March 31, 2011

BENCI

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Cewah! Cam nk berbahasa dh ni..huhu..Hello guys..Sihat ke? Pe cite? Ada cite best x? Nak menyibuk bley? Boleh saja kamu ni..huhu..Maaf ye..2 3 ari ni mmg xde mood nak mengupdate..Walhal aku tau mmg xde sape yg baca pun blog ni..haha..It's ok..Aku menulis ni pun hanya utk meluahkan pe yg ada dlm diri aku ni yg aku xmampu nak meluahkan secara lisan..Ini cara aku..

Apa yg aku benci? Meh nak list bg korg baca..
  • Aku benci org yg suke menasihati aku padahal belakang aku dia wat benda yg sama jelik pd pandangan dia kononnya..
  • Aku benci org yg suke menyentuh sisi peribadi aku padahal aku TAK pernah sentuh sisi umum diri mereka
  • Aku menyampah dgn mereka yg tau mengkritik org saja walhal mereka sendiri punya kelemahan
  • Aku mmg x suke dgn org yg x sedar diri buat salah dan suke letak salah kt bahu org lain
  • Aku benci mereka yg suke memaksa aku buat sesuatu tanpa kerelaan aku sendiri
  • Aku benci mereka yg suke menagih perhatian tanpa tujuan n motif tertentu
  • Aku mmg sakit hati tgk org yg suke membuli kanak-kanak dan warga emas
  • Aku sgt menyampah dgn mereka yg xpandai nak menghormati org lain tp suh org tabik spring kat dia
  • Aku mmg akan cepat naik angin bila aku cakap sehabis baik tp dia meninggikan hidungnya
  • Aku x suke dgn org yg berlagak x habis2 dan xreti nak pandang ke bawah
  • Aku sakit hati bila dlm situasi tertentu ada yang mementingkan diri sendiri walhal benda tu kena buat sama2
  • Aku sakit hati bila ada org kacau org yg aku syg
  • Aku benci org yg suke mengganggu hak aku padahal dia xde kena mengena pun dlm hidup aku
  • Aku akan sakit hati bila org sering mempertikaikan kemampuan aku walhal aku dah berusaha beri yang terbaik
  • Aku benci bila aku dah sehabis jujur dgn mereka rupanya mereka ada lidah bercabang sepuluh!
  • Aku benci bila aku percaya mereka tp dlm diam rupanya aku di tipu dan kemudian mereka x nak mengaku
  • Aku benci dgn org talam dua muka ni
  • Aku x suke dgn org yg pandai nak cari aku bila susah tp bila dah di beri bantuan semampunya kita diperlekehkan
  • Aku akan sakit hati bila org pandai2 nak menuduh aku dgn sesuatu yg bukan diri aku
Fuhhh!! Mungkin ini saja kot yg mampu aku list ttg kebencian aku..Mungkin ada lagi tp aku x mampu nak coret di sini dan lum terpikir pe dia..huhu.. GUYS! There is difference between sakit hati benci dan x suke ye..Even sbnrnya aku tulis tu pun secara spontan, tp still ada bezanya.. Ye, aku pun bukan manusia sempurna. Ini cara aku mengeluarkan segala amarah dan kebencian dlm diri ni..

Makanya, hanya tinggal positve vibes. Goodbye negative vibes! 
So, my new name is "POSITIVE". 
Spread love guys!

March 26, 2011

TUDING JARI TUNJUK SALAH

Hello guys! How are you today? Tiba2 mesra giler kan..haha.. Saje bertanya khabar..X salah pun kan..It's raining here since morning and I don't know what to do..Seems like everyone ignores me when I say Hi to them..How pathetic..huhu..I enjoyed myself watching movie online since I opened my eyes this morning..Off course la after aku mandi okay..Perut pun x di isi g sejak mlm td..Igt nak kuar, tp hujan..So, tgk je la pe jd mlm kang..

Tuding jari tunjuk salah? Pe tu? Normally, ssh nak jmpa org yg akan terus mengaku salah..At first mesti la korg pertahankan diri dulu kan..Then, baru la ada yg mengaku salah tp ada jugak yg sombong bagai xnak mengaku jugak..X sedar ke org laen hati dh membengkak je dgn perangai korg tu..Sabar je la.. X baik wat org menyampah kt kite..Nn ti hidup sndri yg ssh..

Selalunya la kan, salah org mmg akan kite nmpk dulu..Salah sndri x reti2 nak menengoknya..Ada manusia xreti adab yg mmg xkan nmpk slh sndri..Ego tinggi melangit, hidung tu klu leh kalah org Pakistan nuh..Pape masalah dlm hidup dia, dia tuding jari kt org laen dulu..Pe punya org la cmni..Even dh bncg leklok, dah tegur tp x reti2 nak faham yg tu mmg salah dia..Pernah x jumpa org cmni? Sakit hati kan..Tp klu dia tau plak komplen org punya salah..Bile org komplen salah dia xleh nak terima kenyataan..Aduhai manusia..

Ada jugak jenis manusia yg masih boleh ditegur..Jenis yg boleh terima pendapat org lain..Bagus klu suka pertahankan diri tp yg x bagusnya kalau xreti nak terima pendapat org laen..Cmne hidup nak maju klu asik pndpt dia je nak di pakai..Klu tul leh pakai xpe gak kan..Igt la klu org tegur tu maknanya org masih hormat kite n syg kite..Kan utk kebaikan diri kite gak..Mak ayah tegur korg, kn utk diri korg jugak..Klu time keje, klu bos x tegur salah korg boleh bankrupt company wooo... Time tu sape nak di salahkan? Ada korg nak mengaku?

Sikap anak2 remaja skrg yg terlalu byk mslh sosial..Manusia akan menuding jari kat mak ayah dulu sbb kononnya xreti nak jaga anak..Cikgu2 kat sklh pun terlibat sbb x reti nak ajar anak murid..Ada gak mak pak yg tuding jari kt cikgu..Pdhal tu anak dorg tu..Kan tu dh jd tanggungjawab..Tuhan bg anak tu sbg amanah utk korg mak pak didik sebaiknya..Hantar g sklh tu jd tanggungjawab cikgu nak ajar ilmu dlm hidup ni..Selebihnya kan pd diri korg sndri nak praktikkan segala ilmu yg korg dh blaja tu..

Korg mesti pernah dgr kan org ckp, satu jari tuding org lain tp lg empat tuding kt arah sndri..Ha, cuba try wat...Tul kan? Xbaik tuding2 jari ni..Kalau ada kesilapan, try cari puncanya..Then baru cri penyelesaiannya..Terima pndpt org lain utk korg leh wat lg byk pilihan..Xsalah terima pndpt org lain..Dlm masa yg sama menghargai kehadiran org lain n menghormati pndpt mereka..Jgn asik nak tuding jari je..Kite kdg2 kena tgk balik diri kite sndri..Adakah kesilapan org lain tu disebabkan kesilapan diri kite sndri? Cthnya: mcm bos..Pekerja wat salah or ada problem dlm projek korg..Jgn terus salahkan pekerja..tgk balik mana silapnya..Mungkin korg salah bg petunjuk utk dorg wat keje..Kan korg bos, so korg la leader nya..

