December 31, 2011

2012 Is Coming!

Assalamualaikum.

Just wanna wish u guys a Happy New Year! Be safe on the road. Don't do anything stupid ok. I'm not going anywhere tonight. Just lay on my bed and close my eyes. Hehe.

Sorry for not updating. My lappy just come back home safely from a friend. She's not feeling well. Viruses!!!!

Maybe I should put a resolution for 2012 to keep updating this blog. Haha. InsyaAllah. I'll be back soon. Take care!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

December 3, 2011

KESEMPATAN

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, igt jugak aku kt blog ni. Hampir dilupakan sbb tu xde nak update pape. Hekhek. Rasanya xbyk benda nak cite pun.

Skrg musim cuti sekolah kn. SPM pun dh nak abis. Adik aku abis dh. PLKN pun xdpt kumpulan 1. So, lg lme la dia cuti. My mom offer g kursus pramugari. Wow! *jeles*

Aku keje partime skrg. Jd salesgirl je. Smntra menanti keje tetap. Mcm xde org sudi panggil aku keje je. Huhu. Sadis sungguh. Xpela. Lum ada rezeki. Keje ni memnatkan sbb menunggu. Tp alhamdulillah, rezeki aku masih ada.

Jap g aku abis keje. Mau pulang sudah. Singgah ke pasar mlm cuci mata. Oh, YES sudah bermula. Aku dh memulakan lgkah pertama. Kasut dgn jam dlm genggaman. Hehe.

Oh, this is my birthday month. Welcome December! Aku dh wat wish list utk birthday month aku. Pe dia? Till the next entry ^_^

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 29, 2011

SELAMAT MORNING!

Assalamualaikum.

Good morning people! Pagi2 dh nk menceceh kt cni kn. Ari ni terjaga awal. Scra kebetulan my mom call. Nasib baik dh bgn, klu x kena bebel. Haha. Skrg ni tgh kelaparan. I'm going to take my bath then I wanna eat! See u later. I'll post about my card. Soon!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 25, 2011

KENYANG

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, dh knyg. Bru lps lunch. Anda bgmna? Lunch pe plak ari ni? Xde idea nk kongsi la plak. Hmm..

Stlh bbrp ari jiwa kacau, I'm getting better. Ada la hal lain plak yg jd tp it still under control. Xpe, aku msih leh handle. InsyaAllah, akn sttle dgn baik.

Jiwa xtenang mgkin juga sbb msih xdpt offer kerja. Income xdpt2 g. Kad pn msih xdpt tempahan. Xpe, slow2. Oh ya! Aku stat wat hand made card. Myb utk yg beli by hand je kot. Tp klu korg beli byk2 aku leh uruskn. Sng nk deal psl pmbyrn. Kan? Besides, aku ada gak try wat card utk ltk kt goody bag.

Skrg kn dh ujung thn, byk la kndri kn. Tp myb xsmpt nk amek tmphn. Msti dh tempah awl2 kn. Klu nk tempah goody bag kad tu, tempah awl2 ye. Sbb it's hand made dan tnga kerjanya hnya aku sorg. So mybe takes tme utk siapkn jmlh yg byk. Gmbr sample xdpt nk upload g.

Once I get my Missy White back, I'll upload for your review. Lptp Shu pnjm bwk p ofis. Skrg ni mmbr tempah utk wat guest book dia n decorate meja skali. Aiyak!! Xpnh ada experience n xpnh jgka nk dpt rezeki bhgn ni.

InsyaAllah, aku cuba wat. Freelance la knon. Haha. Mgkin xmemuaskn ati tp xcuba xtau kn! Tgh perah idea g sbb sebolehnya nk cut cost. Mula2 ni murh2 dh la. Exprnce pn xde kn.

Ok la, nnti pape aku update utk korg ye psl kad tu. Klu nk wat tempahan nnti aku bgtau skali cmne. Till then.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 22, 2011

22ND

Assalamualaikum.

Oh, it's 22nd of the month. Happy! Wish u all da best in the future. I'll always be by your side, keep supporting u in whatever u do. Do the best k! Thanks for your love all this time n I love u darling! No matter what happen.

Wish us the best in our life. May our dreams come true. Hope everything gonna be fine one day. Just pray and hope.

No celebration. I already gave the present. Should I share? I'll think it first. He loved it! The most important thing is he appreciated the present! Thanks love!

-myly-
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 20, 2011

????

Assalamualaikum.

Mls nk bermadah, nk luahkn prsaan terus. I don't know what I feel now! So much explanation on this matter. Si Dia tiba2 terlalu berterus terang. Mmg hal ni melibatkn perasaan aku. N I'm trying to be a good listener. So, aku tolak tepi prsaan aku. Abis Si Dia bercerita hati aku mula berkocak. Ye, mmg aku terasa.

Adakah aku menipu perasaan sndri? Aku xmampu nk meluahkn pd sape2 ttg ni. Bia la aku simpan sndri. Just go with the flow. Tp kdg2 ia mengusutkn fikiran. I have to be matured to face this matter. *sigh*

Aku xtau samada aku perlu bercerita ke x. Mula2 tu mmg aku menangis sorg2. Xde sape tau. Even Si Dia dpt syak, tp aku xnk mengaku. Si Dia memahami. Aku xtau nk letak sitiasi aku skrg kt mana. Mmg Tuhan sdg menguji aku.

Semoga aku tabah. Amin..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 19, 2011

Susah hati

Assalamualaikum.

Maaf, xdpt nk update. Ada bbrp hal dan pkra yg dtg yg mngganggu fikiran. Aku dlm dilema. Tuhan sdg menguji aku mgkin. Nnti kite jmpa lg k. Take care!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 12, 2011

SHORTEST

Assalamualaikum.

A very short post. Aku dh bosan dduk sje tanpa ada keje pape. Aku dh buntu fikiran mau keje pe. Aku dh give up cari keje. Mkn byk, so aku akn gemuk ujung bln ni. Give up la cari keje. Tiap ari hadap bnda yg sme. Tiap ari ada je email yg kuar tp xde satu pn email msuk. I need a rest! Makin tension, makin bosan, makin gemuk. Sekian.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 11, 2011

SUNYI HATI

Assalamualaikum.

Maaf. Aku xde mood nk berblog ari ni. So, aku straight je la ye. Mls nk wat ayt pjg2. Aku mengaku pd umur cmni, prsaan bercampur baur. Sedar xsedar aku bakal menempuh alam pkrjaan, strusnya alam berkeluarga. Xsedar diri lg, masih beraksi mcm bdk sklh. Biasa la kn. Setiap org ada sifat manja tu.

Bila saksikn, bila dgr, bila meraikn, bila dpt jemputan, bila jd pengapit, terasa nak sgt ke arah bina masjid tu even aku tau tggjwb akn jd lebih besar. Aku aggp tu sbg slh satu puncak bhgia dia antra kemuncak kbhgiaan dlm hidup kite. Ye, setiap org ada jodoh msig2. Maka, jodoh aku lum smpai lg.

Rmai dh kwn2 aku yg dh berkeluarga sndri. Jeles tu mesti ada. Tp dlm msa yg sma aku tumpang gmbira n doa utk mereka agar bahagia itu milik mereka. Satu ari nnti aku akn jmpa kbhgiaan aku sndri. Hidup ni mmmg xlari dr mslh. Xpnh ada org yg xde mslh dlm hidup kn.

Sabar la. Masa aku akn smpai jugak nnti. Dah la. Mls nk touching lebih2. Sblm aku merepek bkn2 g, see u on the next post. Later!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 10, 2011

WELCOMING A BABY!

Assalamualaikum.

Hanya nak berkongsi kegembiraan dgn korg. Celik mata pg td, trus teringat trikh ari ni 101011. This is the date me n my familia are waiting for. Tp suma senyap je xde ckp pape. N about 12pm, my 2nd sis called told me the great news. Alhamdulillah, I'm an aunt to a nephew now! Syukur semuanya selamat.

Lpas tu my dad called. Dgr suara happy dia. Hehe. Abis suma org aku nk bgtau klu leh. Ni aku share dgn korg plak. Nama xtau g. Gmbr pn xde g.

Just wait, I'll go back to my hometown to meet the new member of my family and I'll share to u his pics. Soon!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 9, 2011

091011

Assalamualaikum.

Sihat? Cantikkn trikh ari ni? Ikut susunan no. Xde makna pe pn tp rmai yg perasan. Katanya bulan mlm ni pun cntik. Tp aku xnmpk pn -_-" sbbnya, rsa cm nk ujan ni. So, bulan pn menyembunyikan dirinya. Suke tenung bulan. Romantik ckit. Muahaha.

Ari ni xbajet pn nk dating. DIA ada la ckp nk dtg tp xcnfrm g. Smpai ptg td pn otw balik asrama bru DIA msg ckp nk dtg. Mmg rezeki DIA la sbb aku tgh msk td. Huhu. Mmg ari ni aku kebuluran sbb dr pg xmkn. Alas perut dgn buah n biskut je. kes mls msk je sbnrnya. Haha.

Then, elok je aku siap msk, Shu pn dh balik siap wat cekodok pisang, DIA pn smpai. Aku ajak DIA mkn dulu so, kami mkn b'2 la. Shu knyg g katanya. DIA kata sedap aku msk. Haha. N for the first time aku msk sayur dgn jayanya. Ngeh3. Ye, para sahabatku. Jgn terkejut ye. Aku mkn sayur. Hekhek.

Lpas mkn aku ajak DIA p lepak kt buai. Hikhik. Romantik ckit. Smbil tenung cahaya merah mthri terbenam. Smbil bercerita, sambil DIA psg lagu kgmrn DIA skrg ni. Feeling abis!!

Then, aku ajak DIA kuar p jln2. Tau DIA bwk aku p mana? TESCO! Aku pakai comey2 DIA bwk p tesco je. Beli Milo je plak tu! -_-" Aparaa. Aku ajak pusing2 DIA xnk. Nak balik dh katanya. Ada keje menanti. Ye la.

Ampun. Aku x amek gmbr pn lauk ak msk td. Lauk bujang je pn. DIA bwk ole2 utk aku. Ngeeee. Syg DIA! Sblm korg termuntah dgn keexcitedan aku ni, silalah jeles bila aku ckp DIA lyn aku dgn romantik skali ari ni. Haha. *perasan je aku ni*

Ok la. Aku bosan sbnrnya xkeje g ni. Bosan giler ok! Sape2 ada keje nk offer aku roger2 la ye. Keje sampingan ke, part time ke aku ok je. Kita bncg dlu. Later guys!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 8, 2011

OLDIES

Assalamualaikum.

Sihat ke semuanya? Harap sihat la ye. Dgr khabar tmpt lain masih dilanda hujan ye. Penang ni dh ok ckit. Dh mula panas. Klu x, tiap2 ari msti ujan lebat. Cm scary pn ye sbb angin kuat gak. Alhamdulillah masih menjalani kehidupan normal spt biasa.

