puasa kn? Termasuk la aku. Tp ni xnk cite psl 1 Rejab. Cite psl puasa 2 Rejab. Tgh syok buat keje kt ofis, *syok la sgt kan* teringin mkn KFC plop. Hekhek. SI DIA menghasut, 'pergi je la. nnti kempunan plak'. Oh, SI DIA berjaya. Ceh! Makanya, memang aku berbuka dgn Snack Plate la ye. Iklan jap. Since when Snack Plate KFC dh jd 10 hengget without tax ha?? Aku ketinggalan zaman ke?

Nak tambah perisa blackberry dlm cite aku ni. *blackberry? Silalah rasa. Haha* Tghari td, officemate ajak lunch sekali kt Old Town. Oh yeah! Seharusnya aku terima. Sbb bkn selalu. Kebetulan duit ada. Jalan je la. Old Town pun belakang ofis je. 

So, kira2 dah 3 kali mkn besar bulan ni. Oh man! Dh lari bajet. Camno nk kawen copat ni? *tersipu-sipu malu* Makanya, gaji bulan ni haruslah berhati-hati bila berbelanja. Mmg xmampu utk berjimat. Haha. Nasib baik aku dh xde gang kt sini. Kalau tak ujung minggu aku keluar n shopping. Wah! *sila muntah kuning*

Gaji next week. Yeay! Secret Recipe, I'm coming!!! Eh? \(*_*)/

2 comments:

Nazatul shima said...

hamboi..sakan die...hehehee..:P

whiteapple said...

Hehe.. Bak kata paan.. Utk mkn xpe. Mkn selagi boleh.. Ngeee :D