Overall, yg leh aku simpulkan belaja la terima pndpt org lain..Hormati mereka yg ada di sisi korg klu korg nak dihormati..Hargai org di sekeliling selagi mereka masih ada utk bantu korg..Jgn selalu tuding jari kt org lain..kena tgk gak salah sendiri..

Later guys!

March 25, 2011

CUTI-CUTI ..................!!!!!!

Planning on a vacation.. Xtau g nk ke mana..Yg pasti nak ke tempat yg best n still murah bajetnya..Jgn ckp balik umah ye..Bukan maksud aku balik umah tu x bagus, tp aku nak ke tempat org n bercuti..Ada tujuan aku nk bercuti ni..huhu..Xde kesempatan g nak share sbb pe..Nanti la aku bgtau eh..hehe..

Ada suggestion nk ke mana? Yg leh dpt hrga murah..Sbb aku pn xde duit ni..tp aku perlukan sgt2 percutian ni.. Still under bajet..Kalau aku ckp bajet aku hanya RM100 korg nak cadang ke mana? Suggest please..Xtau nk ke mana ni..RM100 tu utk penginapan n klu leh masuk mkn skali..Bajet utk tambang leh la aku pertimbangkan utk tmbh g..Tp klu leh masuk skali lg bagus! hehe..Dan jugak utk RM100 tu leh dpt brp ari..Klu takat mkn aku xkisah sgt kot..Yg pntg penginapan n tmabang..huhu..

Seriously, nak g bercuti..Xkisah la ke mana pn..Ada gak plan nk mengikut kwn2 balik ke umah mereka..Tp x kesampaian g cita2 tu..Sbb pe? Ntah..Sbb aku x menyuarakan g hasrat tu..Cmne nak g kn..haha..Aku pkir byk kali gak ni..Sbb aku klu leh nak g sorg2, n nak survive sorg2..Tp keselamatan tu pntg gak kn..Xpe2..Korg suggest dulu nak ke mana..Nanti aku timbang kati baek buruk nak g ke x..Then, I'll decide where to go..Kalau jd g, aku share dgn korg kisah nya nnti k..

See u! ^-^

March 23, 2011

LAP U, LAP ME

If I tell you I love you, can I keep you forever?
If I tell you I miss you, can we always be together?

Persoalan yang aku baru dpt td..Dah share dah kt fb dgn twitter..Makanya ni turn share kat blog pulek. Penting ke? X kot. Tp aku nk update blog ni, makanya muncul la persoalan ni..(merepek je byk ni..huhu)

Betul gak kan..Cuba pkir persoalan ni dr pelbagai sudut pemikiran korg..Harap maklum ye..Skrg ni aku dh jadi observer dan pemikir yang berjaya..Menternak ilmu kehidupan dlm diri..Belum dpt untung g ni..huhu..Okay, balik pd cite asal..Byk sgt melencong ni..Ish3.. Ha, cuba pkir..Kite leh kata kite xleh nak paksa perasaan seseorg pd kite kn.Mmg betul pe. Mana leh paksa2..Korg suke ke bile kena paksa? Tiba2 ada sorg mamat ni dtg kt korg, "Darling, kapel dgn I eh. Leh la..I xleh hidup tanpa U. Kite kapel tau" UWEKSSSS!!! Muntah kahak kuning hijau biru merah..haha..Geli dowh! X gentleman langsung! Cuba kalau perempuan wat ayt tu kt korg yg lelaki..kahkah..Xleh byg..Propose cara elok2.Menunjukkan yg kite serius n still menghormati sisi privacy hidup mereka sbb kite baru nak cuba masuk dlm hidup mereka..Kan?

Okay, tukar cara pemikiran yg lain pulak.. Erm, balik pd jodoh..Korg mesti percaya pd jodoh yg Tuhan dh tetapkan kn..Kdg2 mmg perit nak terima..Tapi kenyataan mmg menyakitkan..Betul! Aku memahami..huhu..Belum tentu gf/bf korg skrg ni akan jd psgn sehidup semati korg..Mmg kite dh ckp I love U, I miss U..Tapi bile gaduh I hate U, I kick U..Xde sape yg tau pe yg bakal terjadi..Makanya, kite hnya merancang, Tuhan yg menentukan segalanya.. Tapi yg pasti keluarga kite ttp akan jd milik kite..Xde galang gantinya..So, berbalik la pd persoalan tu hanya family yg kekal smpai bile2..Hanya family yg akan sentiasa bersama dgn kite..Betul kan?

Ada x sudut pemikiran laen? Erm, tiba2 cam blur plak..Mls nak pkir pun ye..haha..Korg la pulak pkir..Letih pkir la..huhu..Saje nak suh korg pkir plak..Asik jenguk n baca je kan..Ha, dh pkir tu jgn la lokek nk share kt cni..Mau tau jugak kamu pkir bagaimana..Sharing is caring kn..Kite tukar pndpt..Okay what..huhu..Erm, dh xtau nk merepek pe..Nanti aku update laen ye..Nitey nite!

March 22, 2011

LOVE IS IN THE AIR!

As I mentioned to you before, here is the story..Not in details la..Aku story mory yg penting je eh..huhu..

20 April 2008, I had a bbq with my rowing team. But then my fren ask me out to join his friend's gang for a bbq..So, I'm ok with it. After done with my bbq, I went back, take my bath n out. Dorg wat bbq kt tepi pantai Seagate tu..Org Penang tau la kot tang mana kn.Aku spt biasa dgn org first time jumpa ni mmg malu penyegan tahap dewa la kan..Lagi2 sbb mmg dorg 1 gang lelaki okay..haha..Berani x aku? Ada la sorg girl, gf slh sorg dr mereka.Then, abis bbq ujan dh renyai2 turun. Maka kami pun memecut g berteduh kt kedai area Kapitan kt Queensbay nun..Sementara menanti ujan reda, dorg borak2 sme2 dorg la..Ada gak la yg menegur aku, borak ckit2..

Then, bila ujan dh reda makanya kami merempit beramai2 ke Gurney plak..Dah mmg sah2 dorg mat rempit, maka phm2 je la kn dorg bwk moto cmne..Tp terselit gak kete kancil sebijik merempit gak..haha..DIA yg drive kete tu..huhu..Sampai Gurney, duk lepak2..Tgk gelagat org..Ada sekali tu ada kwn DIA dduk sblh aku, borak2..Then DIA dtg duduk sblh aku..DIA yg berani mintak no fon n aku pun bg..Aku pun suh DIA save sndri nama DIA dlm fon aku..Nak tau DIA save nama pe? "Ann" ^-^ Dah penat kt Gurney mereka nak melepak kt Padang Kota pulak..Mmg smpai 6 pg la aku lepak dgn dorg..huhu..

Nak dijadikan cite, esoknya aku start msg DIA..Yes I'm the starter..haha..Kononnya ucapan terima kasih sbb sudi borak dgn aku mlm sblumnya.Sbb mmg aku bosan gak la sbb xde teman nk borak..My friend tu sibuk dgn corner baring dia kan. Makanya, start dr ctu la kami kenal..hehe..Xde la romantik pun.Biasa je..Ye, aku agak jahat sblm ni. Tp aku bkn gadis bohsia, aku bkn gadis jalanan. Aku masih tau jaga harga diri. 