Kdg2 aku pkir gak, wat pe la aku gatal sgt nk merantau jauh2 ni. Duit xde yg masuk pn. Asik nk kuar je ada la. Bila la ada org nk pggil aku keje ek? Ada peluang tu tp aku tpaksa lepaskn sbb aku tkut aku xmampu buat. Nnti akn menyusahkan org pn nk buat pe kn. So, kena la tggu rzki lain.

Smntra ni, kwn2 juniorku sdg bertarung utk Varsity Boat Race kt Kompleks Sukan Air,Precint 6, Putrajaya. Semoga berjaya utk mereka. Korg2 yg free pergilah menjenguk. Mesti korg ckp nk buat pe kn, xde tarikan lgsg. Pe slhnya nk lihat n blaja bnda baru.

Sbb pd aku masih ramai xtau pe tu rowing. Atau dlm BM mendayung. Ha, ni korg tgk sndri cmne btk rupa sukan mendayung tu sndri. Selama ni bila aku ckp psl rowing msti org ckp kayak. It is not!! Nk terangkan pn korg msti ssh nk phm sbb xpnh tgk kn. So, p tgk sndri bru sng nk phm. It's one of the most enjoying sport I've ever joined.

Rindu giler nk join balik. Sukan ni sukan mhl jugak la. Bkn sukan rekreasi suka2. Sewa bot agak mhl. So, nk trun suka2 tu cm impossible la kn. Seriously, I miss my rowing team. Gang msa rowing the best! Skrg ni kureng ckit sbb dh tggl bdk2 junior. So, cm xngam sgt. Myb sbb perbezaan umur kot. Hehek.

Bila la nk lepak sme2 g. Rindunya kt korg! Msig2 dh ada kerjaya sndri, ada yg dh ada fmily sndri pn. Phm2 je la komitmen cmne kn. Pape pn, wishing them all da best in their life.

Ok la. Later guys!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 7, 2011

PAPA!

Assalamualaikum.

Salam jumaat uolls. Pe cite ari ni? Korg bz keje la kan? Heh! Aku gak lum ada rezeki nk dpt keje. Masih menunggu maklum balas dr majikan yg sudi. Aiceh! Doa2 la dpt sbrp segera ye. Klu x mmg aku bungkus brg balik kg.

Nak wat cmne. Ni pun duit mkn xde dh. Yg ada duit syiling je. Sape nk sponsor? Xde sape. Ok, fine! Xnak la mintak sedekah kan. Nasib baik gak aku dh ada rumate merangkap kwn aku sndri, Shu. Kira leh kongsi2 beli brg. Last week lg la. Dua2 kering. Mmg papa jugak la. Nasib aku ada g duit ckit. Leh wat duit mkn berdua.

Sadis sungguh ni. Duit sewa umah pn xbyr g. Tu la! Majuk g dgn sugar bf tu. Kan dia xmo byr dh. Grrrr. Nk pow DIA pn sme je nasib aku dgn DIA. Xpe, aku still happy, xde msm2 muka pn. Cuma ada la ari tu tersentap jap.

Betul la pe org kata. Psl duit, adik beradik pn leh gaduh. Pe lagi bila xde duit kn. Sentap! Hampir2 gduh dgn DIA ari tu. Bkn sbb pe. Myb msig2 tension xde duit. Huhu. Pape je kan?

Ok la, dh pnat taip. Take care everyone!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 6, 2011

SHORTCUT

Assalamualaikum.

Salam maghrib semua. Ari ni aku mls nk celoteh pjg. Just nk share point yg ptg je. Even korg xphm. Aggp je la phm ye.

1) Ari ni aku bgn awal dr slalu. Xleh nk tdo balik.
2) Ari ni dpt kol n aku kena wat kptsn dlm jgka msa sehari. Again!
3) Tghari dh greg aym 2ketul utk lunch.
4) Kuar g mkn pecel lele. Terbaik!!
5) Tertunai gak hasrat nk duk kt buai tu walaupun dh brp mggu buai tu ada kt umah ni
6) Leh msk smbal udang. Goreng tempe jugek! Yeay!

Sekian, terima kasih. Nak p mandi,jap g nk msk. Yummy!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 1, 2011

TAK TERDUGA

Assalamualaikum.

Sambung cite lg utk ari ni. Xleh nk post through web sbb line sgt slow gara2 aku sgt aktif dwnload cite. Kehkeh. But, it's ok. Just a short post here.

Hari ni agak bosan jugak sbb DIA bz dgn exhbtion then trus nk ke Kurau Stone katanya. Have fun dgn member. Aku sape nk lrg kn. Redha je la. Si Shu plak p dating. Mmg xnk kaco la. Al maklumlah bkn sng nk jumpa kn. Bia la dorg p abiskn msa sme2.

Syukur alhamdulillah, hasil bantuan Shu aku dpt la gak keje smntra utk sbln. Join team lecturer dia utk projek struktur sklh. Apa pn aku xtau psl sstem pnddkan sklh kt Msia ni. Xpela, lpas timbang tara hasil ptnyaan pd DIA yg xde hasil, n my mom said just try. Even just for a month amek je pnglman tu. Then, I said ok la. Agreed!!

Semoga Tuhan permudahkan jln aku lpas ni utk dpt keje tetap. As for now, aku slow down jap utk apply keje. Kang tgh bz tlg wat projek tu dpt pggilan plak mmg xde rezeki la jwbnya kan. Keje ni pn cm sekelip mata dtg. Smlm lpas ofis hour Shu call offer me the job. Then, lpas mgrib I called my mom for her opinion n then I just agreed. N this coming monday will b my first day. Alhamdulillah.

Semoga semuanya bjln dgn lancar. Begitu juga dgn anda semua semga pintu rezeki anda terbuka luas dan dipermudahkan. Amin. Till later! Xoxo.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 30, 2011

Pengakhirannya?

Assalamualaikum!

Ya sahabat alam mayaku sekalian. Ampun, masih tak aktif. Almaklumlah, kurang daya tarikan ke line internet. So, kurang lah bercengkeramanya. So, very da latest cite nak kabor kt korang, salah satu episod dlm hidup aku dah berakhir. Alhamdulillah. Secara rasminya, aku dh bergelar graduan USM. Dah kira rasmi la sbb aku dh p amek transkrip. Ngeh3.

Sgt2 terharu dgn susah payah my parents naek bus ke kotaraya KL, kemudian bersama abang aku menaiki mobil terus ke Penang. X lupa juga pd my sister dtg nak bus dr Seremban yo! Ada special appearance tau! Even terlewat n xsempat amek gmbr berjubah bersama, tp sgt aku hargai. Terima kasih! Umpama perbualan kami sblm ni bila aku ckp terima la kasih I. DIA jwb "Kasihmu diterima. Syg je belum jumpa." Dan kesengalan aku menjawab, "dah I ckp terima kasih. Ada ke org ckp terima syg?" Hehek.
So, lyn je la gmbr ni ye. Ada g yg belum aku terima dr My Babe. Xsmpat g jumpa dia. 

And special appearance..... Tadaaaaa!
 

Big thanks to DIA sbb jadual DIA mmg pack mggu tu. Last minit pnya tmbahan keje. Terkilan sbb xsmpat amek gmbr pakai jubah dgn DIA, tp xpe. Happy sbb DIA dtg jugak. Yippie!!

Ok, cukup la kot gmbr2 ni. Mls upload byk2. Wat berat je nnti. Huhu. Sekian, jumpa lagi esok hari.

p/s Mintak kerjasama xde sape2 ambil gmbr2 ni. Terima kasih!

September 6, 2011

CUTI DAH ABIS!!!!

Assalamualaikum.

Cuti dh abis!!!! Slmt kembali bekerja ye. Ada mood raya g ke? Aku xde dh. Ntah. Cm xcaya pn ada bru mggu lpas kite smbut raya. Xpuas smbut Ramadhan thn ni. Rsa cm jap je kite puasa.

Btw, I'm coming back to Penang. Oh, hrp keje tu cpt la dtg. Duit simpanan mmg xde dh ni. Keje partime pe yg best? Smntra tggu keje income ttp nk dtg. Oh, cari sugar daddy! Hekhek.

Balik ni mcm2 plan nk wat. Rmbut raya, kmas umah, cari keje, shopping, facial, etc. Yg pntg cari duit dulu. Ngeh3.

Ok la. Takat ni je la. Xtau nk tulis pe dh. Nk lyn Dragon Ball. Zassss!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 3, 2011

Salam Lebaran!

Assalamualaikum.

Salam Aidilfitri. Sihat semuanya? Control ye mkn minum tu. Mmg la ada yg lupakn diet semata2 rendang, lemang, ktpat. Tp perlu control spya xdpt pnykit lain. So, sape yg buat open house? Xjemput pun! Majuk 5saat!

Sronok x raya korg kali ni? Raya aku biasa je. Raya pertama cm ari biasa gak. raya kedua bru suma adik brdik aku kmpul skali dgn kenduri dgn sedara mara sblh mak. Cm ktorg wat tiap2 thn la. Atuk dgn nenek dh xde. So cara tu je la nk kumpul adik brdik mak n doakan utk mak ayh mereka.

Oh, aku dpt rsa brat aku naik! Xtau la nape balik umah mesti ruang perut membesar. Ada je mknn masuk tiap msa. Huh! Kang kbaya xmuat jwb sndri ye. Blik ni kna jogging gak. Bdn pn asik lemau je. Xbest lgsg!

Ada gak yg amek ksmptn cuti raya ni nk nikah kn. Ada 1 kisah tragis aku nk share. Jiran blkg umah aku suppose ada kndri kawen esok, 4 sept. Alkisahnya pg td abah dgn mak kecoh2. Psl pngntin lelakinya meninggal mlm td, accident. Innalillah. Subhanallah. Aku dgr psl ni trus kecut perut psl kawin. Sayu je rsa even aku xrapat dgn jiran aku tu. Mmg xleh nk bayang klu jd kt aku. Mmg la dh ajal dia, jodoh dia. Tp smgt tu mesti terbang melayang sekelip mata je.

Aku plak yg over bila cm trauma dgr brita ni. Myb aku lum ready nk pikul tggjwb tp gatal ckp nk kawen. Hah! Duit pn xde nk kawen konon! Aku leh phm prsaan pngntin prmpuan tu. Mmg kite xkn phm spnuhnya sbb bile kite kna sndri bru kite rsa. Nauzubillah. Mintak dijauhkan la jd pd aku. Semoga mereka tabah dgn ujian ni.

Ok la. Raya tu jgn terlalu excited ok. Dh lupa ke kite dh tgglkn bln penuh keberkatan. Mmg thn ni xpuas rsa puasa. InsyaAllah, amaln kite suma diterima. Jgn abaikn kslmtn k. Esok cnfirm rmai komplen psl jam. Hati2 ye! Semoga ketemu lagi!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

August 29, 2011

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum.

Maaf lama menghilang disbbkn cnnection dgn internet. Di sini aku ucapkan Selamat Hari Raya buat teman alam maya yg sudi membaca. Maaf sekiranya penulisan aku slma ni ada tergores perasaan korg scra x sngaja.