Sebulan lps tu, DIA propose aku..hehe..*blushing* Masa tu ada game ManU lawn Chelsea. Aku g tgk dgn mmbr aku kt McD Greenland. DIA tgk dgn kwn2 DIA la kan.. Msa tu aku x bajet nak kapel sbb aku bru decide nak rehat bercinta ni.DIA plak cm cpt give up bile aku ckp cmtu. Ntah mcmne at last aku terima jugak..yuhuu! 22 May 2008 permulaan ceritanya. Dlm lebih kurg 7pm aku tnya DIA, "kite dh declare ke?  "Dah syg" tu DIA jwb..haha..Mlm tu jugak DIA ajak dtg umah.Sbb masa tu tgh cuti semester.Makanya DIA ada kt kg la. So, esoknya aku pun mengembara ke umah DIA.

Begitulah cerita kami. Xde maksud pape..Cuma nak berkongsi pengalaman cinta kami berdua. Till now, Hanya aku tau mcmna perasaan aku pd DIA. Aku doakan yg terbaik utk DIA dan sentiasa sokong dgn pe yg DIA lakukan. Aku hrp DIA akan teruskan segala plan n cita2 kami sblm ni.Aku pun akan berusaha ke arah tu.Doakan la yg terbaik utk kami berdua ye kwn2..Terima kasih 0_o

Macam mana pulak dgn kisah cinta korg? Mind to share it here. Sama2 kongsi pengalaman utk belajar ttg kehidupan.
 Our first picture together 0_o

P/s It's been 4 month today. My heart is still the same. -_-"

P/s Mintak jgn dispekulasikan cite aku ye. Hanya baca dan share cite korg. Mintak jgn wat anggapan yg tidak munasabah dan menyebarkan fitnah. Terima kasih jika anda bekerjasama. ^-^

March 21, 2011

KELU

Kelu tika panik menjelma dalam diri
Kelu tika berjumpa dengan seseorang yang diminati secara tidak dijangka
Kelu tika terkejut menerima sesuatu berita
Kelu tika rasa malu menerpa
Kelu tika diberikan kata-kata pujian
Kelu tika menerima semburan amarah
Kelu tika otak kosong tanpa berfikir
Kelu tika hati sayu dan sedih
Kelu tika empangan mata pecah tanpa dapat di tahan
Kelu tika rasa rindu dapat dilepaskan
Kelu tika kegembiraan terpancar tanpa dapat diungkapkan
Kelu tika kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi
Kelu tika menerima habuan yang memuaskan hati
Kelu tika menerima dugaan yang menimpa diri
Kelu sekelu-kelunya

p/s ALLAH masih sayangkan aku hambaNya..Alhamdulillah.. o_o

REVEAL?

Tiba-tiba!!!! Terasa cm nk reveal sumthing kt korg..Pe dia? Kisah perkenalan aku dan DIA..Even dh x memberi kesan tp aggap je la ni satu kenangan indah yg aku nak simpan dlm memori..And I will never forget them..NEVER!! Erm, perlu ke x ek? Just wanna share some of my experience in life..Cewwahh!

Sbbnya, setahu aku la kan hnya cip wani n cip ina je tau kisah ni selain dr kwn2 DIA..Cip cima n cip ejon aku rasa xpnh plak aku cite kt dorg..Cip ct n cip shu pn aku xpnh buka cite..Citenya xde la indah sgt..Sbb waktu tu aku jahat g..muahaha...Perlu ke x perlu korg? Sekali lagi aku nk bgtau bkn ada sbb pape..Just nak coretkan memori tu kt cni n sbg kenangan yg aku leh simpan..Sementara aku masih ingat..Mana la tau kan nnti aku lupa dh xleh nk cite kt korg..hehe..

Xpela..For now, aku simpan dulu..Nak kena cek censored ke x cite kami tu..haha..X pun nnti aku tulis novel, makanya korg support la dgn beli novel aku tu..Boleh kn kwn2?? hehe..Later k!

March 19, 2011

SELAMAT ULANG TAHUN!

Guys, today is 19th March right? Did u forget? It's his birthday man!! yuhuu!! Yes, i'm still wishing him and praying for him after what had happened..After all he is still my friend right? 

HAPPY BIRTHDAY BABE!!
Wish you will be success in your life.
Wish you will be happy with your life.
May all your dreams come true.
Chase it coz I have the faith that you can do it.
May ALLAH bless you always.
Wish you all the best.
I will always support you from here.
My pray also for you always.
Have a great one babe!

Oh ya, thn ni xde gmbr DIA dgn hadiah..Sbb aku lum celebrate g dgn DIA..huhu..Hadiah pun xbeli g sbnrnya..haha..Later k!

SPEED TEST

Baca betul2..Speed test okay..Bukan speed trap..huhu..Aku x bwk kndraan pape pn xde nya nk kna speed trap..Aku lebih handal jd co-pilot..Serius ni..X tipu! X pcya tnya kwn2 aku, x pn tnya DIA, x pun tnya akak aku..haha..Sbbnya? Aku lum berpeluang nk ada kndraan sndri..Sbb tu la aku handal jd co-pilot je skrg ni..hehe..

Dah melalut plak ni..Btw, saje je nak share sumthng dgn korg ni..10 Fast Fingers Speedtest Saje try kepantasan korg menaip..Yuhuuu!! Aku dh try tp biasa la kan..hehe..Xdela sepantas kilat..Aku stil merangkak nk menaip..Serius..Nak kna cri huruf kat mne..Kdg2 kena mengeja dulu sblm menaip..haha..Xde la seteruk tu..

So guys..Have fun try it!!

March 18, 2011

DOWN

Hello!! Dah dua hari, erk, tiga hari, erk, brp ari ntah xde post dr aku kan? Maaf lah..Aku sdg mengalami sindrom unstable emotion..Biasalah perempuan ni kan ada masanya emosi terlebih2..(bukan selalu ye) Makanya, hnya rajin blogwalking drpd membebel bagai mak nenek kt blog sndri..Dlm erti kata lain, aku sdg memuhasabahkan diri dan memotivasikan diri dgn membaca pendapat2 korg ttg kehidupan dlm blog korg..Okay what.. Aku g lawat blog korg tau..hehe..
 
Memulakan cerita, erm nk start dgn cite pe ek? Oh, wat pertama kalinya aku mengadu masalah dgn my mom..huhu..Tu mmg dh x terkawal la kiranya emosi aku..Selama ni pun aku akan cari DIA or cari my babe or cari kwn2 nak sharing cite2 ni..Tp kali ni disebabkan mmg dh di luar kawalan emosi aku ni, makanya my mom is the best friend to talk to..Alhamdulillah, my mom sporting woo..huhu..Malu seh..haha.. Yes, family comes first..Aku belajar memahami kata2 itu..

Next, sindrom unstable emotion ni menyebabkan kesihatan aku kurang sikit la..Jgn risau kwn2..Aku x demam ke pe..Cuma bdn rasa lemah, smgt hilang..Tu je penyakit aku skrg ni..Kdg2 kepala rasa tingtong jap..Kdg2 time duduk pun aku leh rasa nak melayang..Rasa mual tu ada jugak la..Selera makan pun terbantut..Uwaaa~~Tersekat nafsu makan..hukhuk..It's okay..Aku still mampu bekerja..Padahal aku duk tido je keje ni..Kelas pun aku tuang ni..haha...Ish3...

Kemudian, byk persoalan jugak yg timbul dlm kepala aku ni..perlu ke x aku kongsi dgn korg ek? It's more to personal actually..Ok, aku share yg berkaitan dgn kehidupan kite k..Kalau korg di dalam masalah siapa yg korg cari dulu? Kalau aku, aku akan cri org yg aku syg n yg aku kira phm aku ni cmne..N for sure la aku akan cari DIA kn..Tp lately ni aku dh jrg cari DIA la kan..Aku cari my babe..Skrg pun dh jrg cari babe..Bz sgt katanya..Kwn is the another choice..But dlm case aku kali ni disbbkan ia melibatkan personal matter dan mengakibatkan emosi aku di luar kawalan, my mom is the best choice..Thanks mom!!

Next, mcm mana caranya korg terima dgn redha segala apa yg berlaku kat korg? Atau dlm kata lain, mcm mana korg berfikiran positif? Rasanya aku pnh tnya kot soalan ni..What is the best way to be a positive thinker? Persoalan ni aku stil xtau nk bg jwpnnya..Mintak tlg korg2 ye..Org kata pengalaman adalah guru terbaik dlm hidup ni..Ye, aku mmg akui tu..So, cmne korg nak terima dgn redha n rela hati segala yg terjadi..Sbb kite sme2 xtau pe yg bakal terjadi kn..Mintak tlg ye kwn2..

Seterusnya, mcm mana nak jadi seseorg yg pandai menyembunyikan emosinya? Aku ni kdg2 pndai ckp je..haha..Cmne nak jadi pelakon ni..(eh, ada hati tu) Sbb kdg2 aku ni leh je berlakon terutamanya bab mengenakan org ni..I like!! hehe.. Sbb kdg2 bila emosi kite terganggu org yg xde kena mengena yg terkena tempiasnya..Betul x? Mesti la..Korg mrh org lain, korg g lepas geram kt org lain..Mana tak nya..Dah time ada mslh korg cri best fren korg kan..Sbb tu lah jd cmtu..Tul x? hehe..Aku pnh je dgr kwn2 aku bebel, tp bkn psl aku la kn.."Nak mrh org lain tp kite yg kena skali..Ntah pape je" No komen..Sbb kdg2 aku wat cmtu gak..huhu..Sbb tu aku nak tau cmne caranya nak control emosi supaya memastikan trget kite x slh tmpt..Jgn sembur org x tentu psl ye kwn2..

Last aku nak tnya korg..Herm, Kalau korg syg seseorg pe yg korg akan wat utk wat org tu bahagia? Ha, jwb2!! Ini bukan ditujukan khas utk pasangan korg je ye..Apa, korg xsyg mak pak ke? Xsyg adik kakak abg korg? Hantu tul la korg ni..Dah terang2 aku tulis klu korg syg seseorg kn..Ish3..Jgn la terus pk psl pasangan korg je ye..Yg xsyg family sndri tu pndai2 korg la nak hidup ye..Ha, balik pd persoalan tu..Apa yg korg akan wat utk pastikan mereka yg korg syg bahagia n akan senyum tiap kali pk psl korg? Pengorbanan paling bsar la korg pnh wat..Ada? Cube cite ckit kt cni..Nak tau gak..huhu..

Pape pun, terima kasih di dahulukan pd sape2 yg sudi membaca dan sudi member maklum balas ye..Ayat sedikit skema ye..Muahaha..Sharing is caring right? So, tunggu pe lagi..sharing la..Later!

March 15, 2011

Masalah


"Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu!" [Terlanjur Mencintaimu- Syamnuriezmil]

Ya, mmg dlm hubungan mesti akan ada pergaduhan..Makanya, org ckp gaduh tu akn lebih mengeratkan perhubungan? Sbbnya? Sbbnya, kite lebih mengenali pasangan akibat pergaduhan itu..tapi kn kawan2, selalu gaduh pun xelok kan..Sbbnya? Sbbnya, nmpk mcm korg mmg xde chemistry lgsg..Suma bnda serba xkena..Suma bnda tak masuk dgn jiwa korg..Makanya, bile masa plak korg nk kata bercinta itu membahagiakan?

 Sama mcm dlm kehidupan kite ni..Bile masanya korg nak ckp korg xde masalah? Smpaikan org ckp setiap mslah ada penyelesaiannya..Setiap makhluk kt dunia ni akan diuji Maha Pencipta utk mengukur tahap keimanan dan kesabaran..Masalah yg dtg tu mencabar kesabaran kite, menguji keimanan kite, mematangkan pemikiran kite, memberi pengalaman hidup utk kite lebih berjaya..Makanya, org ckp pengalaman itu adalah guru terbaik dlm hidup ni..

Yes, aku blaja dr pengalaman..Dlm rowing pun xde sape nak ajar aku jd coxswain..Lama2 aku mula phm tugas aku tu..Sbb, aku join byk game dan peluang tu mmg dh ada..Dlm hidup ni pun cmtu gak..Aku pernah mengenali brp lelaki, makanya aku sedikit sebanyak memahami tindakan lelaki.Ditambah lagi melalui pembacaan dlm majalah yg aku suke beli waktu kebosanan..Dan aku selalu bertukar teman rapat..Bkn nak kata aku ni jenis memerlukan teman time senang je, tp jarak memisahkan kami..At least kami still contact each other n hbgn kami still baek..Sbbnya? Sbbnya, aku bertukar2 tmpt pengajian..Makanya, kwn2 pn slalu bertukar la..So, aku pn leh mengenali byk sifat2 manusia dlm dunia ni..

Dah xtau nk coret pe lagi..Later guys!

JODOH

Hey guys! How are you today?
Sorry, I'm not in a good mood..So, I don't have much to write..Just want to share this post: Terfaktab: Hai awek cantik, adakah anda koyak
 So, happy reading guys.. -_-

March 14, 2011

SEWEL






Menghilangkan rasa sakit, menyampah, diabaikan, cemburu yang berpunca dr rasa RINDU....

NEW DEAL!

Sayangs ku sekalian, moh kome nak bgtau deal terbaru dr Dealmates.com.my
Kalau sblm ni mereka offer Macbook Air yg seksis tu kan, kali ni mereka offer HTC Desire HD!! Yuhuuu!!



Santek kan? Suke, mmg ada keinginan nak mmbeli hp baru..Tgh mencari lubang duit mana perlu dikorek utk membeli hp..Dah alang2 ada deal ni kan, so why not kite try..Mana tau rezeki kite ada..Kan dpt hp free je!! hehe..

Don't worry guys! Beli certicate offer ni free je..Aku akn beli offer yg free je..So, xpyh kuar duit..Untung nasib menang..hehe..Just klik button 'BUY' then go to your email to check out your certificate number..Then, tunggu smpai abis waktu deal ni n mereka akan umumkan no certificate yg menang..The more you refer to your friends, the more chances you have to win..So guys, pe tunggu lagi..Grab it!! 

March 13, 2011

KENDURI KENDARAT

SELAMAT PENGANTIN BARU

Nak dijadikan cite, kami menjelajah ke negeri jelapang padi ari ini utk menghadiri majlis kwn kami ni..Kenapa kami? Sbb aku g dgn gang rowing aku la..hehe..Sbbnya? Sbb pengantin baru berdua ni kwn rowing aku..huhu..X percaya? Percaya la..Mereka berkenalan kesan penglibatan dlm team rowing kami..huhu..Perlu ke aku cite lebih lanjut kisah mereka..X perlu la..Tu kisah mereka..Bkn kisah aku..muahaha..