Harap anda semua tingkatkn kslmtan ye pd musim perayaan ni. Kunci umah, ttup suis elektrik, dapur gas. Pandu dgn cermat, tunggang moto dgn kelajuan yg dibenarkn. Klu nk beraya so berhati2 la ye.

Semoga slmt smpai ke destinasi anda. Selamat berkumpul dgn saudara mara. Jumpa lagi Ramadhan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

August 6, 2011

RINDU

Assalamualaikum.

Ntah nape mlm ni tiba2 aku rindu sgt dgn arwah nenek. Aku xleh igt dia. Confirm air mata laju je mengalir. Myb coz I miss to be at home badly. Ya, I miss my mom and my dad too!

Arwah atuk dgn arwah nenek sblh abah aku, aku mmg xpnh jmpa. Yg aku jmpa hnya arwah embah (moyang). Tu pn msa aku kecik2. Xigt msa dh msuk tadika ke lum. Xslap aku arwah atuk sblh mak meninggal msa aku tadika kot. Aku pn xigt aku umo brp msa tu. Yg aku igt babak msa arwah atuk bring ats katil, mak ngis tepi ktil.

Arwah buyut (moyang laki) sblh mak aku smpt jmpa. Igt g dia xlrat nk jln. Jln guna tongkat. Aku slalu tgk dia jln sbb cm cian. Tp aku xigt umo aku brp wktu dia meninggal.

Yg pasti aku rapat dgn arwah nenek sblh mak. Msa aku sklh rndh dlu arwah nenek rjin bwk g jln. Dulu arwah nenek slalu bjln g umah anak2 dia. Arwah rjin dtg umah aku naek bas. Umah aku dgn umah nenek xjauh. Aku igt arwah nenek bwk aku g kedah mlwt mak ndak (adik mak aku). Slalu gak aku ikut arwah g marhaban pusing 1 kg. Naek bskl lme yg tyr bsar tu. Aku igt g msa aku ada ptndingn zapin kt sklh msa form 3. Arwah dtg tgk. Bile aku mng dia happy sgt. Siap amek gmbr dgn aku.

Arwah nenek meninggal msa aku form 4. Msa tu aku kt asrama. Dh kt surau get ready utk smyg mgrib. Tiba2 ada senior cari aku. Abah aku dtg, sbb nenek meninggal. Msa tu cm blur. Dh jmpa abah bru aku menangis. Spjg jln aku ngis snyp2 dduk kt blkg kete. Msa tu abah amek aku , jiran aku tlg bwk. Umah aku xde kete.

Msa arwah dimandikan, aku tgk. Adik beradik mak suma mandikan arwah nenek. Msa dorg antr jenazah ke kubur, aku xikut. Sepupu aku. Mimi plg sedih. Mimi ank mak ndak. Mak ndak n fmily pndh duduk dgn arwah nenek since Mimi drjh 2, aku drjh 3.

Smpai skrg, asal t'igt arwah je cpt je airmata mengalir. Xde genang2 dh. Mmg aku rindu sgt dgn arwah.

Ckup la. Aku sesak nafas dh. Mntk tlg sedekahkn AlFatihah utk arwah buyut, Hj Salikin, arwah atuk Hj Sahri n arwah nenek Hjh Aminah. Smga mereka tenang di sana di sisi Maha Pencipta. Amin.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 5, 2011

KEHALALAN

Assalamualaikum.

Spt hari sblm ni. Tiap ari ada je dugaan utk aku. Hari dugaan stat dr mlm td. Aku cm tul ke? Xpe, tgk sok cmne. Pg td bgn, hmm betul dh. Tp xpuas ati g. Lpas tu smbug tdo. Celik lg skali, haa compom! Kalut nk g antr report. Dgn cuaca pns, aku hmpir2 pitam otw blik td. Kesihtn kurg m'izinkn. Lgpn lme dh x b'jemur bwh pns terik ni.

Xpe, now aku dh ok ckit. Tp dr td t'lntar ats katil je la. Golek2, nk tdo xleh. Xselesa. Sudahnya, aku maen gme je. Tu pn xleh nk kekal 1 posisi lme2. Jap bring ngiring knan, jap kiri, jap tiarap, jap tonggeng, jap cangkuk. Mcm2 gaya dh ni.haha.

Oh, psl kehalalan tu. Bru lpas tgk FB. Ada mmbr post gmbr. Surt dr Jakim yg mnynaraikn pengeluar yg gagal dlm pmhnan sijil halal. Aku xsure mne la produk pe. Ada yg xpnh dgr.

Yg aku igt produk Simplysiti, berus dia xhalal. Tp aku bru bca tweet Datuk Siti, dia ckp dh dpt sijil halal dr Jakim. Cmno tu?

Produk lain, Old Town White Coffee. Xsuma xslap aku. Dlm snrai tu ada 3 je. Chckn sosej, chckn pe ntah n lg 1 chckn jgk. Huhu.

Lg 1, kilang Mamee pn dlm snrai ko! Oh, xleh den nk mkn mamee lg. Ada lg. Tp xigt la. (Aku ni pelupa) sblm ni kecoh Starbuck dgn Coffee Bean xhalal kn. Dua2 aku dh telan. Tp tu few months ago. Skrg xde gang nk lpak sna. Oh, kopi!!

Ssh gak kn skrg ni. Pngeluar nk cri untug smpaikn x snstif dgn bab halal ni. Aku xckp suma. Certain je. Mmg la mtlmt utama prniagaan keuntungn. Tp CSR tu pntg!

Aku t'pk, cmne nk m'ingat snrai pjg berjela produk xhalal tu. Klu produk yg dh established dlm kpla kite sng la nk igt. Ni yg kecik2 tu. Stkt cop halal, cop halal tiruan pn ada. Cop halal yg sijil dh expired pn ada g. Ha, g market bwk snrai produk xhalal tu eh. Ko belek satu2. Lg slmt! Mkn berejam la nk shppg brg umah cmtu.

Papepn, b'hati2 la tme beli brg tu. Jgn asal nmpk sedap je ko balun. Ok kwn2. Ok. Off to bed. Zzzzzzz.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 4, 2011

Puasa ke-4

Assalamualaikum.

Ari ni dh masuk posa hari ke 4. Cm cepat je kn. Abis posa, turn raya plak. Skrg pn org dh bz mntk cuti raya. Dh pk perabot raya, bju raya, langsir, lampu kelip-kelip. Tiket blik kg pn aku xbeli g. Awal g. Lgpn student tgh cuti. So, rileks lu.

Aku xdecide g nk blik bile. Nk balik awal2, nk wat pe kt umah. Bosan. Dduk cni pn xde wat pe sbnrnya. Cuma menanti waktu nak dating je. Hehe.

Dugaan yg bersambung hari tu dh reda ckit. Wlaupn masih ada ksan, tp aku tawakal je la. Aku pn ada ego aku sndri. Tuhan Maha Adil. Tuhan tau pe yg terbaik utk aku.

Dh 2 ari aku sahur mkn roti je. Smlm aku sahur roti dgn kurma. Ari ni aku mkn roti dgn epal. Rzki jugak tu. Ni punca dr kes mls msk. Smlm aku leh wat xtau g,thn lpar. Nyaris gak mnum air. Sbb aku dh biasa thn lpar. Tp aku msti mnum air. Tu yg nyaris nk mnum.

Ari ni as usual lpar tu biasa la kn. Sakit tekak la plak. Perit je ni. Nyaris gak nk mnum td. Aish! Sbar je la. InsyaAllah,iman kuat g ni. Alhamdulillah gak cuaca xdela pnas sgt. Mlm td ujan. Td pn ujan jap.

Ok la. Dh cbuk pk nk msk pe utk buka jap g. Ari ni mood kurg lg. So msk pn ala kdr je la. Until we meet again!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 3, 2011

KESINAMBUNGAN DUGAAN

Assalamualaikum.

Dah masuk hari ke3 kite posa. Dugaan hari ke2 posa bsmbug lg hari ni. Xsmpat nk tggu siang. Elok je jrum jam lpas kul 12, dugaan tu bsmbug cite. Kuat ke iman aku? Yg aku tau aku mmpu sbr lg.

Mmg aku mmpu sbr. Tp hati yg dh t'guris mana mungkin mmpu smbuh dlm sekelip mata. Sdgkn luka lama pun lum kering darahnya, skrg luka smkin bsar.

Cmne nk cambah kpcyaan pd org yg pnh tipu kite? Mgkn peluang ke2 diperlukn. Tp klu org tu sndri x b'usaha mggunakan peluang ke2 sebaik mgkn, cmne kpcyaan tu nk tmbuh blik? Leh ke kite nk bg blik kpcyaan tu?

It's not only bout trust. It's all about being honest, loyal, manners. I'm not saying that I'm perfect for someone. N I'm not saying I'm looking for someone who is perfect to complete me. If u need me to improve myself, then u shud improve yourself first.

Same as my principle, you have to respect others if u want people respect u. Jgn mghrp yg terbaik dr org lain sdgkn pe yg ko bg xckup baik utk org lain terima. Simple as that. Ya, easier said than done. Again.

I have no right to control u 100%. But please, at least nk tipu pn jgn la smpai kantoi bodoh kt aku. Igt aku xleh pk ke? Nk tipu pn cri la alsn logik ckit.

Dh la. Stat posa 2ari lpas aku dh dpt thn diri aku dr maki hamun, sembur sesuka ati. Aku xnk sbb bnda ni aku wat g bnda tu. Ksbrn aku ada hadnya. N aku msih mmpu bthn. I'm tired of being lied. Just hold this: "what goes around comes around". Tuhan syg aku sbb tu Dia bg ptnjuk ni.

Slmt malam.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 2, 2011

I NEED SOMEONE!!

Assalamualaikum.

Baru hari ke2 puasa ksbrn aku dh diuji. Mungkin ini ujian Tuhan bg kt aku sbb Tuhan syg aku. Ya Allah, kuatknlh ksbrnku dlm mnghdpi ujian ni sorg2. Aku xtau lg cara pe perlu aku wat.

Ya,aku tau. Mesti akn ada yg mrh klu aku cite pe mslh aku skrg ni. I'm not giving up coz I've been told not to!! Yes, I'm not trusting 100%. Sng cite, it's easier said than done. Bila korg rasa bru korg tau betapa peritnya hati tu.

Sdgkn bru ckit pn dh menangis baling brg,maki hamun suma. Ni lg teruk. Ya, aku pcya Tuhan sntiasa ada utk aku luahkn mslh aku. Tp aku xtau pe yg Tuhan dh aturkn utk aku. Sbb tu aku usaha utk dpt balik. Myb cara aku slh sbb aku sndri yg sakitkn ati aku.

Dh lama aku pendam rsa. Pe yg aku luahkn ni sme dgn pe yg aku luahkn msa mula2 kna dlu. I'm still giving hope. Yes, I am. And I know I can't trust u like bfore. After few months, at last my tears falling down again. Betul2 ujian msa posa.

Aku pn xtau nape aku still cmni. Aku xde jwpn utk soalan korg. Xpela. Myb ckup smpai cni je aku luahkn. Myb next time kite jmpa lg klu pjg umur. InsyaAllah..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 1, 2011

Ramadhan di perantauan

Assalamualaikum.
Salam Ramadhan wat suma readers. Jgn ponteng posa no. Berpuasa di perantauan byk menguji kesbrn. Perantauan x perantauan, sbrg laut gak pe. Haha.