Perjalanan bermula seawal 12 tghari..Aku dh siap kul 11 sbb mula2 jnji kul 12 nk jmpa..Last minit call ckp lmbt ckit..LAST MINIT lagi!! -_-"  Nape aku ckp awal? Meh nak cite..Pjlnan yg sepatutnya mengambil masa lbih kurg 45minit jadi sampai 2 jam? Bengang x? X la..Dgn bekalan angin di dlm perut mmg x bengang pun..We're cool bebeh!! Suma gara-gara GPS yg pe kejadahnya tu la! Vongok!!

Then, call babe suh dia amek ktorg..Akhirnya smpai jugak kt umah kenduri ni..Dah g jmpa pengantin bru ktorg g makan..Santek sgt okay!! Mmg naek seri kwn aku ni even dorg nikah gantung..Oh ya, mereka ni nikah msa raya thn lpas..Baru ni wat kndri..Alhamdulillah suma berjalan dgn baik..

Lepas mkn pe lagi..Sesi bergambar la kn..Nasib kami mmg baik..Xde sape nk menyibuk dgn pengantin nk amek gmbr jugak..haha..Pelik gak aku..Sbb slalu mmg ramai beratur nak amek gmbr..Makanya, kami dpt la posing lama2..Lepas amek gmbr kt pelamin, kami mencari bilik pengantin pulak..Pengantin duk pelamin g amek gmbr..Kami pndai2 je serbu bilik mereka..haha..

Dah puas amek gmbr, kami pun nak gerak pulang..On da way home, mmg kami kesal sgt2 sbb mmg dekat giler kot..45minit jd 2 jam..Oh damn!! 

By the way, bio gambo2 menceritakan segalanya..


 Dah puas? X puas xleh nk ckp pe la kn..Cukup la tu..Kang muntah plak tgk gmbr ktorg ni..haha..
Buat NOORHAYATI SAAD dan MOHD HAFIZ NORANI, semoga bahagia berkekalan hingga ke nafas terakhir, selamat menempuh alam rumahtangga, dan kami nak anak sedara dgn segera..Sila ambil perhatian ye..Kami doakan yg terbaik utk kalian.. 0_o

March 12, 2011

SIFAT KEPERCAYAAN

Sifat kepercayaan? Yes, this is about TRUST.. Pe mksud percaya? Xtau nak kata..Xde kamus dewan kt cni..hehe..Korg klu tau maksud percaya bgtau eh..Thanks..

Kelemahan aku: bila aku syg seseorg aku akn syg sepenuh hati..
Kelemahan aku: bila aku syg seseorg aku akn meletakkn kepercayaan sepenuhnya
Kelemahan aku: bila aku syg seseorg aku akn kejar smpai dpt even dia dh xnk aku lagi
Kelemahan aku: ada sifat pendendam

Apa korg rasa bila org yg korg syg tipu korg? Xpela, xde org x wat silap kn..Apa korg rasa bila org yg korg percaya tipu korg? Xpela, ada sbb dia wat cmtu..Semudah tu ke korg maafkan? Aku pasti dan yakin mesti lpas tu korg x akan bg sepenuh kepercayaan korg pd mereka..Kan? Sebabnya? Mana ada org yg sempurna..Kesilapan tu pasti ada..Tapi klu dh berulang kali......herm..Menjawab la ko!!

Dan seyakin-yakinnya aku mengatakan yg korg mesti sakit jiwa, batin dan raga sbb kena tipu dgn org yg korg percaya n syg..Even, adik beradik sndri tipu pn korg sentap dh kn..Yela, dgn fmily pn nk berahsia ke..WTH!! Even dgn kwn2 rapat pn mesti ada selisih fahaman..Kan3?? 

Kenapa nak tipu? Nak jaga hati dia..Nak selindung perkara sebenar..WTH dia nak tau hal aku? Mcm2 alasan la korg bg klu korg tipu..Kan? Aku x ckp aku baik..Yes, aku mengaku aku pernah tipu gak..Tipu sunat n tipu betul2 punya..Sbb? Mcm byk je aku tipu, so aku x igt la sbb pe..muahaha.. Tipu sunat? Wujud ke hukum ni sedangkan kite dh tau pe hukumannya bila kite menipu..Menipu dlm perniagaan, dosa woo..Menipu mak pak korg, dosa woo..Menipu cikgu, dosa woo..Silap2 xberkat ilmu tu..Mintak dijauhkan la..

TAPI... Kalau kasih syg tu wujud dlm lubuk hati tu, kenapa perlu menipu? Kenapa sukar utk kite berterus terang? Sbbnya? Sbb kasih syg tu wujud dlm hati yg menyebabkan korg xmampu nak menyatakan kebenaran yang akn mengakibatkan hati mereka terluka..Betul? ALASAN! Jika benar kamu kasih, jika benar kamu sayang kenapa kebenaran tu perlu disembunyikan sedangkan mereka perlu tahu hal sebenarnya.. Tau x korg org yg di tipu tu akan lebih terluka bila mereka dpt tahu korg menipu? Lebih teruk lagi bila kepercayaan yg diberi tak lagi menjamin apa-apa..

YA ALLAH, ampunkan lah dosa-dosa ku dan mereka yg telah menipu.Semoga dosa kite diampuni dan kite sama2 belaja dr kesilapan..Pergilah mintak ampun slh silap korg pd yg tersyg selagi ada waktu..Mintak maaf segala slh silap, keterlanjuran bahasa aku di sini ye..Wat Cip Cima , Cip Wani , Cip Ejon dan Cip Ina , maaf atas slh silap aku andai ada aku menipu korg selama kite kenal ye..

p/s I mmg mrh U, tp jauh di sudut hati kasih syg I pd U mengaburkan kemarahan tu..

March 10, 2011

LAST MINUTE CANCELLATION

Hey guys! Whats up? Sihat? Harap kesihatan anda sentiasa terjamin ye. Almaklumlah skrg ni cuaca a lil bit x menentu. Kan? Kat Penang ni siang panas membahang, mlm hujan..Tapi kdg2 siang pun hujan..Alhamdulillah..Tp kesihatan kena jaga jugak sbb kdg2 faktor perubahan cuaca ni leh bawak ke demam..Jgn la..Keje dah mula menyesak ni..huhu..

Back to the topic. Frasa "KITA HANYA MERANCANG TAPI TUHAN YANG MENENTUKAN" dah selalu sgt korg dgr kn? Manusia merancang mcm2, tp klu Tuhan x izinkan x kn jadi gak..Kan? Aku byk kali dh hadapi bnda ni..Last minit cancellation pn dh byk kali..Rasa bengang gak la kan..Kdg2 dh plan baek punya, sekali x jadi..Lagi bengang klu x jadi sbb slh org laen..Pergghhhh!! Rasa nk maki hamun je..Berbalik pd frasa tu, Tuhan yg tentukan pe yg terbaik..

Klu korg keje jd perancang majlis, mesti korg dh byk hadapi masalah2 time nk planning tu kan..So, kena la sediakan bbrp plan utk cover mslh yg x dijangka..Standard la tu! Janji tinggal janji..Tu lagi sakit..Manusia mmg pndai bermain dgn kata-kata..Time nak, alahai ayat..Lembik lutut ko!! Tp time nk menuntut janji, muka tu klu leh nak dongak setinggi-tingginya wat xtau psl jnji tu..Baran!! 

Pe korg rasa klu korg dh plan sumthng dgn yg tersayang, tp last minit cancel? Yang pompuan confirm2 la merajuk x hengat dunia kan..Klu yg laki, wat ayat pasrah.. "Xpela. Lain kali k" Tp dlm hati sedey yg amat..Tul x? Jgn nak tipu..Even klu mak ayah korg dh janji n plan sumthng utk korg, tp last minit cancel mesti korg kuciwa bagai..Kan? Kalau bdk2 mesti dah hentak2 kaki tanda protes..hehe..

Selalu klu jadi last minit cancel ni pe korg wat? Let say, korg dh plan nk kuar..Dah siap dh ni..Dah make up bagai..Tunggu mmbr nak amek je..Skali mmbr call ckp xjadi kuar? Pe korg wat? Klu aku mmg dh marah la..Membazir masa aku nak bersiap, membazir make up aku, membazir minyak wangi murah aku..CHOI!! Pernah skali, I'm on my way to meet my gf..Dah sekerat jln kot, baru ckp xjadi jumpa..WT.....!! Masa tu kan sabar je la..Nasib aku x naek bas g..Baru seberang pulau je..DAMN!! Nak marah xleh..Sbb mmg aku nak jmpa dia sgt2..Tapi, ntah..Diam kn je..

Pernah jugak dh plan nak dating..Okay, la..Ikut kebiasaan dh bajet la kul brp nak kuar..So tanpa bertanya aku pun siap2 kan mental aku ni nak kuar..Keje pun pandang sblh mata je..Tunggu punya tunggu ada la dlm 4 jam baru tau si dia tu baru nak bersiap..Dr td wat pe? "I TIDO LA" "WHAT?" BARAN!! So, kuar dgn mood mulut penyidai.. The other story, dh plan nak dating..Sementara nak tunggu masanya tiba wat la dulu keje so xde la keje bertangguh kan..Tiba2 si dia bgtau mmbr ajak kuar..Tgk jam, mmg xjd la gamaknya ni..Say hi to last minute cancellation. -_-"

Mcm2 kan? Pe yg korg rasa? Pe yg korg wat? Cmne korg cover balik yg x jadi tu?

p/s I just had one last minute cancellation..-_-" So, maaf atas ketidakstabilan emosi yg mengakibatkan ayat tunggang langgang di atas

psstt: Maaf jugak atas kesakitan mata korg tgk blog sesak aku ni. Rajin nak update je, tp mls nak menghias..

March 8, 2011

SENGAL

Nak dijadikan ceritanya la kan, kesinambungan kesentapan dlm entry aku sblm ni..Biasa la kan aku ni kan perempuan..Sempena Hari Wanita Sedunia hari ni, aku sje la nk tunjuk girl's power..KONONNYA!! (mmg xde kaitan)

X tau nk kata cmne la kan..Tp mmg aku sentap dgn 1 hal ni la..Dan2 aku update status bru kt fb even bru bbrp minit sblm tu aku dh update..huhu..N utk melepaskn emosi yg terpendam ni aku wish semua kwn2 aku sempena hari wanita ni..Bak kata sepupu aku, "Ko ni kenape? emo?" haha..Agak la..

Kebetulan aku ada test plak mlm ni..So, dgn jayanya aku menyahkan rasa sentap tu wat seketika *clap clap* Dan dgn smgtnya aku tggl hp kt bilik..Dan dgn selambanya aku g tmpt test dgn happynya..Dan dgn bangganya aku bgtau korg aku dgn smgtnya kuar dwn awal k..Sbb dh xreti nk merapu bg lecturer aku baca..haha..

Dan akibatnya, nafsu mkn membuak-buak..Sbnrnya bkn mlm ni je..Dah 2 3 ari gak la..Rasa kebulur sentiasa..Tp bile igt duit kt bank dh dihulur kt seller baju2 baru aku tu, sekat la ckit nafsu mkn ni..hehe..Yes, kegilaan shopping online aku dtg balik..pfftt..Bestnya shopping online ni, aku xpyh nak letihkan kaki kecikku ini utk menapak turun naek bus utk ke shopping mall..Then, nak kna pusing 1 mall bru leh decide nak beli pe..Biasa la kn.Perempuan dgn shopping xleh nak dipisahkan..kihkih,..Sape setuju??

Dan yg x bestnya shopping online ni, (bg aku la, klu korg aku xtau la) senang je aku klik kt order form tu..Senang je aku klik wat internet banking..Senang je aku cuci mata pilih mana yg berkenan..dush3!! BAD HABIT! N lagi satu bnda yg aku notice, duit byk melayang kt cas pos brg tu..Ye la, satu kedai beli satu brg tp dh kna RM6 utk pos..Klu beli dr 5 kedai? Dh RM30 dh..Leh beli satu beg ko!! Ish3..BAD HABIT!

Ha, dr nak bergosip jadi cite laen plak dh kn..Tp ni sbnrnya aku tgh melepaskan nafsu amarah dan kesentapan dlm ati ni..So, korg lyn kan je la eh..Xmo lyn xpe..Janji korg baca smpai abis..kehkeh..TAPI.....Dah xde pe nk tulis dh..So, aku stop kt cni je la eh..Sok aku smbug coret hal laen plak..Nitey nite bebeh!!

p/s Camne cara plg best nak bg paha kecik ek? -_-"

PANAS

AKU TERSENTAP!!
Okay, nnti aku cite..Mls nk cite skrg..

SHOPPING..SHOPPING??SHOPPING!!

Hokay uollss.. Aku nak share lagi bout shopping ni..Kan aku suke bab shopping ni..Xpernah bosan okay! Even xde duit, aku window shopping or cuci mata tgk brg pun okay what..huhu.. Kali ni, offer dari Milk a Deal lagi.. Mmg giler best offer yg ada kt cni..X menyesal ko!! Okay, kali offer psl fashion..What kind of fashion? It's vintage..

Pe yg aku tau fashion vintage ni dh kembali semula dlm dunia fashion..Aku bkn pakar sgt bab fashion ni tp suke tgk the latest fashion..Tgk je okay! KLIK SINI untuk dptkan voucher RM10 instead of RM30 utk shopping vintage accessories and clothes.. Shopping kat mana?? Voucher ni hanya laku kat The Old Blossom Box, Shah Alam..Hanya ada lebih kurg satu hari stgh je lagi korg nk dptkan voucher RM10 ni..So, grab it fast! Korg boleh redeem the voucher everyday from 12 March 2011 - 12 April 2011.. It's for redemption tau! Utk dapatkan vocher ni ada lebih kurg satu stgh hari je lagi..Jgn confuse plak..

The Old Blossom Box owned by Jezmine Zaidan, one of The Project Runaway Malaysia's participant. It offers clothes, accesories and shoes. Selain tu, brg2 import pun ada tau..Segala terma dan syarat utk voucher ni rujuk kt link tu..Link yg mana? Ha, ni aku bg lagi skali.. KLIK SINI 
Pic taken from MilkADeal website

Happy shopping guys!!