Pg td sahur sorg2. Aku pnskn lauk smlm. Sedap hingga menjilat jari. Aku kena mkn gak sbb takut xthn. Lama x posa kn. Huhu.

Ptg ni buka xtau g nk mkn pe. Mybe aku msk lg. Nk p bazar pn xtau bazar tang mne. Dpn umah ni ada kot. Xpe, jimat. Kehkeh.

Oh, I'm done with my practical. Alhamdulillah. Tinggal nk settlekn report n submit it by the end of this week. So, pls get your ass off from bed now! (Aku tgh golek2 ats katil ni. Hehe)

Skrg ni misi mencari income ttp setiap bln selain nafkah dr SI DIA. Haha. SI DIA pn ada bg nafkah ok. Ngeh3.

Klu korg ada tau mne2 keje kosong bout audit/accounting, sila halo2 aku ye. Appreciated! Skrg sdg blaja berjimat demi memastikan dpt raya dgn mewah. Muahaha.

My mom and my dad pn dh kol tnya bile nk blik. Bkn xnk balik. I have something to be settled before going home for raya. Lgpn duk umah lme2 pn sesak kpla aku ni. N confirm gemuk sbb niat aku nk remmbat suma mknn. 5bln woo aku mkn org penang msk. Tekak dh hampir mogok ni.

Oh, dh pnat taip. Nk simpan tenaga utk smpai waktu buka nnti. Selamat menjalani ibadah puasa dgn penuh kesabaran dan keimanan. Jgn tamak ok!

See u!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

July 22, 2011

KURUS??

Assalamualaikum n slmt pagi! Harap suma sehat je la ye. Xtau nk update pe skrg ni. Cm ada bnda nk ckp tp cm mls nk taip. Klu la aku ada machine yg leh transfer suara ke tulisan, tiap2 ari aku update. Huhu.

Camne dgn hari anda? Hari aku cm biasa. In one week, I'll complete my school. Mudah2an slmt sumanya. Then, priority skrg pd mencari wang masuk tiap bulan. Ada sape2 nk bg?

Oh, kesengalan aku hari ni. Nak share petua dgn korg. Petua nak kurus. Mesti ramai nak tau kn. Senang je. JGN ADA DUIT! Ha, bile xde duit, msti korg berjimat kn. Smpaikn xmkn pn sanggup sbb nk topup la, byr bil la, beli brg keperluan la. Tul? Bkn nk kata xmkn lgsg, cuma mknn tu yg murah2 punya. Ha, bila ada duit, kn korg menggatal mengidam piza la. Ayam goreng la. Spageti la. Klu kdg2 je xpe. Ni tnjuk lagak cm millionaire. Pdhal ujung bln mkn biskut kering cicah air msk.

Slmt mencuba ye. Aku dh rasa.tp xde la aku mentekedarah fast ffod slalu. Oh no! Skrg ni kalut nk naikkn bdn. Kang balik kena bising g, "awat makin kecik je ni. Xmkn ke" ha, nk jwb pe? Org lain mkin kembang, aku mkin kuncup. Huhu.

Ok la, dh pnt taip. Nk msuk skul, nk kena pulgkn device ni. Tuan kata jgn lama2. Kedek kan?

See u later!

July 16, 2011

CORETAN KUDOS!

Assalamualaikum.
A quick post from me. Saje nk jakun jap. bg sesape yg keje bhgn akaun or audit, tau la bln 7 ni kira penghujung nyawa nak siapkn report kn. Peak period katanya. So, aku pn terlibat sma la. Yg bestnya waktu keje aku selama ni ttp cm biasa. Aku xpnh rasa pnglman stay ofis smpai mlm hari. Plg lewat aku balik pn kul 8 mlm. Sbb time tu aku nk kena siapkn surt urgent. 

Smpai lecturer aku pn pelik cmne aku leh balik awal sdgkn kwn2 aku yg lain suma kena stay smpai mlm. Weekend kena keje lagi. Nak wat cmno. Rezeki aku nk rasa suma tu xsmpai g. Tp smlm tiba2 ada permintaan utk aku keje weekend. Nak tolak cm xbest. Tp aku dh plan nak blik kg no 2. Hmm....

Sblm tdo dh decide mmg nk g keje. So, bgn pg td bru cnfirm dgn senior aku nk dtg. Huhu. Makanya, dh merasa la aku keje weekend. Cm syok pn ada. Yg xbestnya smgt wat keje tu lari la plak. Aiyoo.

Eh2, terpnjg plak merepeknya. Dh nk stop dh. Mau mimpi sempurna mlm ni. Nite!

July 15, 2011

PAGI HARI

Assalamualaikum. Selamat pg suma! Rajin oulok aku ngapgate pepagi ni kn. Sje membzkn diri. Oleh sbb kekangan wang, mggu ni aku rjin msk pulok. Tukar selera. Msk aym msk lemak. Pheww! Terbakar lidah aku beb! X sgka plak jd aku msk. Haha. Aku msk, aku mkn sndri. So, mmg aku ckp sedap la. Hekhek.

Oh, aku juga rajin bgn pg nak msk bwk bekal g sklh. Oh man! Ttup mulut tu k. Tp ari ni aku mls. Perut dh nynyi lagu asli ni. Mkn pe ek tghari ni?

Skrg p sklh lewat ckit. Bkn sbb xde disiplin k. Slhkn Rapid Penang ni. Sblm ni dlm stgh jam ada la 2 3 bijik bas. Skrg, sejibik je!! Har.. Tul! So, aku smpai sklh hampir2 waktu je la. Nak mls2 dulu, nk mengopi, nak gossips pn xsmpat dh skrg. Choi!

Oh, mlm ni ada xtvt baek punya! Lme xwat keje. Akan ku asah bakat ku smula. Muahaha. Klu rjin aku amek gmbr aku tyg kt korg k. Klu rjin la.

Ok la semua. Mulakan hari anda dgn Bismillah. Ikhlaskn hati anda utk wat sstu. Baca la doa kuar umah n doa mkn. Yeehaa!!

July 10, 2011

WEEE~~~

Assalamualaikum..
Mintak ampun ye suma. Janji nk aktif x aktif jua akhirannya. Kehkeh. Bkn pe, idea majuk seploh thn ni. Camno nk update. Lg pn cm xbest dh nak share dgn korg cite aku skrg ni. *kedek*

Hidup aku skrg ok je. Nak kata bahagia, aku masih sndri. Nak kata happy go lucky, aku mmg sntiasa senyum. Mungkin aku happy+bahagia dgn hidup aku skrg. Eh? Even aku keseorangan n hidup cam xde life je skrg ni, tp aku ttp jalani dgn senyuman. Bagus x?

Alhamdulillah, pe yg tertangguh InsyaAllah bakal berakhir thn ni. Perjuangan menemui penghujungnya. Sebuah perjuangan lagi sdg menanti permulaannya. Masih menyiapkan diri utk berjuang ke next level. 

Ok, nk tau g cite pe yg berkembang? Erm, xde kot. Duit dh mengecut. Yg lain suma dh kembang. T_T

Plan on vacation maybe ada yg tertangguh. Perlu mementingkan mana yg lebih penting. Xpe, xjauh mana pn. ^_^

SI DIA? Sihat alhamdulillah. Mungkin harapan tu belum ada tp SI DIA ttp di sisi. I owe u one man!

Okay, sambung next entry. Take care!

p/s sedang memikirkan pesen rmabut utk raya.. -_-"

June 30, 2011

SCHEDULE

6:15am = Selamat pagi dunia!
7:00am = Kuar umah, cari ilmu.
8:30am = Mula mencari rezeki
5:30pm = Tamat waktu
6:00pm = Waktu utk pulang
7:30pm = Sampai umah
8:00pm = Makan, mandi, rehatkan otak
9:00pm = Rehat, online
12:00am = Selamat malam semua!

Sekian..

June 12, 2011

HIBERNATE

Yuhuuu!!! Assalamualaikum semua! Lama beno x menghupdate nya ni ha..Adeh, bkn sbb connection line tenet. Tp bila dh lama tinggalkan nk start balik tu aduh. Kena amek mood balik. Ni pun paksa jugak sbb x nk la belog kudus ni bersarang.

Ada cite best x nak kongsi? Aku? Erm, ntah xtau nak cte pe. Life aku cm biasa je. Kdg2 je rasa lonely. Biasa bro! Keje stkt ni ok. Xde nak tensen x tentu psl pun. Study? InsyaAllah abis la. Huuuu. Cuma aku lum balik umah g ni. Kdg2 cm rindu nak duk umah. Tp duk umah lama2 leh tensenkan aku tau!

Buat masa ni xde pe sgt nak cite sama kamo. Last korg tgk wyg cite pe? Last aku tgk cite Kongsi. Tu pn sbb mmbr ajak. Nasib baik. Klu x mmg terkurung dlm blk tgk online je. Lagi sonang! Hehe.

Plan vacation terbaik punya! Dah plan dgn mmbr, plan dgn family. So, tggu jd pegi baru aku buka cite okay!

Tu je kot nak merepek. Cm bdk2 la pulak aku menulis ni. Kihkih. Take care!

May 22, 2011

sila kembali!

Assalamualaikum! Lme giler x ngedate kt cni. Sori ler. Lupe daratan jap. Haha. Time dh ada internet mls nk update. Ni line internt dh kna ptog bru ngada2 nk update kn. Nnti dh byr bil aku update manyak2 k.wat masa ni keje ok. Tp aku ni kn blur. So take time gak la. Cian senior aku tuh. Nasib la dia penyabar. Hehe. Tiba2 cm byk plak nk share. Nnti la tggu aku dpt connect dgn intrnet balik eh. Si dia kalut tgk aku tekan2 punat keypaid ni. Dengki! Later guys! Take care!
P/s sama2 doakan mangsa tanah runtuh kt Hulu Langat smlm. Al-fatihah utk mereka yg terkorban.

May 9, 2011

i'm back!

Sorry guys! I'm not at the wifi area, so I can't online n update u.this will be a very short post for u. I will start my internship n at this time I'm still awake! Oh God, please wake me up this morning. Thanks to kamoo, coz of u I can write in here. Oh I miss to membebel in my blog. See u soon. Wish me luck n pray for my safety. Will update u later. Good night!

May 3, 2011

EXAM!

Salam.

Esok aku hadap kertas pekse lor. Wish me luck bebeh! Hope suma berjalan dgn lancar. Walaupun skrg ni still xtau pe yg aku baca. Tgk cth soklan pun cm 'Eh, pe aku blaja 4 bln ni ek?' Ha, sape nak jwb tuh?

Esok confirm tergaru2 kepala dlm dewan. Kuar dewan, bahu penuh dgn kelemumur. Choi! Aku xde kelemumur okay! Kepala clean n clear. Eh, melalut sudah. Mau smbug jwb soklan. Esok tinggal copy paste dlm kertas jwpn je. Ahaks!




Xde kena mengena pun. Ihsan En google.

Take care guys!

May 2, 2011

USHA JER!

Assalamualaikum! Sihat ke idak ni? InsyaAllah semoga semua baik2 belaka ye. Xde cite best utk ari ni. Cuma nak kongsi something kt korg. Mana yg berminat sila la klik link yg aku bg ye. Dpt deal yg marvelous n menarik kalbu korg, beli je. Xde hal la. 

1) Kalau ada angan2 nak pakai Ipad 2 ke, Blackberry bold 3 ke or nak Ipod Touch, leh dpt free je. Tu pun klu ada rezeki korg la kan. Nak tau lebih lanjut, KLIK SINI

2) Nak join Churp Churp? Boleh dpt duit dgn mudah. Share je promotion yg ada kt laman sosial korg. Klu nak join, KLIK SINI

3) Ada antara korg yg giler Facebook? X tenteram hati klu x buka FB dlm sehari. Teringin nak join Facebook Party? KLIK SINI 

4) Peluang nak menang Honda City dgn peraduan 'senang senang menang' dgn Digi. KLIK SINI

5) Check out what Berry are you today. KLIK SINI

6) Digi menganjurkan WWWOW AWARDS, peluang utk korg promote belog kudus korg. Byk kategori ada. Nak lebih info, KLIK SINI

7) Nak bergelar jutawan? Ketahui lebih lanjut mengenai pelaburan KLIK SINI

8) Nak rasa pengalaman bawak kete Exora? Proton menyediakan peluang tu. Mana tau, ada rezeki korg nnti boleh la korg beli Exora. Sesuai utk keluarga besar. KLIK SINI

9) Minggu depan kan Hari Ibu? X tau nak bg pe? Join contest ni, 'MOM ON FB'. KLIK SINI

10) Rasa nak g spa tp x mampu? Bukan x mampu, tp mengutamakan yg lebih penting. Ini ada deal yg hebat. Hanya RM68. Leh mandi jacuzzi, dpt urutan, mcm2 g. KLIK SINI

11) Yg ni tawaran urutan refleksologi. Ada kt Penang. Aku nak beli tp xde gang nak g. Best woo kena urut. Ada sape2 nak teman? KLIK SINI

Berminat? Klik je link aku bg tu. Nak usha2 je dulu pun boleh. Silakan dgn segala hormatnya. Nnti klu ada deal best2 g aku share dgn korg g eh. Kena fokus exam dulu ni. Lg dua hari. -_-"

Wish me luck guys! Take care!

May 1, 2011

HARI PEKERJA

Assalamualaikum! Sihat ke? Lama x menghadirkan diri dlm belog ni. Xtau nk bebel pe kt korg. Xpe, xde yg bca. Sbb tu mls nk update. Huhu. Semoga sihat sentiasa la hendaknya ye. Oh, Selamat Hari Pekerja kpd mereka yg bekerja dan bakal bekerja cm aku ni. Hehe. Serius, I'm not ready yet to work. Xtau nk prepare pe nk masuk keje. Mental cm x ready g. Huhu.

Mls nk komen pjg2, straight to the point je la ye. Smlm kan korg, aku g dating tau. Weee~~ Lama x dating. One of my hobby! Hekhek. Dgn siapa? Erm, mane leh bgtau. Weks! Lama aku x rasa happy cmni. Alhamdulillah, masih ada peluang utk aku rasa cmtu. Senyum satu hari ok! 

Mulanya, kami g survey brg yg aku kepingin sgt tu. Adalah brgnya. Dah cnfirm dpt nnti aku share kt korg eh. Xjumpa g brgnya. So, move to my next hobby. Shopping!! Ish2, teruja sgt! Walaupun aku dah berabis sblm ni, tp kali ni lg smgt sbb shopping dgn si dia. Kihkih. 

Mula nak ajak si dia mencuci mata dlm cinema, tp cancel. So, memulakan pencarian gadis semasa dan lelaki plg maskulin abad ini. Pe yg aku nak pun x jmpa yg berkenan. Si dia jmpa la yg berkenan tp xde saiz n x sesuai bila pakai. Herm, mmg xde rezeki kami la kali ni. Tiga shoping mall kami g tau! Ada satu insiden lucu yg terjadi. Haha. Aku gelak x hengat dunia klu igt insiden tu. So comel la my laling. Muahaha.

Dah letih jalan, nak angkat kaki sepak terajang org pun x larat kami pun g memanjakan perut comel kami. Kwn si dia join kami. Maka g la melantak ikan bakar, tomyam pok tek [first time dgr n rasa. sedap!], kailan ikan masin, dgn sotong goreng tepung. I'm full bebeh!

Dah la mlm sblm tu aku melantak piza smpai perut kembang smcm. So, hari ni turn on diet mode! Fuh! Lpas tu sesi melepaskan si dia pulang. Sob sob. X la sedih sgt pun sbnrnya, sbb mmg dh puas ati dpt abiskan satu hari dgn si dia. Thanks darling for a wonderful day! Lepas ni kite dating g eh. Hekhek. 

Later guys! Take care. ^_^

April 27, 2011

PLAN HARI NI

Assalamualaikum! Celik mata ke belum? Ke dah nak tutup balik? Wake up! Meh baca dulu lepas tu bru g ngorok eh. Plan utk hari ni. Pe kejadahnya dah ptg baru nak wat plan utk hari ni. Bukan la. Bkn baru nak wat plan, tp baru nak cite. Hehe.

Mula2 rasa mls nk kuar. Igt ptg je nak kuar. Ntah nape tiba2 rajin plak nk kuar pg td. Celik mata spt biasa habit aku akan cek hp dulu. Okay, spt biasa kosong tanpa ada pape. -_-"

Dah siap mandi, duk pujuk hati ni nak kuar. Klu x, keje asik tangguh je. Akhirnya aku tewas gak. Duduk dlm bilik je. On Missy White ni. Dlm kul 11 lebih, kuar g post office. G pos brg kt kwn. Then, g bank in duit jap wat simpanan kenduri kawin nnti. 

Lepas tu g beli mknn tp perut kenyang g. Teringin mkn buah, g beli tembikai merah. Nyum2! Rindu kat durian. -_-"  Ptg ni plan nk bungkus suma brg, campak dlm beg n kotak. Tp smpai skrg x start pape g. Haha. Study? Mlm ni bru nak selak buku. Td dh kaco DIA wat keje jap. Hekhek. Hobi!

Oh, dah g beli colkat td! Yeay! Dah dpt mkn buah, dah dpt colkat. I'm happy for today! ^_^ Pape pun, bkn nak rosakkan mood korg. Tp nak korg menghayati dan menghargai. Meh lyn video ni.

April 26, 2011

MENGHADAP LAGI!

Oh2, kemalasan nak study dtg lg. Eh2, Assalmualaikum kwn2! Ha, ni nak kabo ni. Tu la pnykit aku skrg ni. Penyakit susah nak tido mlm dah beransur pulih. Dtg plak pnykit baru. Makin dekat waktu nak exam makin mls nk menghadap buku. Maklumlah, org lain dh horey abis paper aku baru nak start exam. -_-"

Yg aku rajin? Mesti la shopping! Hekhek. Ari ni kuar lagi. Xde niat nak shopping pun. Tp ada pesanan dr kwn utk beli something maka aku gagahkan diri kuar jugak. Dlm kpla dah rangka nak beli pe. Ye la, dah alang2 kuar kn. 

Tp cm biasa la. Bnda x dirancang tu la akn dibeli. Nasib la smpai2 je aku dh settlekan bnda yg sepatutnya dibeli. So, dgn tahap kelaparan maksimum aku paksa diri ni balik terus. Pandang langit cm dah gelap je. Sblm duit aku abis lg baik aku balik. 

So, sejam pegi, sejam pusing mall, sejam g balik. Oh yeah! Aku berjaya! Huahua. Balik je terus g settlekan yuran. Alhamdulillah, dah selesai hutang aku. Kira2 balik, perbelanjaan ari ni x cecah 100 pun. Ye, percaya la ye. Hehe. 

Yg x bestnya utk ari ni, percutian kedua aku mungkin x jd. Sobsob. Sedeynya. Walaupun kebaikannya adalah penjimatan duit dlm akaun bank tp side effect nya adalah kesedihan melampau aku. Dah terbayang keindahan percutian kali ni, sekali harapan tinggal harapan je. Ces!

Akibatnya, aku kena sesakkan diri dgn brg2 yg xkn abis dikemas ni. Rasa mls plak nk pindah umah. Huhu. Nnti mesti aku xleh nk mengadap Missy White 24/7. Mak, nak broadband. Nak unifi tau xmo yg byr 50hengget sbln. Haha. 

Nak sambung melayan blues. Oh, Red Riding Hood yo! Nnti aku cite eh psl movie ni. Take care!

April 25, 2011

COLKAT!

Salam semuanya! Ceria x hari ni? Mesti kena senyum selalu okay utk awet muda. Penting jugak utk kesihatan dlmn. Supaya xde bnda2 negatif dlm diri kite. So, senyum selalu k! 

Oh, ini bukan psl kempen senyuman seindah suria ye. Saje nak meg'hepi'kan diri jap. Menggedik tulis dlm belog. Ada aku kisah? Psl tajuk entri tu, jgn cuba delete ye. Eh2, jgn tonyoh mata anda dan anda pun x perlu nak refresh balik page ni. Mmg cmtu ler aku eja coklat. X selalu la. Tp aku mmg sebut coklat dgn colkat. Ni colkat yg best utk di makan ye. Klu nk merujuk pd kaler tu mmg aku tibai sebut betul punya. 

Xtau la penyakit gedik aku dtg kot. Mengada nak sebut colkat. Lagi2 klu time nak mintak DIA dgn my babe belikan colkat. Confirm aku sebut colkat instead of coklat. Hehe. Dah terbiasa ler.

Oleh sbb hari ni aku skip breakfast + lunch, cuma aku amek minum pagi je dgn bantai sebuku roti makanya perut dah mula karok dh ni. Nasib ler ada baki colkat aku mkn smlm. Tu pun dah cair disbbkan cuaca panas skrg ni.

Petua nak menceriakan mood anda? Makan la colkat. Colkat ni mmg sinonim dgn pompuan ek? Asal majuk boipren nak bg colkat seguni. Asal ada occasion pape bg colkat sejambak. Bila pompuan gemuk sbb addict colkat sedap2 rasa ko tinggal dia. Byk cekadak!

Tp aku pnh dgr gak org kata colkat x menggemukkan sbnrnya. Malahan colkat adalah salah satu sumber tenaga utk kite. Tul gak. Oh, ni bukan promosi berbayar ye. Cuma nak menyatakan kerinduan nak melantak colkat sekarung guni. Bile feel sgt mkn colkat td rasa nak g beli selori skrg jugak. 

Oh, sile abaikan tanda harga itu ye. Sape setuju aku ckp colkat ni sedap? Sila angkat bahu je. Jgn angkat tgn ye. Mesti bau busuk peluh kat ketiak tu nnti merebak. Kihkih. Lama x mkn colkat Cadbury ni rasanya. Lately, aku suke tibai Cloud 9 sedas. Oh, nak colkat!