March 6, 2011

Macbook Air for FREE!

Macbook Air for FREE?? For real? Yes, aku x tipu korg la..
Santek kan? It's so sexy..hehe..Macbook ni korg leh dpt free..Tp sekiranya korg cukup bertuah la kn..Caranya? Okay, klik Dealmates.com 
First, sign up dulu..Masukkn details korg yg diperlukan..Then, korg tgk kt Today's Deal..Then, klik buy button..X kena byr pape..RM0!! Seriously! Then, share it to your friends..If you're lucky enough You can get this sexiest laptop..Try it! Mana tau korg punya rezeki muncul tiba2..Dpt sexy laptop free2 je..Kan?Apa tunggu lagi KLIK SINI untuk sertai lucky draw ni..Masih ada lebih kurang 10 jam lagi utk korg join..Good luck!

March 5, 2011

MENGANGGUR

Giler kentang aku tido dr mlm td tghari baru bgn..Pe pnya style anak dara la kamu ni..dush3!! Nak kata qada' tido xde la plak..Xtau la..Disebabkan emosi dlmn kurg stabil mmg tido je la ubat aku skrg..Sbb time tido xpyh pkir pape..Sng cite!! Akibatnya, bdn mula lemau smcm..Kepala angin smcm..Sakit kpla woo tido lama2 ni..Mcmana la korg leh tido sehari suntuk ek? Pelik tul!

Disebabkan tu jugak ari ni mmg xde mood nk wat pape..Alasan tul! Emosi still unstable..Nak keluar mencuci mata tapi pkir kan ari ni ujung minggu mls ah! Nak shopping pun duit xmasuk2 g..Adeh! Makanya, aku duk usha online je..Nyaris klik kt order form..haha..Ko nk byr pakai pe noks? Nak melepak xde gang la plak..So damn boring! Nak buka buku?? Not in the mood yet..

Nak pe sebenarnya? Ntah..Nak g release semak samun dlm kepala ni..Nak g enjoy bagai..Nak keje sbb nak duit..Ada sape2 nk offer aku keje x? Masih xde ke yg nk offer aku jd model cabuk korg? haha..Offer la keje part time yg leh wat online pun boleh..Nak offer aku sugar daddy pun boleh..haha..Ops!!

Nak mencuci mata lagi dgn dress yg cantik2, beg yg gojes mojes, foto yg superb! Later guys!

p/s I was thinking of getting him back.. -_-"

Quotes of the day: Love is when he gives you a hundred reasons to leave, but you still look for one reason to stay.

March 4, 2011

ANDAI

Andai hati ni mampu dikeluarkan dr jasad, mmg I dh keluarkan utk U lebih memahami isi hati ni..Andai hati I ni ada projektornya, mmg I akan paprkan pe yg tersirat dlm hati ni utk U..Xde sape yg mampu memahami pe yg ada dlm hati ni..Even I dh luahkan mcm2 pd U, tp I ttp xpuas sbb I tau U xphm bagaimana rasanya..
 
U xphm mcmana rasanya bila org masih bertanya dan I terpaksa senyum palsu..U xtau mcmana rasanya bila org masih menyangka sedangkan hakikatnya.....U xtau mcmana rasanya bila org bertanya bilakah tarikhnya pdhal kebenarannya x wujud pun.. U xtau pe rasanya bila org bertanya dan I terkulat2 nak menjawab bersama sayu yg dtg dlm hati ni..U xtau pe rasanya bila U dikaitkan empangan ini bila2 masa akn dibuka..U xtau pe rasanya bila berita ttg U dtg membuatkan I x senang duduk mencari kebenaran.

U hanya akan phm bila U rasa pe yg I rasa..U hanya akan phm bila keegoan U mampu dilenturkan..U akan phm bila kebahagiaan sbnr dtg slps ujian dpt dilepasi dgn waras..

Semoga I dan U akan senyum selalu..

MODEL CABUK

Dgn rasa x malunya aku nk bgtau korg aku teringin nk jd model..haha..Aku gelak dulu sblm korg gelakkn aku k..Ni tgh xde rasa malu sbb tu berani nk coret kt cni..Klu malu, xde maknanya!! Ntah, angan2 kuat sgt kot aku ni..Nak kata muka cantik cam Fazura, xde pung. Badan seksi cam Megan Fox? Hadooo...Fotogenik?? Lagi nan hadooo..Tp menggedik nk jd model..Amek gmbr cantik2..Umpama kanak-kanak yg terbuai dgn cerita Cinderella..Nak jd secantik, seanggun n bertuah cm Cinderella..muahaha..

Bukan nak jadi model catwalk tu..Ketinggian I comel2 je la..kihkih..Model amek gmbr cm kt majalah ke, surat khabar ke, even flyers yg fotostat pun jadi la..Asal kan gmbr tu cantik..hehe..Teringin okay..Pada sape2 yg sudi nk beri tunjuk ajar n sudi nk mengupah model cabuk to be ni email me at miss.sheda@yahoo.com. Xde resume, xde portfolio..Cukup la dgn gmbr yg aku dh upload berzaman dlm blog ni..Okay x cmtu??

Tiba2 rasa malu plak..haha..See u later!

March 3, 2011

JANGAN LEBIH-LEBIH!!

“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai, dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”

MIMPI

Minggu ni minggu aku bermimpi kot tiap kali tido mlm..Agaknya la kn..Leh dikatakan tiap2 mlm aku mimpi..Yang pasti aku nk cite psl satu mimpi ni..
 
Last few days, aku mimpi aku g New York!  Before that aku ada g somewhere tp xigt ke mana..Utk pe? Aku further study kt sana..Wow! Seriously, cm pelik.. Waktu tu, yg aku igt la kn aku ada kt airport tgh tggu flight..Yg bestnya off course la my family ada kn utk antr aku..Yg xthnnya parents DIA pn ada ko!! Tp waktu dlm mimpi tu parents DIA tu dh jd my parents in law.. -_-" Aku lum kawen tp dorg dh jd my parents in law..camno tu? Nmpak sgt propa..Nama pun mimpi nyah! Aku bgtau DIA tp xckp la psl parents in law tu..Kang dikatanya aku ni perasan x hengat! Kat cni aku berani la nk cite sbb aku tau DIA xkn buka blog aku ni klu aku x suruh..kehkeh..

Then, kesinambungannya adalah mimpi mlm td..Yes, ada smbung ok..Mlm td punya mimpi, aku mimpi aku dh ada kt oversea..Dah smpai kolej or hostel or tempat penginapan cmtu la..Duk angkut brg2 nak masuk bilik katanya..Kat cni cm blur ckit..Mak xleh igt la nyah..Yg pasti cm ada 1 kumpulan duk tgk2 aku agkt brg..Cam dh dpt perhatian la kononnya..muahaha..Ish, aku ni mmg kuat perasan kot..kihkih..

Mungkin mimpi ni adalah pengaruh yg kuat dek aku duk follow Twitter Yuna..muahaha..Best dowh baca cite psl dia g tour Europe..Tp aku g sana sbb further study..Camne tu?? Ikutkan mmg ada keinginan utk g tgk negara org..Sape yg xnk kn..InsyaAllah ada la rezeki aku nnti kn..Usaha tangga kejayaan..cewah! Buka buku pn mls..kehkeh..Doakan je la yg terbaik utk aku k..Thanks guys!

p/s Erm, mlm ni nk mimpi g mane plak ek? hehe..