Ada sape2 nak belanja colkat? Nak please...... ^_^


Tgk! Betapa sukenya aku bile ada colkat di sisi. Ngeeeee~~~~~

April 24, 2011

MIA

Salam. MIA? Yes, Missing In Action. Aku kn hilang dua hari ni. Dua hari eh? X perasan ke? Mmg ko x perasan la sbb kn xde sape bca blog ni. kihkih. Saje gedik ckit. Huahua.

Igt g psl impian aku utk g bercuti dlm msa terdekat ni? Utk menenangkan hati gundah gulana [Kononnya] Ye, aku dah memulakan langkah. Even, dlm msa tu aku ada tersentuh jugak, tp aku bersyukur. Sbb masih ada ruang utk aku tersenyum. Masih ada ruang utk aku menghargai. Terima kasih!

Maaf. Tiada gmbr utk percutian kali ni. Ada 1 je gmbr aku snap. Tu pun msa otw balik td. Tp xperlu la aku colet kt cni. Wat cacat belog ku je. Haha. Giler kedekut. Buruk aih! Sbb tu xmo bg korg tgk. Hekhek.

Nak cite g? Erm, rasanya xperlu kot. Cukup la utk aku nyatakan aku melepaskan kerinduan di hati. Aku menghargai masa yg ada. Aku membahagiakan hati aku sndri. Aku bahagia melihat mereka tersenyum. Aku selitkan jugak sedikit keharuan dlm hati. Xpe, tu hnya setitik noda dlm kegembiraan aku.

Xde pe nak dikongsi lg. Cukup dgn menyatakan aku belajar menghargai. InsyaAllah, ada g plan nak g bercuti g. So hrp2 jd la ye. Doakan la utk aku sme. Doakan percutian aku ni akn jd. Mmg berharap sgt. 

Jumpa lagi! Take care!

April 22, 2011

IT IS TODAY

Td ckp xde idea sgt nak menaip kn. Ha skali dua entri aku taip kt korg. Hamek ko! Dush3!

Yes, it is today. Like I told him, I just wanna appreciate the date. So, here I am. Wishing you the best for your life. Even you are not reading this, I just want them know that I still wish and pray for your life. You are in my heart now and forever. 

Actually, I don't know how to appreciate the date. Because it is combined for both. My happiness and my sadness. And off course my priority is my happiness. But at the same time I don't want you to misunderstand my appreciation of the day. It's not for the sadness one. 

It is supposed to be 2y11m. But it turns to be 5m. Maybe you can understand what is that mean. Please! Keep it yourself. Don't tell the world because I know what I feel inside. 

For you, keep smiling my dear. I'll be there whenever you need me. Just don't hurt me anymore. [myly]

KELIRU? BINGUNG? BUNTU?

Assalamualaikum! Ting tong.

Aku xtau ni kali ke brp aku buka dashboard aku ni. 4? 5 mungkin. Rasa nak mengarut tp xde idea nak mengarut pe kt korg. Ni pun rsa cma nak g tido dlu bru smbug menaip. Hekhek. Ngantuk siot!

Xde pe pun yg best utk ari ni. Sesi memalaskan diri spt biasa. Oh, aku dah start kemas2 brg2. Aku garu kepala aku sndri. Pe psl brg aku byk sgt ek? Dah asingkan brg yg nak antr balik umah. Tp secoet je brg nya. Aku pun xtau nk ckp cmne bile org tnya nape brg aku byk sgt. I have no answer. Seriously!

Aku pun x tau cmne nak kurgkan brg2 ni. Mungkin sbb aku byk sgt membeli kot. Ni pun ada g keinginan nak membeli. Haha. Ish3. Jimat2. Ntah la kwn. Aku pun pelik sndri nape brg aku byk sgt. Garu kepala la nak angkut brg pindah umah ni. Damn it!

Hrp2 la bodyguard aku nnti mampu tlg. Kihkih. Jgn ko g tnya nape brg aku byk dah la. Ada aku hempuk gak kang kepala tu. Aku dah bgtau kan aku sndri xtau nape brg aku byk sgt. Eh2, ko baca ke blog aku ni. Ok, nnti kau bgtau siap2. So jgn tnya g ye lpas tu. Just do what you have been told to do. 

Ni pun pening g kpla. Ntah kenapa la kepala aku ni tingtong je. Ok lah! Nak g smbug memelikkan diri sndri tgk brg yg super byk ni. Klu rajin meh la tlg. Aippp! Tlg tgk jgn ckp eh. Aku hulur kaki je kt mulut tu kang. Klu korg dah siap wat insuran utk mulut tu baru aku x bg kaki. Aku hempuk je kpla tu. Hekhek. Daaaa......

April 21, 2011

HARI INI

Salam. Kesihatan hari ni dah lebih baik. Alhamdulillah. Tp aku masih x larat nak g wat keje yg tertangguh tu. Lebih senang utk bermalas-malasan dlm bilik. Sesi memanjakan diri plak hari ni. Hehe.

Xde pe yg menarik utk dikongsi. Xtau nak tulis pe sbnrnya. On FB td, terbaca satu nota yang ditulis oleh sorg perempuan. Xtau la prmpuan tu asal dr mana, tp dia cm anti giler dgn mereka yg berasal dr negeri pantai timur. Aku xnk komen lebih2 psl smgt kenegerian ni. Kang ada kena band pape ke fofular mak nnti. Huhu. Perlu ke disebabkan seseorg wat hal, satu negeri kena tempias? X patut sungguh. Bagus la klu smgt patriotik tu ada kt korg, tp jgn la smpai sama2 bangsa nak bermusuhan. Xelok tu.

Then, bosan2 tgk cite pulak. Perasan kn skrg ni tgh musim cerita seram kt wayang. Kdg2 rasa cm best ke cite tu? Mmg semua yg kite buat x kn semua org suke. Sifat hasad dengki tu biasa bro! Kite pun xleh nk puaskan hati semua org. Kan xde sape yg sempurna. Masing2 pun ada pendapat masing2 kan. 

Baca pulak psl jenis2 percintaan kat someone's blog. Terpikir gak, aku ni jenis pencinta yg cmne? Obses ke? Setia ke? Aku pun xtau jwpnnya. Bak kata Yuyu Zulaikha , kite nak org lain jd terbaik utk kite tp kite mesti mulakan dgn diri kite dulu. Mmg aku setuju sgt2. Kan xde sape yg sempurna kt muka bumi ni. So, jgn cari kesempurnaan kt org lain. Bia kite yg menyempurnakan kekurangan org tu. Itu lebih baik.

Esok mungkin aku akan teruskn keje yg terbengkalai tu. Plan cm nak kuar je esok. Tgk la cmne. Klu aku rajin nak menghadap debu-debu dan asap kt luar tu la kan. Yg penting, yuran tu kena sttle dulu bg abis. Okay, take care guys! See you later!

RM48 FOR 60 MINUTES BODY & HERBAL BALL MASSAGE + 90 MINUTES SIGNATURE FACIAL + AROMATHERAPY FOOT SOAK + EAR CANDLING + RM30 TREATMENT VOUCHER + 1 YEAR MEMBERSHIP WORTH RM388 AT AMARYLIZZ BEAUTY 

April 20, 2011

THIRD DAY

Assalamualaikum..

Today supposed to be my third productive day. Tp celik mata pg ni dah rasa perut  x best. Terus g cuci g, cuci muka n cuci bdn. Uwaaa~~ Sakit perut yg amat! Kepala dah mula pening. Bdn dah seram sejuk je. Samapi menggigil tgn aku dowh!

Try to be cool but I can't. Mmg sentap punya sakit perut kali ni. Kali ni sampai aku muntah2. Dua kali okay. Rasa nak menginap 10 jam dlm toilet tu. Dah la toilet tu jauh. Nasib aku dpt rasa awal2 nak muntah tu. Di buatnya aku uwek kt dlm bilik ni x ke haru?

Pelik gak aku kenapa kali ni sakit perut smcm seploh mcm. Sampai muntah dua kali. Eeeww!! Nak tido mmg x boleh. Dah la baru bgn tido. Disebabkan kesakitan itu, bdn aku jd berpeluh2. Kaki cam duk kt 3 jam dalam bilik aircond. Sejuk! Dgn cuaca panas. Cmne aku nk tido? Tido je leh membantu aku melegakan sakit ni. 

Alhamdulillah, skrg ni I'm feeling better. Baru je bgn tido. Huhu. Rasa nak tercabut pinggang ni td. Tp kepala tingtong jap sbb byk sgt tido. Bdn pun xbest, letih sbb kerap sgt baring. Dah isi perut dgn roti td. Ni pun ada rasa mual ckit2.

Dah2! Sblm aku muntahkan Missy White aku ni, baik aku stop. Jaga diri ye!

p/s Keje yg patut dibereskan hari ni aku postpone esok. Postpone lagi -_-"

April 19, 2011

SECOND DAY

Salam. Mood agak kureng skrg ni tp aku ttp kuatkan smgt nak update kat korg. Even aku tau xde spae nak bca. Ni e-diary aku. Kira untung la korg leh baca, aku tayang kat cni kn. Klu x, jgn harap! Mls nk sesak kpla pkir hal tu. Bia la aku simpan sndri, lagi bagus. Xde sape kisah, xde sape kena marah. I'm cool by the way. Ahaks!

Second day of shopping bermula g tghari td. Ops, lmbt ckit sbb hujan. So hujan reda bru aku kuar. Menuju ke destinasi utama, mencari tempat rezeki ku. Alhamdulillah, sng je nak cari. Cuma tmpt nak memenuhkan perut cam ssh ckit. Haru la aku lepas ni. Kurg makan, terlebih exercise. Uwaaaa~~~

Misi menghabiskan duit bermula. Bermula dgn pencarian smlm yg x kesampaian. Akhirnya dpt gak even x secntik yg smlm. Skali 2 aku sauk. Sonang cite! Hari ni kaki sy dah x lenguh. Yeay! Hehe. Misi mencari bnda ketiga pntg smlm pn dah selesai. 

Nasib x naek kt kdai buku. Klu x confirm sedas g novel aku larikan. Hekhek. X mencuri ye. Lepas byr aku bwk lari menandakan aku happy cm kanak2 dpt teddy bear. Perut aku giler tau ari ni. Leh plak dia g karaoke. Nsib bukan karaoke open. Klu x wat malu aku je.Heh!

Punya la nk berjimat konon. Sanggup tggu dua jam nak mkn kt kafe hostel je. Last2, mmg cafe betul la aku masuk. Tmpt kenangan jugak tu. Kenangan dgn cip wani, cip cima n cip ejon. Klu korg igt korg tau la kt mne. Klu x, xmo kwn! Eh2, ok. Aku bg klu ckit la. Kat Komtar. Ha, cari sndirik kat mne tmpt kenangan tu!

Perut dah knyg pe lagi, balik la. Ada appointment dgn sum1. Nak deal sumthing. Dah bncg2 td, ikut hati dan perasaan nak je aku cnfirm. Tp nnti aku ssh nak teruskan hobi aku. Herm, still thinking about it. 

Lama dah x share gmbr kt korg kn. Sbb aku mls nak edit. Ni aku letak yg x edit jgn berani2 nak amek wat super impose plak eh. DOSA! Aku x halalkan korg curi gmbr dlm blog ni. Even mmg dah sahih curi tu mmg keje haram. Aku  x ampunkan korg dunia akhirat! 

Check it out!
Grilled Black pepper Chicken.
Oh, tu air Fruit Punch. Sedap! Nyesal x cuba awal2..
Sodap!

Aku tau aku x secantik korg. So, x pyh nak kutuk blkg2. Klu berani meh ckp depan2 la!

FIRST DAY

Salam. I have no idea so I'll make it short. Hari ni, celik mata je teurs pejam balik. Sbb mls nk bgn g. Hehe. Celik mata lg skali baru terbeliak bijik mata ni, kuatkan smgt utk shopping. Yes, leh shopping! Even masa cm x kena je kan. Matahari mencanak atas kepala pun sanggup gak harung debu-debu berkeliaran di udara.

Dah siap mandi, duk termenung dpn Missy White jap. Amek mood nak bersiap. Dah siap comey lotey dah, terus kuar. Menuju destinasi pelancongan impian. Eh2, menuju shopping mall tercinta. Kuar tgk dah mendung je. Dlm hati ckp ari ni mood nak ujan plak ke stlh sekian lama x ujan lepas kes banjir ari tu. Jejak je kaki kat tanah turun dr bas, baju basah kena air hujan.

So, bermulalah pencarian Gadis Semasa. Kihkih. Mencari pe yg aku nak cari, tp x jumpa2. Beli benda laen. Benda kedua penting pun langsung lupa nak beli. Yg ketiga penting dah beli dah. Aih, langkah bendul kamu ni ye. Perut lapar, tp xde mood nak cari makanan. Gagahkan kaki melangkah menuju ke restoran segera. Duduk di kerusi dan meja kenangan, pertama kali makan kat restoran tersebut aku dan DIA duk kt situ jugak. Hukhuk. [Rindu]

Dah abis pusing satu mall dah sebenarnya, tp saja g pusing skali lagi cuci mata cari kembar seiras korg. X jumpa gak dgn benda alah yg aku nak tu, terus gagah balik. Kaki ni mmg dah x larat sgt2. Lenguh kesan jogging ari tu x hilang g.

Kuar dr mall, Subahanallah. Panas ya amat. Mata kecik je sbb perit thn kepanasan. Mula la berangan kuarkan sunglasses pakai tang tu jugak! Kebetulan, cecah je kaki ni kt blok hujan turun dgn lebatnya. Alhamdulillah, pandai gak aku bajet masa kn. Hehe. 

Okay, esok nak sambung penjelajahan lagi. Sambung pencarian Lelaki Maskulin pulak. Tambah dgn satu keje lagi. Semoga esok aku kuat smgt nak shopping. Lemah kaki, lutut, limpa, hempedu xpe, semangat mau ada. Okay, perut pulak dah merajuk ni. Baca novel x hirau dunia kan smpai lupa perut x isi g. Chow!

April 16, 2011

ENTAH KENAPA SECARA TIBA-TIBA

Not in the right mood now. So, I'll make it short. I found the house and I am satisfied with it. And I have confirmed the owner to rent it. Within two weeks I'll be moving to my new room. Maybe later I'll not online commonly. I'll try my best to get the broadband. Still thinking about it. 

Called my mom to discuss about the house. At first, she was really excited and no problem with it. But, there is one thing that made her voice going down. I feel so uncomfortable with it. But still she agreed about the house. Few hours later she called me and asked me to try to find another house if I could. Mom, I'm sorry. I can't say it here but it makes me feel guilty. No, not guilty. What is the best word to describe it. I don't know how to say it.

Yes mom. You agreed the plan that have been on my mind that I didn't tell you yet. Not even once. But after you called me, I'm still thinking about my plan. Maybe we should talk about it later. Okay, done with the story.

Another story, I don't know who I am now. I don't know why I feel this way now. After months, I thought I've been strong already but still not enough man! Yes, I miss you. You, you and you. I think I don't have to talk about it. Because I don't want anyone try to find the truth. The person that will try to find me just to know about my life. Then, the person will ignore me again. Like a busybody. Not really. You name the person by yourself.

I'm sorry if my grammar is not good enough. I'm still learning and I'm trying. By the way, one thing I realised about myself. When I feel uncomfortable or I have some unstable emotion inside, I'll talk, I'll write or anything else in English. I don't care if my English is broken. I don't know why. 
 
Take care guys!

April 15, 2011

AKTIVITI HARI INI

Assalamualaikum. Selamat malam semua. Pe cite anda hari ni. Hangat ke x? Actually, aku xtau la aku larat ke x nak membebel pjg ni. Tp korg baca je la eh. Nak dijadikan cerita nya, hari ni team rowing aku wat aktivit jogging round campus. Ye, pusing satu kampus ye. Ala, USM induk ni bkn besau mana pun. Ikut track biasa kitorg lalu, klu ko lari cepat2 cm kena kjar anjing dlm stgh jam plus minus dh siap dh. Tp td sbb kami bwk bdk2 baru, makanya dlm sejam gak la kan. Huhu.

Lagi2 aku ni yg dah sebulan x jog. Ntah kenapa td rajin bebenor nk g join dorg round campus. Ni suma shu punya keje. Baek dia nak tumpang blk aku je trus dia rajin nak pujuk aku join sama. Ces! Akhirnya aku termakan pujuk gak. Ha, lepas tu mmg makan angin kuar asap je la kan. Baru jog ckit dah x cukup nafas. X sampai stgh jln aku bhnti dah sbb x leh nk bernafas.

Korg pnh rasa x bile korg jrg aktif, then tiba2 hyper aktif kt ulu hati tu sengal2? Ha, cmtu ler rasanya. Nak tarik nafas mmg seksa ko! Tp jgn sangka ku x berdaya ye. Aku abiskan jugak tau sama mcm dorg lari gak walaupun jauh tertinggal kt blkg. Haha. Malu la I. Hihi. 

Lepas abis traing bagai suma, g mkn. Disebabkan x mkn dr pg n mmg kepenatan giler, aku mkn tomyam cmpur. Byk kot aku makan. Mmg licin. Kuah tomyam pun aku hirup smapi x tinggal setitik pun. [Okay, aku tipu] Then, dlm msa yg sama deal dgn owner umah sewa aku. Mula2 mcm x jd, then dia call jd plak. So, trus pecut dgn kelajuan 100km/j settle byrn n trus g umah sewa. [Okay, aku tipu lagi. G naek kete

Dah sampai tu call owner then dia jemput masuk. Sekali masuk, mak ko! Jatuh cinta kali ketiga aku ni ha! Mmg satisfied la even sewa tinggi ckit dr bajet aku. Dah pusing satu umah, tgk2, tnya2, bncg2 suma then dlm hati kata dah suke. Tp still xleh nk decide sbb bbrp perkara. Owner mmg sporting la! Best borak dgn dia td. Aku rasa klu aku g sorg mmg aku dg confirm je td dgn dia. Haha.

Xpe la. At least kekusutan aku psl umah ni dh kurg. Now, nak kena explain kt my mom dulu psl umah tu bru leh decide. Camno eh nak explain kt my mom? Confirm kena dgr bebelan dlu sblm leh dpt kptsan. Adoyai. Mom, approve je la. Ssh kot nak cri umah dh ni. Dah try survey lain tp xjmpa. Yg dah ada pun dah ada org rembat sblm aku. 

Pape berita aku story mory kt korg laen kali ye. Ni dah mula sengal bdn. Oh, otot betis dah nmpk ler! [Giler pshyco minah ni. Haha] Nak urut pinggang mangkuk suma. Eh! Silap. Pinggang, betis, perut suma. Esok pg mmg jln mengangkang ler aku. Selamat malam!

April 14, 2011

SLOW MOTION

Salam semua. Hari ni adalah hari yg lembab bg aku. Masalah kesukaran tido mlm dh menjengah selama sebulan. But, lately I've tried to sleep early. It didn't work at all. Mmg aku dh bergolek kul 1 pg tp kul 4 5 pg gak mata ni terlelap. Adeh! Mmg bermasalah la kalau berterusan cmni. Dah nak masuk keje ni, lembik la aku klu xleh tido mlm.

Kerja yg tertangguh utk diselesaikan hari ni pun tertangguh lagi. Sbb hari ni aku bgn lmbt. Huhu. Dah bgn lmbt cm biasa la mood tu nk kena adjust balik. Hasilnya, aku mls nk kuar dr bilik ni. Cam best plak berkurung ni. Klu kuar mesti duit dalam poket habis. Confirm kena hulur kad ATM kt lubang mesin tu. Aish!

Plan nak g shopping hari ni, xjd. Nak g tgk wyg pun xjd jugek. Aiyoo. Esok mesti xjd jugak nk kuar. Cayo la ckp den. Esok mlm dh ada keje menanti dah. Maybe aku akn rajin ckit nak kuar. Kot la kan. Xtau lagi. Hehe. Anyway, mmg hari ni hari yg sgt lembab bg aku. Nak wat pe suma xbest. Nak kemas gobok tu pn mls. Beg baju dh bwk kuar dh ni. Excited lebih kononnya la kan. 

X dela. Aku cuma nak settle kemas brg cpt2. Sbb lpas ni mmg xsmpat dh. Mmg in rush sgt jadual aku bln 5 ni. So, bln 4 ni adalah bln cuti aku. Makanya, nak gak settlekan keje yg ada. Leh rehat2 ckit kemudian. Ye dak? Ckp je ni, buatnya x jugak. Heh!

Oh, memandangkan bln 4 ni adalah bln cuti aku makanya aku mmg dh plan nk g bercuti la. Dah lama kn aku bising kt cni nk g bercuti. InsyaAllah klu xde pape halangan akn jd la percutian tu nnti. Nak ke mana? Lebih baik korg cadangkan tmpt yg best dlu. Mne tau aku g nnti. Yg still under bajet la kan. Bkn nk bercuti ala VVIP punya. Ala org kg bercuti je. Haha. 

Nak tau ke mana aku nak pergi? Nntikan kemunculan gmbr2 candid sahaje ye. Tu pn klu aku rajin nk upload kt cni. Kihkih. Take care ye kwn2!

April 13, 2011

SHOPPING MODE!

Assalamualaikum! Mood ceria ye baca entri ni even korg tgh berduka. Please smile for me. Okay, cheer up babe! That's the way! Huhu. Ye, kena bawak mood ceria sbb aku bercerita ttg hobi aku. Yahoooo!!!! Sdgkn ati aku skrg ni pun x tenteram sbnrnya, tp abaikan saja mood itu. Kite harus senyum selalu utk awet muda ye.