March 2, 2011

SECARA TIBA-TIBA

Secara tiba-tiba byk pulak yg nk dicelotehkan ari ni..Secara tiba-tiba byk pulak nk diluahkan ari ni..Secara tiba-tiba cm sayu je ati ni..Mulanya x rasa pe pn..mmg ada rasa something wrong la..Tiba-tiba td my 'abg ipar' tegur: 'ada masalah ke?' herm..Xde pun..kenape ek? Hati ni rasa kosong dgn tiba-tiba..Minda ni rasa penat tiba-tiba..Mungkinkah ni godaan syaitan? Mungkin..Xtau pe puncanya..Tp, stlh 'abg ipar' tegur baru sedar mmg ada yg x kena dlm ati ni..Try to call him tp xagkt plak..But, he called me back just now..Talked to him.. 
YES, I MISS THE OLD YOU WHEN YOU ARE WITH ME

Quotes of the day: Growing relationship isn't determined by how much we have in common but by how graciously we deal with our differences.

MOTIF?

Apa sebenarnya tujuan hidup ni? Apa motif segala tindakan yg korg wat sepanjang korg hidup? 
Ko g dengki kt org laen..Apa yg ko dpt? 
Ko g fitnah orang.. Apa yg ko dpt?
Ko sakitkan hati org yg syg ko? Apa yg ko dpt?
Ko pandang rendah kemampuan org laen..Apa yg ko dpt?
Ko aniaya org yg kekurangan..Apa yg ko dpt?
Ko g berlagak dgn org sekeliling..Apa yg ko dpt?
Ko menjeling org x tentu pasal..Apa hal?
Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian dh x berguna..
Sedar x korg, klu xde penyesalan manusia x kn sedar kesilapan sndri..
Manusia xkn belajar atas kesilapan yg dh di lakukn..N kemungkinana besar kesilapan tu akan terus berulang..
Xde sape yg sempurna, maka nya manusia ni mmg akan wat silap..
So, penyesalan tu mmg akan ada utk kita sedar sape diri kite..
Utk kite sedar x selalunya kite akn ada kt ats..
Utk kite sedar hidup ni mmg akan ada mslh..
Bezanya? Cara korg atasi mslh n tempuhinya..
Sbb tu Tuhan bg kite peluang utk bertaubat..
Sbb tu Tuhan bg kite peluang utk berdoa memohon dariNya..
Sbb tu Tuhan wujudkan sifat pemaaf, sifat rendah hati, sifat saling menghormati..
Semoga kalian dilimpahi sifat2 yg baik2 saja..Amin..

Spa Time

Anda ada tabiat gigit kuku?
Atau kuku anda mudah patah?
Atau kuku anda x dibentuk cantik lepas potong?
Ada peluang untuk anda dapatkan rawatan manicure and pedicure..Bukan tu je..Kebiasaannya pakej untuk Manicure + Pedicure + Deep hydration hand & foot scrub + Rejuvenating hand & Foot massage dgn harga RM86..Tp skrg peluang utk anda wat semua aktiviti ni dgn harga RM34!!
Nak tau kt mana? Nail Paradize, The Strand, Damansara..

Conditions

  • Redemption period: 8 March - 30 Apr 2011
  • Valid for female customers only
  • Valid for first time customers only
  • Vouchers are transferable. You may buy multiple Vouchers as gifts but limited to one redemption per person only
  • Customers may top up cash and pay Nail Paradize directly for any additional services (e.g nail art, french mani / pedi etc)
  • Only solid colors are applicable for Mani + Pedi
  • Prior reservation is required at least 2 days before intended date of visit
  • Expired vouchers are non-refundable
  • Redeemable during weekdays and weekends except public holiday
  • Operation hours: 11am – 8pm (Mon-Sun)
  • Redeemable from Mon – Sun, 11am – 8pm



Mana nak dapat voucher? Nail Paradize Mad Deal
Enjoy the deal! 

March 1, 2011

PANAS HATI!

Ada org panas hati wey!! haha..ADA AKU KISAH?? Mmg aku xhendak lgsg amek tau kisah ko!! Ni sesi melaserkan org style RedMummy. Maaf Kak Red.. Sy pn ada org yg kena laser ni..huhu..

Sblm cite lebih lanjut, mintak maaf byk2 la ye sbb xleh nk cite sedetail-detailnya dlm ni..I still leh hormat maruah org even sbnrnya I nk melaserkan dia..kuang3.. pe la..Jap cm2 jap cmni..huhu.. N kisah sbnrnya hanya org tertentu je yg tau..I xpenah buka cite kt cni..

Al-kisahnya, aku cuma g post somethng kt wall adik DIA..Just talking bout us..Aku cuba cover baik pnya xmo sentuh bab dorg, adik DIA yg g sebut..bkn slh aku kn? kn3?? Xdela direct sebut nama pn..Tapi org 2 panas bontot ko!! Diterjahnya DIA..Last2 pe dia dpt? Kena basuh cukup2..kahkah..

Patut la aku tgk ayat sedey2 je kuar.. Stlye lebih kurg aku la ni..Gaduh2 ckit, luahan perasaan mula kuar..Amek la U, U dpt yg cm I gak..Then, agaknya dia nk bakar line aku, dia post somethng yg berjaya wat aku panas ati..Mmg bengang dowh!! Igt entry aku ckp psl aku bengang 2? Masa 2 la yg ak panas dgn dia..

Tapi! Kali ni aku x g terjah pn DIA..Hanya kwn2 tau pe aku rasa..Kwn2 aku tgk pn menyampah noks! DIA tau aku mrh, DIA pn tnya nape..Tp aku xbgtau..Sbbnya, aku xmo panaskan line aku dgn DIA nk gaduh2 bagai..Wat sesak kepala jek!! Mlm ni, dia cuba nk bakar line g kot. Ke aku yg perasan konon dorg nk sakit kn ati aku xtau la kn.. Tapi, aku dh xkisah ko! Sbb? Sbb DIA tau nk cover line baik punya..muahaha..

Quotes of the day: Before you do 'something', think if other people do that 'something' to you.

WENG

It's MARCH?? OMG! Cepatnya masa berlalu.. Tu la..Suke sgt membuang masa dgn online menda alah pape je..Xreti bersyukur satu hal gak..Tuhan dh bg 24 jam pn rasa xcukup g..ish3...

Last day of February, hati diselubungi rindu..Rindu yang amat pd kamu2 yg sgt I syg..My familia, my 'sengal' friends, my |h|u|B|b|y|, my loved ones.. Rasa sayu je bile teringat kt dorg suma.. Tp, rindu ni still under control sbb I x nangis g..hehe..

Satu Mac dua ribu sebelas dimulakan dgn rasa malas yg amat..Otak lembab sgt2..Tido je memanjang..Nasib la xde kelas ko! Serius, nk pkir pape pn mls.. Bdn letih + lemau sbb tido n rehat yg lama.. Ouch, I need an exercise.. Nak buka buku pn malas yg amat..choi!!

Ni pn duk ngadap missy white g..Buku hampeh xbuka lgsg ari ni..Dah2!! g buka buku! Okay..See u later!

Quotes of the day: I'd rather fight with you than make love with anyone else.