Mood shopping aku dah kembali. Woot woot! Mmg giler x sabar nk mengeluarkan duit yg ciput ini. Hehe. Tgh menunggu kedatangan DIA utk sama2 mengeluarkan duit shopping. Lama giler x shopping dgn DIA. Tp asik tertangguh je nak jumpa. Mungkin sbb mulut DIA x baek g kot. Haha. Korg jgn bgtau DIA k aku bgtau ni. Kan DIA demam kan ari tu. Then, jangkitan ulser menyerang mulut DIA sampai bengkak, merah2 mulut DIA. Ntah cmne ropanya aku pn xtau. Aku nk tgk DIA x bg. Malu konon. Haha. So, kami x sempat nk jumpa g.

Xpe, mungkin aku akn shopping sndri nnti. Ntah bile nak rajin g shopping mall tu. Tggu je la ye. Kat cni aku nak share kt korg kat mana aku shopping online selama ni. So, korg yg jeles sbb aku duk shopping online, maen klik2 je kn xpenat kaki pusing satu mall, ni la peluang korg nak merasa pe yg aku rasa. Senang je. Xpyh ragu2 sbb aku promote kat korg kedai biasa aku berurusan. So, jgn takut kena tipu. Belum cuba belum tau kan?

Ha, ni my favourite. Mmg selalu akan usha tiap kali dia upload brg baru. Sng berurusan dgn dia. Orgnya kecik molek je. Mesra alam gitu. Dah kawin pun. Pe yg dia jual? Ada dress, t-shirt, beg, pants, mcm2 la. Harga berpatutan. Student mcm aku ni pun leh beli. Selalu gak ada promotion. Usah ragu2, try la usha. Mana tau ada yg korg berkenan. Aku pnh gak promote about MissLily Shop ni. Ok, klu korg berkenan nk usha klik kt link ni: Facebook MissLily Shop dan MissLily Blog.

2) Fashionable Cool Dress
 Sama jugak, ni kedai kt FB. Ala, jgn ckp korg xde FB. Selalu gak korg kena tag dgn promotion jual2 ni kan. Byk dress cun kat cni. Style Korea n Japan mali. Klu minat dgn gaya sana leh try usha2. Actually, xde la limited pd penggemar gaya Korea or Jepun je. leh je korg beli n gayakan dgn gaya korg sndri. Sesuai la dgn remaja skrg ni. Mmg baju yg dijual tgh in dlm fesyen remaja skrg. So, jgn risau. G la usha. Mesti ada tersankut dgn sehelai punya la. Klik sini: Facebook Fashionable Cool Dress

3) GEE Closet
Ni lagi satu tmpt aku menepek mood shopping aku dlm FB. Lebih kurg jugak dgn brg2 kat Fashionable Cool Dress tu. So, agak2 la mne yg xde n korg berkenan beli la. G la usha2 pe yg patut. Don't worry. Aku pnh beli dr kedai ni. Xde masalah pun. Usha kat cni k: Facebook GEE Closet

4) Tiffany Wardrobe
Ni blogshop pulak. Asik dlm FB je kan. Ha, blog ni mmg aku usah tiap2 ari. Aku xtau nape aku berkenan sgt. Haha. Seriously, da latest aku online shopping dr kedai ni. Brgnya baru dpt ptg td. Nak tau aku beli pe? Mana leh bgtau. Haha. Korg g usha sndri. Ada new thing n ada pre-loved gak. Harga pun murah beb! X menyesal la beli. Serius aku suke. Usha la ye. Silakan lah: Tiffany Wardrobe

5) My Vintage Garden
Blogshop ni bukan jual brg vintage je ok. Suma dress dia jual, lawa wa ckp lu! Harga berpatutan dgn kualiti. Ada gak wat sale sometimes. X rugi tgk n usha2. Bg korg yg berkenan dgn dress cari la kt cni. Mmg byk dress dia ada. Leh mix n match kan dgn baju lain. Pe tggu lagi. G la usha: My Vintage Garden

6) Beautiful Bundle Dress
Ha, blog ni mesti ada yg pnh dgr kn. Mmg aku pun suke usha dress murh kt cni. Below RM20 yo! Sape xnk. Kualiti still ada k. Tp sape cpt dia dpt la. Mmg jap je sold out. Owner akan bgtau bila dia nak update baru, suma follower dh standby dh nak order. So, klu korg nak usha dress g la usha cpt. Kebetulan, dlm msa terdekat ni dia nak update baru. So, jgn lengahkan masa anda k. Beatiful Bundle Dress

7) Lily's Preloved
Ha, ni lagi satu blog bundle. Dr wardrobe owner sndri. Aku pnh beli seluar kt cni. Mmg berkenan la. Sng je nk berurusan. Harga mmg murah. Kualiti mesti la ada even preloved item pun. So, jgn risau k. So, penggemar bundle sekalian silalah mengusha blog ini. Mana tau pakaian yg korg cari ada kat cni kn. Lily's Preloved

Aku rasa ni je kot yg aku selalu berurusan. Byk g blog n Fb yg aku usha tp xpnh beli g. Tgk reliable ke x aku beli n cara nk transfer duit. Klu Maybank mmg DIA la jd mangsa aku. Hehe. Klu setakat CIMB, aku online je maen klik2. Huhu. Tu yg duit laju je menyusut. Klu korg x puas ati dgn list aku bg ni, usha la link yg ada dlm blog n fb tu tgk kdai lain. Leh juge. DAN, yg penting sila lah usha blog saya juge ye. ^_^ Miss Sheda Shop utk brg preloved dr saya pulek. Hehe.  Selamat mengeluarkan duit kwn2!

p/s Oh ya, lupa nk menaip. Aku xdpt pape komisen ye promote kedai2 ni. Aku just nak share dgn korg je tmpt aku selalu shopping.

p/sI Be one of the first in Malaysia to own an Ipad 2!

p/sII Get your affordable trip of the year today!

April 11, 2011

SENYUM SELALU

Oh oh..Cuti dah bermula lagi. Yeehaa! Erk? Assalmualaikum kwn2. Hehe. Maaf ye terjah x bagi salam..Hehe. Ye, skrg dah bermula study week yg terakhir utkku [InsyaAllah] Sebenarnya, aku mmg dah cuti dulu sblm waktunya. Hehe. Disebabkan jadual exam yg sgt tidak sporting dgn aku, aku free utk sebulan okay. Org lain sibuk kemas brg nak balik kg aku baru nak stat exam. Best x best? Ye, aku selit2 gak la aktiviti mentelaah buku. 

Skrg ni mood agak rajin dah menjengah. Makanya, mmg byk bnda la aku nak kena settle. Hal kat bank, hal saving g, hal umah sewa, nak kemas brg2 yg 5thn punya ni lagi, mcm2. So, mmg aku memaksakan diri jugak la utk rajin. Nasib baik mood baik.Huhu. Esok nak memulakan perjalanan menyelesaikan segala yg perlu. InsyaAllah, suma akn settle. Klu leh jgn la ada masalah pape. 

Nak berceloteh pjg pun mls dah. Tak tau nak celoteh pe kt korg. Pape pun jaga diri, hiasi peribadi. Weeee~~~ Jumpa lagi!

April 9, 2011

STALKER OR HACKER?


Straight to the point je la aku cite ye. Aku bukan nak bajet cun or nak bajet baik hati sgt2 smpai nak marah pun xsempat. Aku stil ada perasaan marah dan bengang. Alkisahnya, aku bg kebenaran utk menggunakan privacy aku. Hanya utk stalking. Ye, skodeng. Aku mmg xkisah sbb aku pun mmg stalking org..Huhu. Sblm ni pun aku pnh je bg org gna privacy aku utk stalking org. Tak de masalah pun. Aku jd bengang bile tiba2 ada komen yg bukan dr aku. DAMN! Aku private suma privacy aku sbb aku x suke org x dikenali masuk campur hal aku. Sbbnya aku pun x masuk cmpur hal org yg aku x kenal. Jadi cmni, alahai. 

Mmg aku kenal org yg di stalking tu tp jgn la buh komen. Guna privacy aku utk stalking je cukup la. Eh2, aku bengang! Even hp org pun aku x suke buka privacy dorg. Klu aku pgag hp org pun aku just usha function n selak lagu dgn games je. Hal msg or gmbr mmg aku x bukak. Sbb aku tau ada org nk tu jd privacy dorg. Sbb aku pun xsuke org suke2 hati pgag hp aku then wat cm mak pak dia hadiahkan hp tu. WTF la kan.

Ko cuba tnya kwn2 aku, pnh ke aku bca msg dorg. Lain la klu dorg sndri tnjuk msg or gmbr tu. Aku benci, aku ulang g skali BENCI dgn manusia yg xreti adab langgar tembok privacy aku. Hp kwn2 aku pn aku jrg pgag tau! Hp aku ko nak pgag boleh tp jgn la memandai nak buka yg bukan2. Bkn aku nak ckp aku ada simpan yg bukan2 tp aku xsuke. Mintak kebenaran dulu adalah cara yg beradab. Kata duk Malaysia penuh dgn adab timur. 

Plg aku bengang bile ada yg pndai2 buka msg aku. Pnh jd ok. Aku tgh wat keje lain. Ada msg masuk kt hp aku. Tiba2 ada yg pndai sgt g buka n baca msg tu. Plg bengap bile dia leh reply msg tu selamba badak dia je kan. Mak ko! 

Ni aku dh bg kbnrn guna privacy aku sbb aku percaya. Bila dh bg kepercayaan tu jgn la pndai2 guna cm privacy sndri. Kwn tak kwn. Agak2 la. Ada gak had privacy kan. Ke cara ko kwn mmg xde had langsung. Ko share dgn kwn ko ke btk breast ko cmne, Ko wat tatu kt bontot tunjuk kt kwn selamba kodok je. Ada ko wat cmtu? Tak de kan. Tau pun!

Ye, aku dah bg privacy n ko pn dh mntk kbnrn. N aku benarkan hnya utk stalking bkn utk jd diri aku. Tlg la. Klu org luar mmg aku ngamuk xhengat dunia. Ni lagi la kwn sndri. Sekali lagi, ni pasal KEPERCAYAAN. Klu x paham gak erti kepercayaan tu, g masuk tadika balik la!

DEAL!

Hola hola. Saya dtg lagi! Hehe. Meh2 tgk deal baru. X sabar2 ni so aku terus cite je la ye. Dealmates ada wat deal yg sgt hebat dan mengujakan. Yuhuu! Nak tau pe dia? Kalau anda nak jd antara manusia terawal di Malaysia menggunakan Ipad 2, meh2 join deal ni. KLIK SINI

Caranya mudah je. Korg g kt link ni KLIK SINI . Then, korg klik kt 'buy' button. Don't worry. Xde charge pape. It's free. Yes, it's free. So, korg kn dpt email utk no certificate deal yg korg dah beli. Kemudian, share kt kwn2, promote kt dorg. Lagi byk korg promote lagi tinggi peluang korg nak terpilih sbg pemenang. Pemenang akan diumumkan pd 18 April 2011. So, jgn lupa cek balik no certificate korg. Mana tau no korg bertuah. Jgn tunggu lama2. KLIK SINI

Kalau nak tau kelebihan Ipad 2 ni, KLIK SINI . Dah baca jgn lupa klik buy button okay. Selamat mencuba!